Thursday, November 3, 2011

Autumn in Beijing - Day 2 Chinese Medicine & Silk Center

Assalamualaikum & gud morning
Pepagi ni mesti ramai yang bz menguruskan keje umah.Bila yang sekolah pg dah pi sekolah blehlah wat n3 sat.Blom abes lagi ya citer pasal China ni.Banyakkkk lagi stori 6D5N ya.Kalau ada yang bosan, jangan tengok ya.Bukan apa takut ada yang muntah ijo.Tak dapekk nk nulun.
OK lah..lepas seharian berjalan kaki, terasa letih dan lenguh seluruh badan.Apa kata kita massage kaki kat Chinese Medicine Center lak.Ianya adalah percuma.Diulangi PERCUMA ya...
 bergambar kat pintu depan Pusat Massage kaki
 mantan PM kite juga pernah ke sini
 gambar titik2 akupuntur
 now seat back and relex...enjoy foot massage.Si kecil cukup sporting..time dia tido nyenyak, ngam2 siap massage baru bangun.Baik betul anak mama ni
kena rendam kaki dalam ubat herba dulu sebelum massage..gerangan kaki siapakah ini hahaha...picas time massage tak smpt snap...

SILK CENTER
Dari Pusat Herba Tradisional Cina, kami ke kilang sutera pulak.China merupakan pengeluar sutera terbaik dan terhalus di dunia.Memang halus tenunannya tp design kureng memikat hati.Sekadar menjamu mata saja.Jom kite tengok silk the making..
 amoi comey ngan dok welcome kat kami..
 yang putih2 bulat dalam bakul tuh kepompong ulat sutera..
 si kecil dapat sebiji kepompom sutera, org tak leh amek hehehe
 kepompom yg bulat/oval tuh direndam dalam besen biru hingga lembut(supaya senang dikeluarkan)
 sutera putih diletakkan kat besi tuh..
 sutera yang dah siap..ni blanket..rega kalau tak silap 800 yuan kot
baju maharaja China..display only ok...

7 comments:

EmbunRosaliza said... Balas

sempat gak ke tmpt buat sutera, best l maisara dpt menda nk buat sutera tu hehehe. nape percuma tmpt urut tu, best la gitukn

lina_pg said... Balas

Kak rosa> Byk tmpt gak pi..massage kaki tu gomen Cina punya, so percuma je lah

Chik Mimi said... Balas

bestnya lepas massage sure lega

lina_pg said... Balas

chik mimi> Memang lega, pas depa boh minyak..memula sejuk..pastu hangattt jerr kaki.

Err bila nk dating ni?

Zaliedana said... Balas

Kak Lina,uii bestnyer dpt urut percuma eks..Sekbek maisarah tido,kalo x,xdptlah mamanya nak urut kaki..Kat sna byklah sutera kan..

lina_pg said... Balas

CT> Dapat massage kaki mmg best..ilang lenguh2 tu.Tang percumaaa tu laaagiii best hehehe
Sutera mmg byk kat sini CT, halus dan berkualiti.Tp kaklina xminat sgt

CT Delima said... Balas

As'salam Lina

seronoknya dapat kesana, kalau dapat urut kaki ni yang dok lenguh2 bediri berjam2 didapur alangkan nikmatnya rasa lega sangat2..hehehe

klik2 my nuff

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...