Wednesday, June 26, 2013

Kek Karamel Coklat Moist-Dibuka Untuk Tempahan

Assalamualaikum...
Salam siaran semua pengunjung TMK, ari ni kek lagi haha...Memandangkan kemarin tiada sebarang tempahan dengan sedikit kerajinan, saya buat eksperimen kek ni.Ekceli org lain dah lamaaaaaa buat kek karamel coklat moist ni.Kite jer baru terhegeh2 nk mencuba.
Alhamdulillah...hasilnya tidak mengecewakan, walaupun permukaaan karamel tuh tidak lici mulus, ada tsunami melanda sket..tapi takpelah rasa menten sedap hihi (ayat kaber line)
Kepada yang berminat dengan kek coklat (rasa manis sket pahit coklat) dilapisi karamel yang 'Da boom' silalah e-mail atau contact sy di fb .Untuk kastemer saya yang telah menempah kek karamel pelangi untuk hari raya nanti, jika mengubah fikiran untuk merasa kek karamel coklat moist ni, sila inform saya ya..No hal..masih banyak masa untuk ubah fikiran.Mana tau kan nk terai yang ni pulak.
Jika ada yang bertanya mana yg lebih sedap?Kek Karamel Pelangi atau Kek Karamel Coklat Moist?Kedua2 mempunyai rasa dan tektur tersendri.Methode juga berbeza.Terpulang kepada citarasa masing2.Secara jujurnya saya lebih sukakan Kek Karamel Pelangi mayb kaler maler membuatkan ia menarik hihi.Tapi anak2 saya sangat sukakan kek ni.Abes separuh loyang depa makan dalam masa setengah jam (kek ni kami makan selepas dinner malam tadi)Ingat nk potong ari ni tapi anak2 tak sabar nk merasa.Memalam buta pun snap gak lah gambar..terus potong da ngap.
Kek Coklat Moist dilapisi Karamel yg sedap...Nk??Meh la order ngan cheq...
 Kek ini dikukus mayb api besar kot guna trio ni..abes gelombang surface kek ni..Size mini ke ni???sebab nampak kecik.Ish! salah tuuu.Loyang 9in ni.Berat ~1.7kg.Harga kek ni berbeza dari harga Kek Karamel Pelangi ya kawan2.

6 comments:

MaDiHaA a.k.a Ratna said... Balas

dah lama simpan resepi kek ni.. tp tak terbuat lagi... mesti sedap kan.. sedangkan kek choc moist pun dah begitu sedap.. inikan pula digabungkan dgn puding karamel...

Bbwana adienia said... Balas

salam kak..

karamel coklat moist ni penah buat..memang kek ni sedap sangat dengan gabungan karamel n coklat tu..semoga maju bisnesnya kak..

Amie said... Balas

Good try! Kalau tak cuba manakan tahu hasilnya ye Lina... orang kata practice makes perfect ye.

yunoh syamimie said... Balas

ada x resipi kek ni dalam blog, boleh mintak x...pLz

Azie Romino said... Balas

SALAM KAK...KALAU NAK TEMPAH CARAMEL CAKE MCM MANA.... SAYA DI PULAU PINANG, SIMPANG AMPAT.. 0132533553

Norazwani Ibrahim said... Balas

Ad salam..brapa sebiji kek coklat karamel ni yer?...

klik2 my nuff

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...