Saturday, October 15, 2011

Sekadar Selingan

Assalamualaikum..
Selamat berhujung minggu suma.Terasa sunyi jer alam maya hari ni.Maklumlah family day.Ada yang mengambil kesempatan utk keluar mkn bersama keluarga.Hari Sabtu merupakan walking day bagi kami sekeluarga sejak sebulan lepas.Amalan gaya hidup sihat gitu.Sambil2 tambah stamina
Pagi tadi sambil jogging atau lebih tepat berjalan je lah,sempat gak snap gambo yg mana sempat klik2.Suma picas ni snap ngan enpon jer.Tak kose nak usung kamera bagai.Mehlah jamu mata ngan keindahan alam sekitar.
 tengok si kecik tu siap tarik tgn abah soh jalan laju siket, dia pun dah biasa ngan trek ni.Sayup kelihatan abanglong ngan kakak ngan jogging walking ngee
 sekali tengok cam buah blueberry lak pulak, rupanya senduduk gajah
 
 kenal tak buah apa ni? hmm kalau ada yg tak kenal, inilah dia biji getah.Saya panggil biji getah askar.Teringat dolu2 jaman budak2 suka laga getah.Kalau guna biji getah askar ni senang pecah.Konsider kalahlah..
 ni lak pokok belimbing buluh, kat belakang tuh trek kami walking2 hehehe
meh close up sket kasi jelas buah belimbing ni
pokok misai kucing

24 comments:

Naz / Nadz COSK said... Balas

Amboi Kak Lina, nk pergi bercuti siap nk tambah stamina dulu ni.. Nk gi panjat gunung ke Kak??hehehe

lina_pg said... Balas

Naz> hahaha..bercuti pun kena ada stamina gak,nnt jalan setengah hari dah pancit camana tuh hehehe

Chik Mimi said... Balas

depa nak p mana la tu agaknya hehehe
kat mana tu lina ?

EmbunRosaliza said... Balas

Assalam..bagus2 simpan stamina tu, satu percutian yg sangat best ni...jauh tu lina nak pegi tu mimi, tu yg g cari stamina nak jalan, byk tembok nak lalu heheh, banyak laut nak redah hahah

lina_pg said... Balas

Chik mimi> picas tu kat Tmn Metropolitan Relau.Bersih kwsn tuh.Sesuai utk riadah

lina_pg said... Balas

kak rosa> wslm, amalan gaya hidup sihat wakaka...

HaSue said... Balas

Amboii2 kak lina..nak gi bercuti ujung bulan ni yerr..ke mana laa agaknya tu yer..ke tembok besar china ke?hehe..
seronok dpt spend time ngan family nih kan.terasa berharga sgt2..
cewek kecik tu pun ikut joging2 ye.ke merengek yg lebih?hihi..mesti lincah je pergerakan maisarah skrg ek kak..senaman gak tu nk mengejar beliau

ayunalisa said... Balas

tomei gk prsekitaran nih.. dak tecik tu pom kna bg kuat stamina gk tu..nnt nk p jenjalan tu.. x pnt mama n abah nk wt 'tinggi' dak tecik tu..hihi..

** ola oli jgn lupe ye..hik3 ;)

lina_pg said... Balas

hasue> Dak tecik tih bagus, mmg dia jalan jerr, cuma kalau laluan berbukit kena dukunglah takut tergolek lak..

lina_pg said... Balas

ayu> Maisarah ni aktif, letih blik walking2 pun bukan reti nk tido.Hehehe jalan lebih..sekali sekala jerr nk tggi.Tu pun sebab mama@abah kesian menonggek2 jalan laluan berbukit hehehe

Adry@Daun said... Balas

As salam Lina, buah blueberry Malaysia tu pn blh mkn jugak tau.. Tp lps mkn mulut jd kaler ungu...hehe.. Buah getah jenis kapok dn kuba yg kuat kalau nk main laga..haha..

lina_pg said... Balas

adry> wslm..bleh mkn ek 'blueberry' tuh tp putik lagi lerr.
Yea..yea..ingt lagik biji getah kapok ngan kuba paling kuta, mesti menang punya

che mid said... Balas

Salam kenal dari Che Mid. Tengok gambar buah belimbing tu, teringat pulak buah tu di kampung, sekarang ni tgh lebat berbuah..

MiZi said... Balas

kalau saya pi sana memang saya bawak beg plastik siap2.. nak bungkuas buah2 tu semua.. hehe


Post Ngeri

nuwairani ismail said... Balas

kat mana ni kak? cantik tempatnya...ada mcm2 pokok lagi...

.:: Mrs Z ::. said... Balas

salam kenal puan lina... saya tgh bw cari resepi kek coklat... terpikat dgn resepi kek coklat puan lina...minta izin nak copy resepi tu ye ^_^

Nieza said... Balas

kak, saya suka tempat ni dulu selalu pergi.pernah tempat kerja buat family day kat sini. masa dok sana dulu suka pi hiking bukit jambul kat relau tu...best masa sampai atas tu tgk view cantik sgt.

lina_pg said... Balas

che mid> salam kenal juga, bestnya kalau ada pokok sndri..senang nk msk main petik jerr.Ni bleh jamu mata jer

mizi> Buah2 tu kecil2 lagi mizi, lagipun ada org jaga kwsn tuh

lina_pg said... Balas

Nani> kat Taman Metropolitan,Relau.Mmg tempat riadan

Mrs.Z> salam kenal juga, silalah copy rcp mana yg berkenan.Semoga kena ngan taste

lina_pg said... Balas

Nieza> Bukit Jambul akak xpass lagik sbb kat c3 adventure sket bw budak tecik.Kalau org dewasa oklah.Tp view kat puncak mmg cntik

SURIA AMANDA said... Balas

waaa...bagus la taman ni...mcm2 ada...

.:: Mrs Z ::. said... Balas

Pn Lina : Tima kasih ^_^ insyaAllah weekend ni nak try kek coklat pn lina ^_^

quinnie said... Balas

memang geram la tengok buah belimbing tu...pokok belimbing kalau dpt dia berbuah udah macam buah anggur bergayutnye..teringat kat pokok saya yg dah kena tebang...huhuhu..sungguh berjasa pokok itew...:)

-Incek Fik- said... Balas

Oh, camtu rupanya buah senduduk gajah. memang ada cam iras² buah blueberi~

klik2 my nuff

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...