Saturday, April 30, 2011

Jom Ronda-Ronda

Assalamualaikum...
Selamat berhujung minggu suma, mesti ada yang balik kampung, pergi bercuti bersama keluarga.Kami tak ke mana2 pun.Jalan2 sekitar pulau jerr.Tapi hari ni xlah gi ngukur shop'g memandangkan long weekend,masih byk masa nak gi ngukur hik3.Petang tadi kuar jalan2 cari makan kat area Byn Lepas.Pas makan tu my laling kata jom gi ronda2 round island.Tak plan pun suma,kamera pun x bawa.Apa lagi on je la..dari Bayan Lepas, kami guna jalan lama ke Balik Pulau..agak lama jugak tak Balik Pulau.Dah macam2 pembangunan kat sana. Perjalanan diteruskan ke Teluk Bahang. Singgah jap jamu mata.Tengok cam orait gak,so snap gak picas sedas dua.Meh tengok picas yang agak sembrono je ni,jgn ada yg sakit mata yerr..gambo xbrp clear..
 ni bukan pantai te kawan2..ni Empangan Teluk Bahang
 
 si cilik sebuk nak posing background jalan raya lak tu hehehe..hentam je la nak ooi..
 abah ngan anak2, mama tukang snap
 Maisarah ngah merenung masa depan..rambut abes masai..angin sepoi2 bahase..
 pastu singgah beli pulut udang Teluk Bahang..kedai dia betul2 depan periuk kera ni..
 pulut udang yg dibeli..beli sket jerr,masih kenyang lagi sebenarnya..
 sedap jugak..ada isi udang kat dalam..byk lak tu intinya..

10 comments:

Chik Mimi said... Balas

wah bestnya esok insyaAllah akak p area sana sbb kwn m ai dr KL nak jumpa

lina_pg said... Balas

chik mimi> ramai gak org pi area tuh..view pun bleh tahan la cantik gak..

AZLINA said... Balas

Assalamualaikum Lina, puasnya meronda 1 pulau sambil mkn pulut udg. Glamour betui nama pantai tu, baru akak tau nama pantai tu Miami..

HaSue said... Balas

hehe..gelihati je tengok anak dara posing background jln raya..asal ado je kalo bebudak ni nak begambo kan kak..hihi..
alalala...maisarah!comel je budak tuh..dah baik demam yer...cubit pp skit..ehehe
tu mama maisarah buat2 posing tak nampak muke lak yer..ekeke..
seronoknya jenjalan kan kak..kdg2 jalan2 yg tak terancang laa yg best n rasa enjoy jer..

lina_pg said... Balas

azlina> ronda 1 pulau,tak sampai setengah hari pun..kecik jer pulau pinang ni

lina_pg said... Balas

hasue> best jugak lah lama gak tak meronda sakan.Mama posing tak nmpk muka sbb snap gn enpon jerr,malas nak edit bagai..sah2 tak clear jugak..hantam je lah janji gambo mama enterprem jugak.

Nieza said... Balas

kak, bestnyer pi ronda-ronda tu....rindunya nak blk penang..huhuhu

Kak Rosaliza said... Balas

Assalam...emm kalo jadi akk nak p penang ni hari ni, tapi tak tau lagi jadi ke tak, tak ngemas apa pun lagi, anak2 suma dh seronok bila abahnya kata nk p penang hehhe

Yg periuk kera tu balik pulau ke kat mana..lama dh tak ronda satu pulau heheh..tak ada yg muntah ijau ke

Comelnya dak maisarah tu, geram nengoknya

lina_pg said... Balas

nieza> best gak meronda sekali sekala..lama jugak xwat xtvt ni

lina_pg said... Balas

kak rosa> puyuk kera tu kat Teluk Bahang,nk dekat dh ngan Bt Ferringhi..time kite meronda 1pulau dulu tadak lagi menda alah tu

klik2 my nuff

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...