Wednesday, September 21, 2011

Jagung Kukus Authentic

Assalamualaikum...
Terasa lama tak update blog, bz sket lepas raya ni.Banyak tul menda yang nak kena setel.petang ni curi masa sat untuk wat n3 ringkas.nak stori sket pasal jagung kukus, ni bukan jagung kukus yg bese2 org dok buat tuh..yang ni spesel sket sebab dimakn bersama kelapa matang (tak tua dan tidak terlalu muda) gaul ngan garam dan gula.Sedap terasa lemak2 tak berapa manis gitew.Jagung ni saya beli masa kat kampung aritu.Rasanya dah berzaman tak makan jagung cenggini.Ingatkan dah tadak jual..sekali terjumpa terus beli.?Jom la layan picas ni
 
lama sangat tak makan jagung ni
close up sket, sedap bila dah gaul ngan nyoq yg diperasakan garam gula

15 comments:

EmbunRosaliza said... Balas

Assalam ..mula tadi ingatkan jagung kukus TM tu teratak mutiara ghupe2nya Tanahmerah heheh..ini jagung yg tua sikitkan dia kukus, mmg unik n sedap lemak2 manis makan ni..kenyang la makan sorang kalo beli 2 rial heheh

Adry@Daun said... Balas

Lama tu tak mkn jagung ni. Dulu selalu beli kat pasar TM, jual sekali ngan kacang tanah rebus..

lina_pg said... Balas

kak rosa> wslm..hehehe TM tu pasar TM la.A..ah bonda kata wat ngan jagung biji tua kukus dlm tin..setin susu RM2..byk gak tu..

lina_pg said... Balas

Adry> Mmg jagung mai pakej kot, mesti makcik kedai jual sekali ngan kacang rebus hehehe.Tp kcg rebus tak beli kat penang pun bleh beli hehehe

MaWar said... Balas

salam.besttt...lama tak makan

ezzyra said... Balas

lmanya x mkn...x ingat dh rasa cmne...

lina_pg said... Balas

mawar> wslm..sedapkan

lina_pg said... Balas

ezzyra> jagung tuh tawar jerr, tp bila mkn ngan nyoq jadi sedap lak..lemak2 masin mnis gitew

♫ mokwo® ♫ said... Balas

zaman budak2 dulu selalu beli kat pasar tani wakaf che yeh..ohh jagung nih di kukus ker?? ingat kan rebus

Chik Mimi said... Balas

Akak tak penah ghase lina macam sedap je kan

lina_pg said... Balas

mokwo> saya pun dah lamaaaa...sangat tak mkan jagung ni.Rasanya kecik2 dulu jer mkn..bila jumpa terus beli

lina_pg said... Balas

chik mimi> sedap gak lah..jagung tu tak rasa apa pun,bila campur suma sekali baru sedap.Nak share rcp sy pun xtau camana derang ni masak.

Zaliedana said... Balas

Assalam kak lina,uiii tetiba teringat,dolu2 arwah tok selalu la wat jagung gini,mmg sedaplah kak,mmg lama betoi xmkn jagung gini..Mak sy pon xpernah wat..Mmg org2 tua punya mknan ni..

Nadz Nazharzan said... Balas

Assallamualaikum kak Lina.
Kak, Nadz pernah makan jagung mcm ni.. Bestnyaaa.. Lama dah tak makan.. Masa last makan dulu time tu belajar kat UNI.. Ada member tanam jagung. Pas tu kita org rebus dan sagat jagung tu + bhn2 lain yg macam akak buat tu..Makan ramai2 dan rebut2.. best...

lina_pg said... Balas

CT> wslm..mmg mknan org dolu2..sedap sgt terongat zaman kanak2

Naz> wslm..oic naz pernah wat eh..sedap kan jagung wat cam gini..

klik2 my nuff

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...