Sunday, May 19, 2013

Tempahan Di Hujung Minggu

Alhamdulillah...
Nampaknya bulan Mei ni, tempahan semuanya bertulisan...kek bertema gitew...Tak kiralah bertema atau untuk makan2 semuanya adalah rezeki daripada Allah s.w.t.
Kebiasaan di hujung minggu kami sekeluarga akan keluar JJCM.Segala tempahan saya tidak ambil untuk hujung minggu.Tapi kali ni ada pengecualian sebab kastemer ada majlis seperti harijadi dan juga sambutan Murrabi.Jadi untuk tidak menghampakan mereka,saya ambil jugak lah tempahan ini, walaupun last minute order.Tak mengapalah....lagipun kami jalan2 sekitar Penang ajerrr.Kalau out station tak boleh saya penuhi permintaan ni
N3 hari ni bukanlah nak tayang kek sangat.Lagipun deko RVC masih camtu jugak.Still tak improve pun...Saja nak bagi warm up dapur TMK ni.Nanti pasni..baru tayang lauk atau menu2 lain pulak...
RVC ni masih dalam harga promosi...sesiapa yang berminat sila e-mail atau contact di fb yea...Untuk serius buyer only.Jangan lak PM sebab korang nk meniaga tp tak tau nak letak harga hihi (peace).
Opss...tempahan untuk Penang area only..
Yang ni lak kek karamel yang membuatkan saya tak senang duduk...adoyai..walaupun dah banyakkkk sangat wat kek karamel ni maybe beratus2 dah pun.Tapi setiap nk terbalikkan loyang..mesti dup dap..dup dap..susupen wooo ngan hasil karamel kat atas tu.
Awat lak gambar ni kecik..bukan saiz mini ya..ini loyang 9in berat kek dalam anggaran 1.5kg

10 comments:

AhliaSaleh said... Balas

Salam kak lina..cantik jer kejadian kek karamel tuh..ape tips air gula hangus xmeleleh n karamel xpecah slps diterbalikkn..adakah sbb resepi y berbeza..kak lina post la resepi kek karamel ni.

LiNa_Pg said... Balas

@AhliaSaleh
wslm..air gula hangus tu kena lap cepat2 selepas kek diterbalikkan..kadang2 terkena kek jugak huhu..
Resepi dah ada kat blog ni..cari kat Kek karamel..kek puding karamel.Pilih yang mana berkenan

Hafizah Mohamad said... Balas

Salam kak...bestnya tgk org buat kek ni...fiza teringin gak nak buat tapi kenapa la seru x sampai2 lagi nak belajar buat...he he he...masalah besar sbb fiza x sabaq...semua nak xpress...hurmmm...

LiNa_Pg said... Balas

@Hafizah Mohamad
wslm fiza,
Akk pun dok belajar2 lagi..tang deko tu yg lemah...takpe menjadi...tangan xbape berseni...Kena try harder lagi ni..

Norzila Zakaria said... Balas

cantik kak lina kek nye..gerenti puas hati

EmbunRosaliza said... Balas

Assalam bulan kek lah kira nya bulan mei ni, insyallah bulan jun pun sama la mudah2an ramai juga yg mengoder nnt.

Makin cantik deco kek tu, siap munge2 dh tu

LiNa_Pg said... Balas

@Norzila Zakaria
Tang rasa tu,kastemer komen sdp la.tang deko tu seadanya jer la

LiNa_Pg said... Balas

@EmbunRosaliza
Wslm,
Bulan Mei ni bln RVC hehe.Alhamdulillah semoga berpanjangan ke bulan seterusnya

Bbwana adienia said... Balas

salam kak lina..

best ya banyak tempahan..smoga maju bisnes ya..

mama ADAMAN said... Balas

akak nak tanya tulisan pada kek karamel tu pakai apa? jelly ker...

klik2 my nuff

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...