Tuesday, February 1, 2011

Sayur Brokoli Xpress

Nama pun sayur brokoli xpress, maknanya memng cepat la nk sediakan. Kalau masak sayur stir fried macam ni mmg senang jer. Ekceli sayur ni my laling nk ratah jer, so dia tulun potong2kan.Tu yang ada mcm2 rupa bentuk.Hmm..xpela janji putus gak kan hik3..sedap sayur ni, krup krap krup krap lagi...jom kite makn sayur...suma dah tau rcp ni, tp xpe la ngah rajeen menaip..
simple2 pun sedap ni..
Resepi: Sayur Brokoli Xpress

Bahan-Bahan
  • Brokoli
  • udang
  • Cendawan 
  • Capsicum (ijo, kuning, merah) potong
  • 2 ulas bawang putih (ketuk)
  • 1/2 kiub ayam
  • Minyak
Cara-Cara:
  1. Panaskan minyak, tumis bawang putih hingga naik bau.
  2. Masukkan udang, kacau sekejap.
  3. Masukkan cendawan, kacau lagi
  4. Masukkan brokoli, kacau sekejap. 
  5. Masukkan capsicum, masukkan kiub.Kacau sekejap
  6. Dah siap

7 comments:

Nieza said... Balas

akak, saya dh bawa bun mexico ni kasi akak.nk tapau sayur lak...hehe saya suka ratah gitu jer sayur ni sedap tu..:)

Mr. Mama said... Balas

memang sedap kalau ratah....feberet mr.mama

DJ Dayang said... Balas

nampak sedap sayur brokoli tu, lina. nak tumpang makanlah...hehe

HaSue said... Balas

brokoli nih memang peberet nih kak..sama laa cara masaknya cuma sue suka guna rempah tumix ayam..hihi..best kan ratah gitu aje

HaSue said... Balas

kak..cbox akak duk nyorok aje tu..nk bgtau contest yg sue bgtau aritu dah mula..meh laa join skali.. =)

lina_pg said... Balas

nieza> tq2 mai anto bun kat akak, sayur ni peberet akak jugak

mr.mama> betul tu sy suka bila ada bunyi krup krap tuh..

DJ> meh la mkn togeder2, kite msk bese2 jer ni.

Hasue> oic cbox akak main sorok2 ek..pemalu agaknya

Kenari Putih said... Balas

Sedap ni. Saya ni bab2 masak sayur mmg fail aje. Brokoli n cendawan ni nampak terliur la. Bolehla saya cuba resepi yang berkhasiat ni. Lagipon nak cantikkan kulitku sama, hihi

klik2 my nuff

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...