Thursday, October 6, 2011

Kek Karamel Lagi

Assalamualaikum...
Jangan ada yg muntah ijo ya..asyik2 wat kek karamel jerr. Tengah kemaruk ni.Lagipun kek ni mendapat sambutan hangat rakyat jelata kat umah ni.Tu yg rajin membaking tuh. Kali ni saya wat lapisan karamel lebih tebal.Memang puas hati makan.Pestaim wat ari tu ciput jerr karamel..Gigit tak rasa pun ngeee...Kepada sesiapa yang belum mencuba kek karamel ni, silalah buat xperimen.Rcp tengok sini
atas permintaan Nisa,boh gak kaler biru..tp nmpk cam xkena lak..
 sebelum diterbalikkan
 edge view..karamel lebih tebal..puas makan
****************************************************************************
Dikesemptan ini saya nak ucapkan Selamat Hari Lahir buat anak saudaraku tersayang Puteri Syaza Amani. Hari ni genap 1 tahun. Semoga panjang umur dan menjadi anak yang soleh. Cepat2 jalan taw..nnt bleh bleh race ngan Maisarah. Sayang Amani..muah
****************************************************************************

35 comments:

Ida,Japan said... Balas

buat lagi dan lg pun mmg tak jemu mkn kan lina...mmg sedap sgt kek ni...lembut...lemak manis dgn puding karamel tu...buat tebal karamel dia lg puas hati mkn kan..cantik pelangi2 tu

cik cek said... Balas

Linaaa....

Waaa...sume org pun buat Karamel kek ni...kechur2 dah kak cek tgk...cuma lum sampai seru je nak buat...hu hu hu...teringinnya nak rasa karamel kek ni...mesti sedap kan..kan..

EmbunRosaliza said... Balas

Assalam kejadian yg amat menakjubkan, rajinnya, takpe kemaruk msk2 dpt mkn sokmo hehe, cantik sangat kejadian puding n kek tu, pas ni leh amik tempahan la hehe,

tq mak lang

Sue @ Nenie said... Balas

Salam Kak LIna...Amboiiii canteknya rainbow akak....kek pun nampak halussss jeeeee

zarin said... Balas

kek ni sedap kan! lama dah tk buatnya... sebenarnya dari raya itu hari terasa2 nak mkn kek ni tp asyik mood M je yg dtg..tu pasal tk mkn2 lagi ;-)

Kak Sam said... Balas

Kak lina, agak2 kalau saya pi umah petang ni ada lagi tak kek ni?

Anna Qawina said... Balas

sedaaapppp..nnt nak buat utk buah tangan balik kg lak..rajin ke tidak tak tahule..hheee

Adry@Daun said... Balas

Kek yg ni kiranya cover kek karamel yg sblm ni kot. Yg ni baru la puas hati tgk karamel tu.. Tak la ciput mcm yg lps tu..

ezzyra said... Balas

sdapnya...nmpk mcm eskrem paddle pop rainbow...hehe

lina_pg said... Balas

Ida,Japan> mmg betul tu..cam terkena penyakit lak kek ni, bila dah buat cam kena wat lagi dan lagi..tapi puas hati sbb suma suka.Kompom licin hehehe

lina_pg said... Balas

cik cek> Buat je la cik cek..mesti suka ngan kek ni.Tak caya? cer try wat hehehe

lina_pg said... Balas

Embun aka kak rosa> Tu la cam kemaruk lak ngan kek ni.Ni pun terasa2 nk wat lagi.Tp telur abess..
amek tempahan?Blom mampu lagi hehehe

lina_pg said... Balas

sue@nanie> TQ nanie..marble tu je la yg akak reti wat.nk wat beralun bagai xpandai lak.Takut hancuss

lina_pg said... Balas

zarin> mmg sdp zarin..ada ms nnt wat la..

lina_pg said... Balas

kak sam> hehehe..kalau kak sam naik jet pun kompom tak dan mkn nyer..suma ni dah selesai dan jadi arkib je ni hehehe

lina_pg said... Balas

anna> anna ni mesti rajin punya..siap nk wat blik kampung tuh.Msti tak menang tangann ngan tempahan dari kampung nnt

lina_pg said... Balas

adry@Daun> Yup cam balas dendam gitu sbb aritu terciput lak karamel..Tak puas makan.kali ni bagi kaw2 punya..beshhh

lina_pg said... Balas

ezzyra> cam eskrim mat kool kawanku hahaha

Zaliedana said... Balas

Kak lina nih mesti sedap sgtlah sbb tuh duk ulang kan..Cntik sgt kak..Nak try takut xjadi..

Yatie said... Balas

waduhhhhhh cantiknya kek karamel yg Lina buat ni..teruja melihatnya..rasa mcm sekarang je nak buat..cantik lapisan atas dan bawah tu samarata...

alla said... Balas

bila alla blh mrasa ni?

lina_pg said... Balas

CT> hahaha..kompom sedap sbb selalu dpt permintaan kat umah ni..mesti licin punya.
CT buat la..nmpk je cam sssh, senang jer sebenarnya

lina_pg said... Balas

Yatie> tengs, ala..buat jer msti jadi punya..,emsti cntik dan sedap kek yatie tuh.

lina_pg said... Balas

alla> kek ni time besday laling alla tuh, memandangkan dah celebrate ka t hotel tu yg cancel nak hulur sepotong dua..hehehe

Deliah's Deli said... Balas

cantik,kemas..menggoda!

Ummi said... Balas

Assalam Lina, akak pun buat kek nih...mmg senang dan cantik awal kejadiannya...tp baru jek terbalikkan, nak snap gambar, ada lak jiran panggil jemputan, sembang2...sampai ke dapur kek dah basah dgn air karamel...huhuuu..potong pun dah x cantik....tp sedaaaapp maintain laaa...xdan nak entry lgk.. :))

lina_pg said... Balas

Del> Thxs Del..

kak Ummi> wslm kak ummi, tak sabo nak tengok posting kak ummi tuh..kek ni mmg main suspen2 gitew..hasil tgn sifu mesti cantik punya

quinnie said... Balas

wahh..tebal betul karamel nya kak...lain kali nak buat double..memang sedap makan kek lepas tu ada lembut2 karamel tu..tak puas makan..rasa nak buat lagi..bila kek menjadik memang bersemangat nak buat lagi..hehehhe

lina_pg said... Balas

Q> Tebal cenggini baru puas mkn Q.Kaklina doublekan adunan karamel tuh.Guna 1tin susu cair br best..kek ni cam 'berantu'bila dah buat n mnjdai..mesti rasa nk wat lagik hehehe

Nieza said... Balas

Assalam kak Lina, apa khabar? wahhh cantikla kek karamel akak ni...nieza pun dah buat tapi lapisannya tak berapa menjadila..huhu

lina_pg said... Balas

Nieza> wslm niza..akak sihat.thxs nieza..awat lak xjadi?tp kek ni sedap kan?

Nur-nba said... Balas

Wow.. Cantik sangat!! Laparlah pula..

aDisH.sHidA said... Balas

tebal karamel nya....kena double yer kalau nak tebal..dok sebelum nie yg 3bj telur kuning je

Siti Aminah Hj Lukman said... Balas

kak.. cmana nak buat caramel tu tebal..
kalo ikotkn resepi yg akak suh klik tu.. karamel nye nipis..arap dpt pncerahan.. adekah kene doublekn aduhan tuh..maaf kalau soalan ni kebudak2kan.. nk blaja smpai betul2 jadi tinggi cm tuh tebal..mom suke mkn kek ni tapi mom nk yg caramel tinggi.. nk sngkn hati mom tersyg..

lina_pg said... Balas

Siti aminah-kn tmbh telur dan susu cair dlm adunan karamel.

klik2 my nuff

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...