Thursday, August 18, 2011

Sunquick Asam Boi

Assalamualaikum...
Minta maaf banyak2 buat semua pengunjung TMK.Beberapa hari ni TMK tidak bersiaran, bukan tadak n3 tapi tak berkesempatan nk wat posting.Malam ni pun nak tayang minuman yang menjadi peberet my laling.Ekceli sunquick asam boi ni agak femes di Penang ni.Cuma saya jer tak pernah minum.So, member2 tulun promote kata depa sedap sangat.Memandangkan sangat mudah nak sediakan, saya try gak lah..So time lunch ajak besfren gi Giant beli asam boi.Balik kije terus wat. Wow rasanya sungguh sedap..ada rasa masam sunquick dan manis masam asam boi tuh..Kalau nak tau camana rasanya kenalah cuba sendri ya.
nyaman menyegarkan....
RESEPI SUNQUICK ASAM BOI

Bahan-Bahan:
  • 1 jug sunquick
  • 8-10 biji asam boi (prune putih)
  • sedikit air panas
Cara-Cara:
  1. Rendam sekejap asam boi dalam air panas, biar kembang
  2. Masukkan asam boi dan air panas tu sekali ke dalam jug air sunquick
  3. Masukkan ketulan ais, sedia dinikmati
asam boi yang saya gunakan

7 comments:

IeDa said... Balas

wah, mcm sedap je.. kene try ni.. thanks for sharing! =)

Cheq Sue said... Balas

wahhh...boleh cuba jugak ni nanti... asam boi dok ada banyak lagi tu...

lina_pg said... Balas

Ieda> mmg sedap..rasa unik..susah nak explain

lina_pg said... Balas

cheq sue> hahaha cheq sue mesti byk stok asam boi tu..cubalah sedap taw

Kak Rosaliza said... Balas

Assalam nampak best je air tu....cam ne agaknya rasa dia ya, kat umah akk pun ada oren sunquik juga, tpi asam boi je yillak heheh

lina_pg said... Balas

kak rosa> wslm..pestaim wat ingatkan tadak org suka, rupanya As suka sgt ngan air ni..wat tiap2 ari pun kompom abes hehehe

Nur-nba said... Balas

Wah nampak sedap sangat. Boleh cuba lepas ni.. Tq kak Lina for sharing..

klik2 my nuff

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...