Wednesday, August 8, 2012

Rosemery

Assalamualaikum . . .
Inilah rupa paras daun rosemery segar dari ladang ngeh ngeh.Saya beli rosemery fresh ni kat Tesco Extra (Sg.Dua).1 paket kecik harga RM1.70 (kalau tak salah) Tapi yg kering tu mahal la pulak..Kalau tak salah RM8.90 sebotol.Penggunaan rosemery ni menambahkan lagi aroma masakan barat..
 kalau tak jumpa yang fresh gn yg kering pun ok jugak

14 comments:

EmbunRosaliza said... Balas

Assalam ada juga akk nampak kat pasaraya...tapi ada aku kisah, ingatkan rumput apa kehkehkeh, tu la tak kenal n tak tahu penggunaannya, hurmm tq berkongsi ilmu masak2 kat sini, maklum la jakun sikit bab2 makanan barat nih

Norzie hany said... Balas

Akak pun tak pernah beli daun rosemery ni.

Mummy Akmar said... Balas

Salam Perkenalan..

Banyak info yg saya dapat dari blog ni. Terutamanya resipi dan tentang makanan.

Saya suke memasak. Hehehe..boleh la cuba resipi yang ada nanti.

QasehnyaRania said... Balas

yer saya pon selalu usha22 yg kering ngn hidup...mmg ketara bezanya..
better guna yg kering atau hidup kak ?

Zaliedana said... Balas

Assalam Kak Lina,sy pon jakun gak,nih 1st time tau yg cam rmput nih rosemary,adoiii nti nak cari jugalah kat tesco,kut2 lah kalo tanam leh hidup,hihi..Yg fresh nih ngan yg dry mna lagi wangi kak..

tun_telani said... Balas

salam kak lina.. wahh.. murah! xpernah jumpa yg fresh, kalau tanam hidup x?

Mamasya said... Balas

Salam Lina.kalau di Cairo ni mmg senang dpt daun rosemarry segar...yg keringpun murah sgt...tambah kalau beli yg timbang.tp kat Msia yg kering importkan tu yg mahal.
re; harga ketam dlm RM15-20 sekg cuma tak selalu ada..

lina_pg said... Balas

kak rosa> wslm..samalah ngan adindamu ini..kalau nmpk 'rumput'ni wat tak kesah jerr..mesti amek salad jerr.Tak jeling pun kat rosemery yg dok sebelah.Bila dah tau kegunaan dalam masakan barat,baru tergedik2 nak pi cari..

lina_pg said... Balas

Norzie> samalah saya pun ni pestaim beli menda alah ni..

lina_pg said... Balas

mummy akmar> salam kenal juga..jemputlah singgah selalu

lina_pg said... Balas

Qasehnya Rania> saya pun main aci beli yg kering jer sbb senang nk cari.

Kalau gn yg fresh lagi sebab,tp bab aroma dua2 pun ok..

lina_pg said... Balas

CT> Dua1 pun ok jer CT, yg fresh tu best time makan..tang aroma rasanya yg dried lagi menyerlah kot..
kak lina campak kedua2nya sekali hehehe

lina_pg said... Balas

Tun> Tu la pasal jauh lebih murah dari yg kering..ingatkan mahal rupanya singgit lebih jerr

lina_pg said... Balas

Mamasya> mayb Cairo senang hidup kot menda alah ni..Betul tu yg kering mahal sbb import,jauh naik kapai tu hihi..

klik2 my nuff

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...