Tuesday, April 30, 2013

Al-Kisah ~ Trio Food Steamer

Al-kisah di hari minggu....
Alhamdulillah syukur sangat bila berjaya memiliki apa yang diidamkan...Dah lama juga saya mencari pengukus elektrik yang berbentuk 4 segi ni.Bukan apa, agak bosan jugak bila kek kukus semua dalam loyang bulat.Nak kukus dlam loyang 4segi cuma muat yang 8x8inci jer.Kalau besar yang xmuat dah...Dengan gigihnya haku recce kedai2 elektrik sekitar Bayan Baru, Bukit Jambul untuk mencari steamer ni.Dari SengHeng ke BHB suma tak jual.Kat LSS ada jual tapi yang bentuk bulat..Tak mau la...sama jer ngan pengukus dapur gas tu huhuh..
Bila CT Zaliedana kata ada jual kat(Jusco )Queensbay terus pi cari kat sana...Yesss...memang ada..apa lagi terus sambar la.Semangat berkobar2 untuk buat kek kukus.Apatah lagi kek velvet lapis hawflakes telah mendapat sambutan...Pasni bolehlah kukus ngan loyang 4segi.Hati terus berbunga riang..
masih dalam plastik ya haha..belum rasmi lagi ni..Yang best boleh muat loyang 10x10 inci..Besau tu

Namun kegembiraan itu tidak kekal lama...bila dibelek2 kotak steamer tuh sepatutnya disertakan mangkuk nasi (bukan mangkuk ayun ya) dan juga water refill cup.Tengok macam jar jer tuh tinggi semacam jerrr...Terus geledah dalam kotak..Huh memang tadak.Tu la time nak bayar dah tanya promoter yang wat tester tu ada tak menda alah ni..Dia kata dah ada kat dalam (Tanpa menunjukkan barang tu kat haku)Kite pun kira percaya ajerlah menda itu ada kat dalam..Takkan nk selongkar depan kaunter lak kan?
Hurmm bila buka kat umah memang sah tadak pun.Maybe tertinggal masa promoter tu test kot...
Apalagi terus capai phone call Costomer Service (seb baik tol free, kalai tidak ranap bil telefon aku huhu) Macam2 info yang depa minta.Pastu dia kata nanti pihak mereka akan call balik.Dah malam pun tak call jugak.Takpe lah ingat esok nanti nak call lagi untuk follow up.Kadang2 depa ni tak leh harap jugak..
Dekat kol 10pm..pihak Jusco call balik dan soh gi amek esok petang (Isnin).
Satu pujian untuk pihak Jusco sebab pantas juga tindakan mereka.Dan menghubungi kastemer dengan secepat mungkin (kira secepat mungkin gak la kan sebab hari yg sama)
Akhirnya setel semuanya...Alhamdulillah....
Rice Bowl n water refill punya pasal pun sanggup call haha..ada gak ya orang camni...

20 comments:

tun_telani said... Balas

Wahh.. seronoknya ada toys baru kt dapur ^^

MaDiHaA a.k.a Ratna said... Balas

bestnyer... harga berapa tu?

Acik Erna said... Balas

assalam lina..acik dah lama beli..tapi tk pernah guna..sebab tak pandai..ataupun memang sebab tak lengkap kot entah2 dah rosak sebab lama sangat bersimpan..

LiNa_Pg said... Balas

@tun_telani
Asyik membeli jer Tun,skrg dh pening.Tak taw nk parking kt ne steamer tu haha

LiNa_Pg said... Balas

@MaDiHaA a.k.a Ratna
Wslm..murah jer kak madihaA rm179

LiNa_Pg said... Balas

@Acik Erna
Wslm achk,tu la org lain dah berjaman beli steamer ni.Kite selalu ketinggalan.Achk wt ns kukus la.Takut lama tersmpn rosak lak heater element tuh

JaSSNaNi said... Balas

berapa harga dia? mcm best je ni..

norzila said... Balas

murah jugak ye kak lina..cap apa tu..best nye kan kak

LiNa_Pg said... Balas

@JaSSNaNi
Nani,murah jer rm179

LiNa_Pg said... Balas

@norzila
Brand Trio kebanyakn blogger guna brand ni.harga rm179.ada timer cam oven gak.Dah cukup masa,akan stop sndri

Liza said... Balas

Liza ni lg teruk kak, dok guna kukus yg old fashion tu je lagi...hihihi

EmbunRosaliza said... Balas

Assalam bestnya dapat menambah koleksi barangan dapur, kalo tak ada tempat nak simpan meh akk tulun simpankan heheh.

Mesti lah benda kita dah bayar mesti nak semua yg ada dlm tu, kalo tak rugi la

Amie said... Balas

Peringatan buat kami Lina.. sebab kadang2 terjadi juga perkara yang sama... masa baby baru lahir, suami beli katil... sampai rumah bila dipasang rupanya tak ada besi penyangkut kelambunya, alahai dia pun sibuk tak sempat nak pergi semula ke kedai tu... last last biar aje gitu...
Memang hak kita tu... kita dah bayar mestilah dapat apa yang kita mahu kannn..

LiNa_Pg said... Balas

@Liza
Akak pun guna pengukus piyuk yg biasa gak liza..ni baru jumpa yg elektrik hihi

LiNa_Pg said... Balas

@EmbunRosaliza

wslm...sonot bila barang yg kita nak, dapat dibeli...betul tu w'pun tak mahal tp nk juga kan ...memang hak kita

LiNa_Pg said... Balas

@Amie
Memula tu, rasa cam nk biar camtu jer kak Amie..tp apa salahnya kalau tipon dulu.Kalau depa tak layan..tak pe la kira bukan rezeki.
Alhamdulillah..pantas tindakan dari pihak AEON...mangkuk dan jar tu dah kami ambil.Memang tertinggal time depa test tu...

zila norazila said... Balas

Lins lps ne lg smangat kn nk buat kek kukus. Zila nnt nk cari jgk la..

mama sara nur said... Balas

assalam lina
berangan jg akak nk beli ni he hee
tpentah bila dpt
bestkan leh kukus kuih2 talam bekas besar sesuai nk meniaga jg

amran abdul jalil said... Balas

agak2 skrg ni ada lg x kt (jusco) quennsbay tu...teringin la jugak..hukhukhuk

Cik Norm said... Balas

Masih elok tak trio food steamer tu?

klik2 my nuff

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...