Sunday, May 26, 2013

Sepetang Di Zoo Taiping

Assalamualaikum...
Apa khabar semua?Cuti sekolah sudah pun bermula, mesti ramai di kalangan ibu bapa yang memabawa anak2 bercuti.Tak kiralah sama ada dalam negara atau pun luar negara.Tahun ni kami tidak bercuti ke mana2.Memandangkan my laling akan menghadapi Final Exam di U.S.M pada 3hbJune nanti.Jadi kenalah dok dendiam ajer.Walaupun tidak bercuti makan angin, tapi kami masih sempat lagi jalan2 ke Zoo Taiping.Okey lah tu...kesian gak kat anak2, kalau tidak dibawa keluar langsung.Dekat2 pun okeylah kan..
Agak lama jugak kami tidak berkunjung ke Zoo Taiping.Rasanya paling akhir kami ke sini ialah semaasa Nisa berusia 2 tahun.Sekarang ni dia dah pun 11 tahun.Lama jugak tu.Dalam jarak masa beberapa tahun..tak banyak sangat perubahan kat zoo taiping ni...Cuma dekat entrance agak menarik sket...ada bumbung besar..bolehlah berteduh bila hujan.Biasanya Taiping lan kawasan tadahan hujan di Mesia ni.Asal datang jer...mesti hujan....hujan rahmat haha..
Okey la panjang lebar menulis hari ni.Saya tepek gambar sket2 ajer..malas benor nk edit bagai..Aci resize n letak watermark..
 Pic pertama opkos la kat pintu masuk...kang ada yang tanya..zoo melaka ke ni kak?
 turn mama ngan abah lak..baby mesti tenggek sekali punya..tak bagi peluang langsung..mama ngan abah nk pose berdua
 okey...dia dah start wat lawatan sosial..abe segala ceruk dia masuk check..
 disusuli ngan berlari-lari anak pulak..
 gambar burung merak lak..kata mai zoo kan..takkan gambar Maisarah jer kot
 Ini chinpanzi kot..
 makan tido..makan tido..tu yng nampak malas benoo..huhu
 Ha...yang ni paling aku geram.Ada ke patut botoi Maisarah dirampasnya.Memang perangai beruk betul la.Amboi dia sedap2 minum susu Maisarah..menyampah lak aku tengok..
 Merenunng jauh masa depan
 Nak ngayat awek ke tu?
 testing...slow shutter image
 Cantik Flamingo ni..kaler pink putih
 Abah lak pose
Kat exit dah ni...ujan la pulak...gaya macam mau lari dah tu

12 comments:

combi said... Balas

da lama ta g zoo...huhu

EmbunRosaliza said... Balas

Ok juga lah melawat zoo tu mesti maisarah sukabangat banyak haiwan2 yg dia tak pernah tgk tu.

Hurmm tu lah akk pun samarasa geram tgk monyet nan sekor yg merampok botol susu dak maisarah tu, syok pulak dia minum susu.

Minggu ni akk takkemana, ulang alik stadium hoki je lah, minggu depan insyallah ke Melaka

tun_telani said... Balas

Salam kak lina.. tun dah lebih 10 tahun x jejak kaki kat zoo rasanya..
kurang asam nyer monyet tu rampas botol susu.. dia xduk dlm sangkar ke kak?

Amie said... Balas

Hai Lina... baca entri Lina ni teringat setahun yang lalu kami ke Lok Kawi masuk zoo...mmacam2 gambar diambil tapi satu pun tak buat entri...sampai dah lupa apa ceritanya...

LiNa_Pg said... Balas

@combi
Bebudak sonot la bleh berjalan kat zoo ni.Lagipun lama xmai

LiNa_Pg said... Balas

@EmbunRosaliza
Maisarah ni tak kira tempat...asal ada tempat lapang, confirm dia jelajah abes suma..adoi penat nk kejar dia..
Tu la memang sakit ati ngan monyet nan sekoq tu..
Ok la tu bleh gi Melaka, tgk hoki sambil makan angin..

LiNa_Pg said... Balas

@tun_telani
wslm Tun...akak pun dah lama jugak Tun tak gi zoo.
Memamg kurang asam monyet tuh..yang tu monyet liar..lompat pagar dari hutan punya.Bukan bawah jagaan zoo..

LiNa_Pg said... Balas

@Amie
Ada lagi ke gambar2 tu kak Amie...syg la, kalau tak tepek kat blog wat kenangan.Sy ni pun saja jer..dah byk kali pi zoo tepeng ni.Tp ni la pestaim Maisarah pi..tu yg tepek gak wat kenangan..

Acik Erna said... Balas

assalam lina..comelnya..pandai bergaya anak dara kecik tu..

mama sara nur said... Balas

assalam Lina
wah zoo Taiping, aak ni asyik duk lalu je pastu tunjuk tu Zoo he hee
x leh singgah pun
last 2 thn sudah kot singgah
cc sekolah biasa ank2 nk jln la kan
insyaalah minggu ni blk Taiping lg

MaDiHaA a.k.a Ratna said... Balas

akak belum pernah sampai lg zoo taiping ni.. tp anak sulung dah pegi ikut rombongan sekolah..kemain.. siap bwk blk ole2 dr zoo.. key chain bagai.. hehe...
laa.. mcmana monyet tu boleh rampas botol baby? monyet tu terlepas bebas ke? ish ish ishhh.. kemain lagi kusyuk isap botol curi...

ezzyra said... Balas

rasa macam x penah p zoo ni...tp x ingt dah..

comel je dak kecik 2..hehe

klik2 my nuff

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...