Wednesday, February 16, 2011

Trip To Singapore - Day 2 Universal Studio Singapore Part 1

salam...
Hari ke-2 paling memenatkan, kami amek keputusan utk ke Universl Studio Singapore menggunakan MRT, hari pertama kami menggunakan teksi ke sana ke amri. Saja la konon2 nak bagi anak2 merasa naik MRT ni, kat Penang tadak suma ni, lain la agi yang tinggal di KL dah merasa suma ni. So, kena jalan kaki jauh sket dari hotel ke stesen MRT terdekat di Payar Lebar. Jarak perjalanan kira2 10-15min jalan kaki..huhuhu..boleh tahan gak tu..
       Sampai kat stesen, dah tercangak2 nak beli tiket..alamak ke mana destinansi ni? tanya je la brader yag jaga kaunter tu..malu bertanya sesat jalan hahaha padan muka. dari paya Lebar kami kena turun di  Outram park, kena jalan kaki ke Harbour Front plak..pastu terus ke Sentosa Island..Alhamdulillah sampai gak kami...jom layan  gambo2..jgn ada yang muntah hijo lak..tgk byk2 gambo ni hahaha..
 sampai gak kami kat USS ni..bestnya..
mama dan anak2..
 
 punyalah ramai orang..
 kapal apa ntah kat belakang tu..hentam je la..janji posing
 tgk background cam dok obersee jer
 madagascar..tp xleh tgk show lagi..lom siap

 depan castle..cantik kan?
 Jom masuk dlm castle..kite tgk shrek 4D..best..siap kena splash bila shrek bersih ..best2
 show shrek lom stat lagi, bila masuk dlm chamber br bleh merasa effect 4D..kat sini cam intro la..sori la show xleh sanp pic..nnt kena 'punish' hahaha..
okey show dah abes,kite minum dulu..apalah abah ni org minum susu pun nak snap gak..
Teruskan sessi fotografi..Far...Far..Away..

kite ke Jurassic Park plak..kat sini xsempt tgk show..malas nk tggu..xkena timing
 posing lagi..
 lagi ...dan lagi..
 maisarah ngan abah..
     setakat ni dulu wat masa ni len kali free..hapdet lagi..kite tgk show WaterWorld n Egypt plak..ok..see ya..

4 comments:

Kak Rosaliza said... Balas

Assalam..baru best tgk banyak2 pic, baru puas hati...rilex je maisara

lina_pg said... Balas

kak rosa> salam..maisarah tido blehlah nk upload byk2..kalau dia ada mesti ngaco jerr..sebukk nak tekan2 keyboard gak

Azmiezas said... Balas

best kan pegi uss..tapi panas sangat..x bole tahan..

lina_pg said... Balas

Azmiezas> mmg best sangat..tp tu la cuaca panas sangat..mayb sbb atas pulau kot

klik2 my nuff

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...