Monday, November 28, 2011

JJCM

Assalamualaikum...
Terasa sangat sunyi alam maya sempena long week end.Hujung minggu yang bercantum lak ngan PH.Dah tentunya ramai yang membawa keluarga bercuti.Tambahan pulak sekarang ni musim cuti sekolah.Kami tidaklah ke mana2 sekadar meronda dekat2 sini saja.
Hari Sabtu lepas sempat jugak bawa anak2 berjalan ke seberang (Main land) panggilan orang yang dok kat pulau 'merefer' kepada Tanah Besar hehehe.Sekadar jalan-jalan sambil cari pasal makan.Singgah kat Jusco.Mak aih besaqnya Jusco kat sini.Maklumlah Jusco kat Penang kecik sket, bertenggek kat Queensbay Mall.Best gaklah ronda2.Tak beli apa2 pun.Ada lak Dinosour land kat situ.Jom tengok..sori picas ni snap ngan enpon.Bilik gelap gambo blurr sket
 jom kite masuk, tiket RM15
 
 mcm2 spesis dinosour ada kat sini. sumanya 'live' nmpk agak real jugak movement dinosour ni ngan bunyi2 sekali.Teringat lak citer Jurassic Park hehehe
 yg ni agak cute, walaupun muka nmpk ganazz tp ati ada taman hehehe
 ish..ish..lindung lak dinosour belakng tuh penuh picas abah jer hahaha

 penat..jom kite makan nasi mandhy..lupa la pulak restoran ni nama apa.Cantik gak susun aturnya.Time ni tak ramai org pun
 mint tea abah punya
ni lak kami 3 beranak
 punyalah byk nasi dia..sedap gaklah..
 kami oder juga kebab..tp smpt snap

9 comments:

Acik Erna said... Balas

lina..sernoknya dapat jalan2 cari makan..
kalau dari ipoh dah tak jauh nak penang kan lina..rasa macam nak kesana la nanti..kalau tak hujan le..

Amie said... Balas

bestnya....elok je terletak ayam tu ...mesti sedap ni... kita minggu depanlah baru nak jalan-jalan keluar daerah..., nak JJCM juga..

lina_pg said... Balas

Acik Erna> Seronok gak bw anak2 kuar jenjalan.2jam dr Ipoh..kat Penang ni tghari panas terik, petang sket ujan lebat plak.Tp ari ni nmpk cerah jerr

lina_pg said... Balas

Amie> Boleh tahan gaklah..nasi mandhi tuh..

nk jenjalan out station ke mana tuh?

EmbunRosaliza said... Balas

Assalam , seronok la JJCM, kemana2 pun akk tak kisah janji JJCM heheh, suka lagi jauh lagi best heheh.

OO nyempat lg msk tgk dynasor pulak, akk nampak cam sikit je lam pinggan tu nasi mandhi heheh, sebenarnya nak mkn byk2 hahah

lina_pg said... Balas

kak rosa> wslm..Jalan2 tgk dinosour hehehe

byk tuu ns mandhi..tak terabes makan..

♥♥azatiesayang ♥♥ said... Balas

salam Lina..budak2 mmg seronok la g tpt2 camni...

Ros said... Balas

Salam lina,

Bestnya pi jalan2,pas tu makan2,sedap2 pulak tu.....

ayunalisa said... Balas

nk jjcm jgk..huk3..kna tggu poket pnuh limpah ckt..hihi..

air ape yg kt tgh2 tu ek..cam sedap je?

klik2 my nuff

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...