Tuesday, August 23, 2011

Biskut Kuaci

Assalamualaikum...
Rasanya ni biskut terakhir yg saya wat utk raya tahun sbb oven suma dah cuci bersih dah selimut bungkus dh hehehe.Boleh dikatakan setiap biskut kuaci ada dalam list,cuma kali ni saya gunakan resepi biskut kuaci yang duberikan oleh seorang kawan.Memang sedap sebab ada guna macam2 bahan seperti croquant, nestum dan juga macam2 tepung.Tapi sukatan bahan2 agak kurang kurang tepat.So, saya tak berani nak letak resepi.Takut ada yng mencuba dan tak menjadi.marah pulak nnt.kalau sesiapa berminat dgn rsepi biskut kuaci.Boleh cuba resepi CMG yg saya gunakan tahun lepas.Sila klik kat SINI ya.

Sementara ni silalah jamu mata dulu ngan biskut kuaci.Minta maaflah gambar agak berterabur sbb biskut ni siap cun2 time nak pose.Jadi snap lebih kurang sbb nak hidang juadah berbuka plak.
sedap dan rangup jerr biskut kuaci ni
 antara bahan yg digunakan
 tepung hong kong
emplex

6 comments:

Yatie said... Balas

Assalamualaikum Lina,
lama dah Yatie berangan nak buat biskut kuaci ni, bahan2 dah ada...rasanaya nak wat gaklah...biskut dahlia kat bawah tu pun cantik je..

Kak Rosaliza said... Balas

assalam..nmpk mcm ranggup je biskut tu tentu sedap, x smpt nk rasa lah nnt, nmpk gaya kena p raya kat penang kut baru dpt rasa

wachak said... Balas

assalam kak lina

tak ambil tempahan ke ?? nk gak order sebotol dua ... he33

lina_pg said... Balas

yatie> wslm..sedap biskut kuaci, tp tulah nak tepek rcp xberani sbb sukatan tak tepat..kalau yatie berminat ngan sekut ni bleh cuba rcp CMG ada kat link tu.Sedap jugak

lina_pg said... Balas

kak rosa> wslm..sekut ni mmg sedap dan rangup tapi kaler sedikit gelap sbb ada nestum dan croquant..ripa paras kureng sket hik3

lina_pg said... Balas

wachak> wslm wa..belum layak amek tempahan lagik..setakat lepas mkn sendiri jer hehehe

klik2 my nuff

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...