Sunday, November 13, 2011

Autumn in Beijing - Day 4 Summer Palace

Tempat paling sejuk yang kami kunjungan, walaupun suhu tetap menten sekitar 14-15 degree celcius.Tapi disebabkan Summer Palace ini dikelilingi oleh Tasek Kunming mneyebabkan suhunya semakin sejuk.Sangat cantik pemandangan di sekitar kawasan ni.Tapi sayangnya pada hari kami berkunjung ke sini, cuaca berkabus dan menyebabkan pemandangan background kurang jelas.Jika dilihat dengan mata kasar..sangatlah cantik.
Menurut guide kami Summer Palace ni didiami oleh maharaja pada musim panas.Disebabkan cuaca di Beijing sangat panas, jadi maharaja akan berpindah dari Kota Larangan dan tinggal di Summer Palace ni.
 di pintu masuk, kat sini pun dah terasa kesejukan
 bila sejuk jer, si kecil mesti tido jerr
 cantik tasik ni..pic gelap sket, malas nk edit

 jom kite pi seberang tasik lak
 atas bridge pun posing gak, my laling dah sejuk siap pakai ttp pale..si bujang kontrol macho jerr

 ada river cruise, tapi tak sempat nk naik pun..
 kat sini byk pintu gerbang..tapi sepesen jer suma
 Di bawah dedaun maple..terasa bagai di Korea...Oh..Winter Sonata menggamitku ke sana..alla amacam?on ke projek?

3 comments:

EmbunRosaliza said... Balas

Assalam agaknya ramai yg shooting filem kat sini, cantik sangat pemandangannya.

lina_pg said... Balas

kak rosa> wslm...mmg cantik sgt view kat sini

Cheq Sue said... Balas

seronoknya tgk gambar2 yang kak lina masukkan ni...walaupun x berpeluang nak pegi, dapat cuci mata pun cukuplah

klik2 my nuff

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...