Monday, September 30, 2013

Indulgence Chocolate Cheese Moist Cake (ICCMC)

Assalamualaikum...
Hari ni saya nak kongsikan satu resepi eksklusif hasil gabungan 2 kek yang sangat sedap dan maletop iaitu Kek Indulgence dan juga Chocolate Cheese Moist Cake (CCMC).Hasilnya sangat menawan kalbu...memang terbaek.Rasanya kek paling istimewa yg berjaya dihasilkan walaupun hanya resepi eksperimen.Kek ini dibuat spesel untuk besday my laling pada 27hb yang lepas.Sangat puas hati bila en.asben kata sangat sedap dan anak2 suma makan, paling besh si kecil yg cerewat tu pun makan gak.
Nama INDULGENCE CHOCOLATE CHEESE MOIST CAKE ni diberi surat beranak oleh saya hehe..
Ada beberapa ubah suai dari resepi asal kek ini.Keistimewaan kek ini ialah menggunakan Kek Coklat Moist sebagai kek basic, manakala layer putih menggunakan cream chesse..Rasanya mestilah lagi mabeles.Untuk Layer coklat sama sahaja iaitu menggunakan mousse dark coklat.
Kepada yang ingin mencuba silakan, tapi kena fahami resepi betul2...kalau rasa susah, baik guna rcp kek Indulgence yang asal..
Tidakkan kek nampak sangat sedap pada pandangan mata korang hehe?layer by layer tu macam aiskrim..sangat heaven..sambil pejam2 mata menikmati kek ni hihi...saja ayat kasi menggoda sket.
Kalau ada yg tingin nak merasa silalah angkat tangan ya...InsyaAllah saya boleh usahakan.Tapi jangan expect harganya 30hengget ya..

Dah wat description layer by layer tapi tak jelas lak..xpolah malas dah wey nk edit...
Kaler koko gelag tuh kek coklat miost (bukan kek span yo)..koko lite tu coklat mousse...kaler putih tu cream cis..atas sekali yg comot sket coklat ganache..
   
 Yang belah kanan tu kami beli kat kedai tersohor..belah kiri home made punya...saja nk compare rasa...kek beli memang xleh berdiri..kena baringkan hihi...Korang mesti tanya yg mana lagi sedap...cer teka cer teka..korang wat la penilaian sendiri...

RESEPI INDULGENCE CHOCOLATE CHEESE MOIST CAKE
By : LiNa Pg
(Untuk step by step sila rujuk ke blog Evelyn Gemina, untuk rcp CCMC refer blog kakzu)

LAPISAN KEK
KEK COKLAT MOIST/KEK SPAN - potong kepada 3 lapisan
Kek Coklat Moist resepi simpanan LiNa Pg boleh refer SINI
Kalau nk buat Kek Span boleh refer SINI
Boleh guna mana resepi kek span kesukaan masing2.Kat Blog rujukan di atas juga ada rcp kek span/chiffon

LAPISAN CHEESE
Bahan-Bahan

  • 250 gm creamcheese
  • 120 gm gula castor
  • 150 gm uht whipping cream (LiNa Pg guna non diary-itu jer yg ada)
  • 1  tbsp gelatin
  • air panas secukupnye (~60ml ) 

Cara-Cara:

  1. Biarkan cheese pade suhu bilik. Bile dah lembut putar cheese dan gula castor hingge kembang.
  2. Pukul whipping cream hingga kental.Ketepikan
  3. Taburkan gelatin ke dalam air panas.Biarkan kembang.Kacau hingga larut.Kalau tak larut, panaskan secara double boil.Sejukkan
  4. Masukkan gelatine ke dalam adunan cheese dan kacau sebati.Kaup balik dengan whipping cream hingga sebati.Ketepikan
CHOCOLATE MOUSSE
  • 300  gm whipping cream 
  • 1 tbsp gelatine ( cairkan dengan 60  ml air panas )
  • 50 gm serbuk koko + 100 gm gula icing ( satukan dengan air suam 1/2 cawan, jadikan pes )LiNa pg guna 1/2 cawan serbuk koko+1/2 cawan susu-double boil 
  • 1 tbsp nescaffe + 1 1/2 tbsp air panas ( pilihan ) (LiNa Pg xletak)
Cara-Cara:
  1. Putar whipping hingge softpeak.
  2. Satukan kesemua bahan dengan kaedah kaup balik.Ketepikan
CHOCOLATE GANACHE/TOPPING
  • 150ml whipping cream
  • 350g dark chocolate
  • 1 tbsp butter - cairkan
Cara2 membuat ganache:
1. Panaskan whipping cream secara double boiler hingga berbuih di tepi periuk.
2. Masukkan coklat & mentega, kacau hingga cair & tuang atas kek.


CARA MELAPIS KEK
  • Paling bawah => Lapisan pertama - KEK
                           Lapisan kedua    - Coklat Mousse
                           Lapisan ketiga    - KEK
                           Lapisan keempat - Cheese 
                           Lapisan kelima    - KEK
                           Lapisan keenam  - Coklat Mousse
  • Akhir sekali salut keseluruhan kek dengan lebihan coklat mousse
  • Sejukkan kek di dalam petisejuk beberapa jam (semalaman pun ok)
  • Tuang ganache ke seluruh kek.
  • Hias ikut creativity masing2
Inilah rupa kek sebijik sebelum di post mortem...deko tu memang cengginilah kalau org tak kreatif..rupa paras cam kek coklat biase2 jer muahaha...
Bila post mortem...waaaaa...tadaaaa

Thursday, September 26, 2013

Kulat Sisir Masak Lemak

Assalamualaikum...
Agak lama tak bersiaran..tak tau lah nk kata bz pun taklah bz sangat.Apa yg dibuat pun tak tau.Bila lama blog terbiar, mulalah lemau nk hadpet.Hari ni kugagahkan jugak hadpet.
Kulat Sisir ni bonda saya bawa dari kampung tp bukanlah yg dikutip kat belakang umah ya.Kulat sisir dibeli diulangi dibeli.Sekarang ni kat kampung suma beli gak.Bukan yang dulu (dulu...dulu..dah macam lagu tegar lak)mahal pulak tu..rm4 dapat satu pot nasi tuh..
Makan kulat sisir (cendawan kukur) ni sedap sangat aunthentic tp nk bersihkan segala tunggul yg melekat kat ujung (umbinya tu) adoyai jenuh jugaklah..
 kulat sisir masak lemak, sedap ni makan ngan ulam petai (kg mariiii) cicah ngan budu dan tempoyak...suma made in kampung hahaTak yah resepi la ya..sama jer ngan masak lemak biasa tu
ginilah rupa paras kulat sisir a.k.a cendawan kukur yg telah bonda saya keringkan supaya tahan lama.Bila nk masak, rendam dalam air dan tukar2 sampai air tersebut jernih.Pastu kena cuci segala sampah sarap yg masih ada tu.Sorilah gambar tak jelas sebab kulat sisir ni kecik (kecut)lagipun saya snap ngan enpon jer

Tuesday, September 24, 2013

Tempahan Kek Untuk Raya Haji 2013 - Kini Dibuka

TEMPAHAN KEK RAYA HAJI KINI DIBUKA UNTUK PULAU PINANG SAHAJA.

HANYA KEK BUAH DAN BISKUT BOLEH DI POS.

Ini merupakan STICKY POST sila scroll ke bawah untuk n3 terbaru

Assalamualaikum...
Kepada sahabat-sahabat dan pengunjung TMK ini adalah Sticky Post...Buat iklan jap kat blog sendiri.
Okey sahabat/kastemer yang dihormati saya telah membuka tempahan kek untuk Hari Raya Aidilfitri 2013.Tempahan ini saya akan tutup setelah memenuhi koata saya saya mampu buat.Almaklumlah biasanya kek orang nak hujung2 puasa jer.6thAugust saya akan berangkat pulang ke kampung halaman.Jadi tempahan kena sebelum tarikh tersebut ya.Kalau 6hb tu bolehlah kalau nk selft pick up sebelum 8am.Ataupun kawan2 yang tinggal di Seberang/Lunas/Kulim iaitu laluan saya untuk pulang ke kampung di Klate.Sekian harap mak long.Jika berminat silalah e-mail saya (e-mail ada kat side bar) Untuk kastemer tetap, boleh sms/call/whatApp/wechat....

Red Velvet Cake (9in) Berat ~1.5kg 
Kek Karamel Coklat Moist - New Product.Loyang 9in.Berat ~1.9kg)
Most Popular Order. Kek Karamel (9in) Berat ~1.5kg
Kek Kukus Lapis HawFlakes (8x8x3 /  Loyang Bulat 9in).Berat ~1.4kg


Kek Buah Kukus 4jam Berat anggaran 1.6kg
Kek Coklat Moist.Loyang 9in.Berat ~1.6kg
Kek Coklat Lapis Cheese.Bolah req nak topping atau kosong
 
Biskut Coklat Chips...Tempahan terhad

Friday, September 13, 2013

Resepi Ayam Maharani

Assalamualaikum..
Bersiaran di hari Jumaat...ish..cepatnya dah Jumaat pun huhu..Hari ni saya nk kongsikan satu resepi ayam yg sedap pada tekak saya.Ekceli dah lama teringin nk buat tp selalu resepi lain yg potong Q.Rasanya nama pun dah kena tuko kepada AYAM MAHARANI MURKA agaknya sebab banyak sangat menderhaka (tanpa nita huhu) Saya taram ajer ikut stok yg ada dalam esbok...Rupa Ayam Maharani ni pun dah 'ke laut' sebabnya main letak jer santan tu sekotak..sepatutnya 1/4cawan jer.Sy ni pesen malas nk simpan belen santan kalau dah buka.Walaupun fizikal dan lain sket tp rasanya memang sedap (By right sangat sedap) my lalink siap cicah ngan roti lak belen kuah tu sebab nasi dah abes..Kena sangat la tu ngan selera dia...
Ok kalau ada yg berminta jom kite semak resepi
Gambar kucar kacir sebab nk cepat..snap ngan enpon..kelam kabut nk amek anak balik skool..

RESEPI AYAM MAHARANI
Resepi asal : Chef Asmah Laily
CnP : Arbiwati
Sumber : LiNa Pg

Bahan-bahan:
1 ekor ayam - dipotong kecil, cuci dan toskan hingga kering 
1 sudu teh serbuk kunyit
1 sudu teh serbuk lada hitam
garam secukupnya

Bahan2 kisar A:
5 labu bawang besar (LiNa Pg gn 2 labu)
10 biji lada hijau (LiNa Pg guna 3 biji)
5 biji lada merah (LiNa Pg gn 3 biji)
1 biji tomato ( LiNa Pg dadukan saja)
1 sudu makan tomato puree (LiNa Pg gantikan ngan sos tomato)
1 sudu makan pes halia & pes bawang putih (LiNa Pg gn 3 ulas bawang putih-blend)
1 sudu makan rempah kari daging/ayam
1 sudu makan rempah beriani

Bahan2 kisar B:
1/4 cawan yogurt (LiNa Pg xletak xdak stok)
1/4 cawan santan (LiNa Pg guna sekotak 200ml)
1 cawan air
10 biji gajus (LiNa Pg gantikan ngan serbuk badam)

Bahan2 C:
2 helai daun bay (LiNa Pg gantikan ngan daun pandan)
5cm kulit kayu manis
5 biji buah pelaga (LiNa Pg gn 1biji jer)
1/2 cawan daun pudina - dihiris
1/2 cawan daun ketumbar - dihiris
1 genggam bawang goreng (LiNa Pg xletak)

garam & gula secukup rasa
minyak

cara:
ayam digaul bersama serbuk kunyit, serbuk lada hitam dan garam
selepas itu digoreng setengah masak. angkat dan ketepikan
panaskan minyak dan tumiskan daun bay, kulit kayu manis dan buah pelaga hingga wangi
masukkan bahan2 kisar A dan tumis hingga hampir garing
tuangkan campuran bahan2 kisar B dan bubuh garam & gula secukup rasa
kacau rata dan biarkan mendidih
tambah air jika terlalu kering
masukkan ayam, gaul rata dan masak dengan api perlahan hingga ayam empok dan naik minyak
padamkan api dan taburkan daun pudina, daun ketumbar dan bawang goreng (ramas sebelum ditabur)
jangan digaul. kacau rata sebelum dihidangkan

note: lebih sedap jika dimasak malam sebelumnya kerana rempahnya akan jadi lebih sebati..

Wednesday, September 11, 2013

Resepi Sambal Belacan Sedap

Assalamualaikum...
Pagi ni suasana masih sejuk..hujan rahmat masih lagi belum menampakkan tanda2 untuk berenti...syukur..pokok2 tanaman suma segar...suasana pun nyaman jer jer.Kalau tidak panas yang amat bumi Pulau Pinang ni maklumlah di kelilingi lautan hehehe..
Ok sebelum melalut lebih panjang, meh kite kembali ke pangkal jalan haha..terus ajerlah ke tajuk n3 hari ni iaitu jeng..jeng....SAMBAL BELACAN.Saya sangat sukakan resepi sambal belacan agak lama jugak tak membuatnya.Tapi bila dah buat, anak2 soh buat lagi.Minggu ni dah 2x buat sambal belacan ni.Berselera anak2 makan ngan ayam goreng hehe.
owh baru kusedari rupanya kat blog saya tiada n3 sambal belacan ni secara solo, saya combine ngan n3 NASI KUKUS rupanya.Mesti agak sukar untuk kawan gugel mencari resepi kat side bar tu.
Kali ni sy buat n3 secara solo pulak...(bajet macam ramai benar yg gugel cr rcp kat blog TMK neh kih2)
Hanya pelakon utama yg muncul..tiada xtra ya...sambal belacan semata kih2...ulam2 tak masuk frame..Bagi saya sambal belacan sangat istimewa sebab ada menggunakan ikan bilis.The best part..suma bahan digoreng terlebih dahulu.Jadi tidak ada bau kurang enak bawang mentah..agaknya sebab tu la anak2 saya suka...Tp laling saya lebih memilih budu (maklumlah tekak klantan sejati katekan huhu)

RESEPI SAMBAL BELACAN SEDAP
Sumber : LiNa Pg

Bahan-bahan
  • satu mangkuk kecil chili padi (LiNa Pg guna 10biji jer)
  • 3 biji cili merah (LiNa Pg tambah rcp asal tiada)
  • 3-4 biji bwg merah 
  • 3 ulas bawang putih (sy tambah)
  • setengah genggam ikan bilis - yg dh kupas yer
  • 1-2 inci belacan
  • garam secubit
  • pak aji - klu suka. klu tk suka bleh gantikan ngan gula secubit
  • 2 sudu minyak masak
  • perahan jus limau kasturi/limau nipis
Cara-cara
  1. Bawang dikupas kulit kemudian potong.Cili padi belah dua (tips supaya tk meletup masa goreng)
  2. Panaskan minyak. Masukkan bwg,cili padi, ikan bilis n belacan.. goreng lebih kurang 5 minit atau hingga layu.bau belacan goreng mmg sodappp....
  3. Angkat. n masukkan dlm lesung. tambahkan garam n pak aji/gula n limau kasturi yg dah dipotong2. Tumbuk limau ngan kulit2 skali. klu tk suka tk yah la.. amik jus nyer jer..(LiNa Pg amek jus ajer)
Note:
LiNa Pg blend guna blender kering jer,rasa dulu baru tambah garam dan gula/perasa sebab belacan dan ikan bilis dah masin.Barulah diperah jus limau nipis/kasturi.

*************************************
TEMPAHAN RED VELVET CAKE
selit gak order kemarin punya hehe...Harga promosi RVC dengan rasminya telah berakhir.Skrg telah kembali kepada harga asal.Begitu juga ngan kek buah harga promosi juga telah berakhir...(Sepatutnya promosi berakhir lepas raya tp sy tetap bagi harga sama tp skrg ni tak mampu dah tampung kos)Untuk kek2 lain Kek Karamel, Kek Coklat Moist, Kek Coklat Lapis Cream Cheese dan Kek Lapis HawFlakes harga masih dikekalkan

Tuesday, September 10, 2013

Kerepek Jejari Ketam

Assalamualaikum...
Pagi ni bumi Pulau Pinang disiram hujan rahmat...Sejukkkkk jer..terasa cam nak tarik kain selimut menemani Maisarah yg masih terlena...hurm..kalau dah tido satu keje pun tak siap huhu..Okeylah sementara si kecil masih tido, cepat2 buat n3 kang nk setel keje2 lain pulak.
Kerepek Jejari Ketam ni sy buat minggu lepas lagi...kompom sudah abes...walaupun hasilnya agak banyak..
Nak buat amek masa berjam2 jugak, tp nk ngabeskan tu sat sangat..krup krap krup krap..tengok2 tinggal tisu pelapik n tupperware jerrr..
Sedap ni..cuma kali saya siat kecil2 sedikit..motif supaya dapat banyak muahaha

RESEPI KEREPEK JEJARI KETAM
By: Che Iza (MyR)
Sumber : LiNa Pg (Bleh refer sini untuk step by step)
Bahan-Bahan:
  • 1 kg crab stick 
  • Minyak
Cara-Cara:
  1. Siat-siat crabstick dan potong memanjang setebal  (agak2 je la)
  2. Goreng deep fry (api sederhana)
  3. Angkat dan toskan
  4. Biar betul2 sejuk baru disimpan dalam bekas kedap udara
Note: 
Kali ni LiNa Pg, tambahkan sedikit daun kari semasa menggoreng.Aroma daun kari membuatkan kerepek semakin sedap

Friday, September 6, 2013

Gulai Ikan Bawal (Resepi Mudah)

Assalamualaikum...
Bersiaran di hari Jumaat, penghulu segala hari...hari ni malas nk bebel panjang, terus ke tajuk n3 hehe.Ekceli nilah pestaim sy buat gulai ikan bawal selalunya guna ikan lain...dan bawal biasanya saya masak 3 rasa, masam manis ataupun digoreng bodow2 ajer huhu..
Bersesuain ngan tajuk gulai bawal resepi mudah..sy gunakan bahan2 yg ada dalam esbok jer..main campak jer..sebab masak tak pakai undang2 gitew..kalau nk cuba silakan
maisarah paling suka kalau masak gulai atau kari..tambah lak pedas2 manja jer..Opss..segala pic untuk pas raya ni semua guna enpon ya...kemalasan nk amek kamera huhu...janji hado huhu

GULAI IKAN BAWAL (RESEPI MUDAH)
By : LiNa Pg

Bahan-Bahan:
  • 1 ekor ikan bawal bersaiz besar (potong ikut suka)
  • 4 ulas bawang merah (tumbuk/kisar)
  • 1 ulas bawang putih (tumbuk/kisar)
  • 1 cm halia (tumbuk/kisar)
  • 1 paket serbuk kari (jadikan pes)
  • 3 asam keping
  • 1 cawan santan pekat.
  • Bendi, tomato, cili merah
  • Garam, gula
  • Air
  • Minyak
Cara-Cara:
  1. Panaskan minyak tumis bahan tumbuk hingga garing, masukkan serbuk kari.Tumis hingga pecah minyak.
  2. Masukkan ikan gaul sebati dengan rempah.Masukkan sedikit air.Kacau sekejap.
  3. Masukkan santan pekat, asam keping, garam dan gula/perasa.Kacau sekali sekala (hingga mendidih)
  4. Masukkan bendi, tomato dan cili merah.Sesuaikan rasa.Tutup api.

Thursday, September 5, 2013

Kek Coklat Lembab

Assalamualaikum...
Apa kabar semua?Terlebih dahulu saya nk ucapkan ribuan terima kasih kepada pengunjung blog TMK ni...walaupun tuan tanah menyepi tp kunjungan tetamu sentiasa ramai, mencecah ribu riban jugak unik visitor setiap hari.Terima kasih sangat2 kat kalian..sayang you all ketat2 hehe...
Kepada rakan2 blogger minta maaf banyak2 sebab jarang bw sekarang ni..sy on9 pun sekali sekala jer..
Untuk tidak menghampakan pengunjung semua, ari ni saya gigih wat satu n3 ringkas.Walaupun rcp kek colat ni sudah berderet2 kat dalam list huhu.Takpolah kan janji hado huhu.
Disebalik kerajinan membaking kek coklat untuk minum2 petang ni ada drama sebabak kami anak beranak...

Situasi....di suatu petang yg hening (hening la sangatttt..panas lit2 huhu.Sedang si ibu gigih siapkan tempahan kek kastemer....kedengaran suara2 yg tak enak didengar oleh cuping tinger...
Si tengah (Nisa) : Mama ni asyik wat kek orang jerrrrr...
Si sulung (Hazim): Lama dah tak makan kek coklat (sampuk sulung lak)
Mama: Awak dua orang ni bukan makan sangat kek coklat..Awat??nk ke?
Si tengah (Nisa): Ya lah..aritu masa jamuan, kakak tak sempat nk makan..tengok2 dah tinggal bekas...
Sulung: Abang long pun sama sempat makan satuuuu jer...
Mama: Dah tu..awat masa letak kek..tak ambik dulu sektul dua boh dalam pinggan...ya lah nanti mama buatkan....
Gitulah kesahnya huhu...Sekian hehe.Okey drama dah abes, meh kite semak rcp..walaupun rcp sama jer..
gambar dr enpon..pose ala kadar jer..dalam pinggan yg ready nk ngap dah ni hehe..Nampak tak kelembapan kek ni..sangat moist okey...nk snap pic pun susah sebab jd gelap sangat..Haa..kalau malas nk wat meh order ngan cheq...InsyaAllah tak nyesal punya kek ni sedap sangatttt
RESEPI KEK COKLAT LEMBAB
By: Chef Zubaidah 
Rujukan : Alongroz
Sumber : LiNa Pg

Bahan-Bahan:
  • 100g Serbuk Koko*
  • 200g Gula pasir*
  • 1 tin Susu sejat*
  • 200g Minyak Masak Sayuran*
  • 250g Susu Pekat*
  • 4 biji Telur gred A - pukul sehingga berbuih
  • 150g Tepung Gandum 
  • 1 st Soda Bikarbonat
  • 1st Baking Powder

Cara-cara

  1. Campurkan kesemua bhn bertanda* dan masak dengan api perlahan sehingga licin dan gula cair sepenuhnya.Tak payah sampai menggelegak/mendidih.
  2. Satukan dengan telur yang dipukul tadi dengan hand whisk. Gaulkan bahan2 kering & campurkan sedikit2 sehingga sebati sambil terus dikacau dengan hand whisk.
  3. Masukkan ke dalam loyang.Bakar hingga masak.Suhu bergantung pada jenis oven-kek ini juga boleh dikukus
  4. Sejukkan dahulu sebelum di hiaskan dgn icing atau ganache.
Note:
LiNa Pg kukus selama 1 jam setengah.Kek ni memang sedap walaupun tanpa coklat ganache

Tuesday, September 3, 2013

Roti Jala Dan Tempahan (Red Velvet Cake & Kek Karamel)

Assalamualaikum...
Hari ni baru berkesempatan untu hapdet n3 masak2..ni pun sekadar siaran ulangan sebab roti ni dah tayang dah sebelum ni.Tak kesah la kan bukannya gambar yg sama...Sy masih menggunakan resepi yg sama cuma digandakan sahaja adunan sebab kali ni buat banyak.Dari mkn petang membawa ke sarapan pagi esok.Alhamdulillah masih elok roti jala ni..
 sedap roti jala ni..lembut jer..
 Dapat sebekas tupperware besar ni..banyak jugak hasilnya sampai anak2 tanya roti jala ni kite punya orang tempah?kite punya la...agaknya terkejut kot tengok banyak hehe..
sebelum ada yg PM dan hantar e-mail bertanya nape roti jala saya petak2 camtu..ha..inilah jawapannya..saya menjala guna botol ni..muncung 3,beli kat Daiso harga RM5.Kalau org Penang..outlet Daiso ada kat Queensbay Mall.Depam MayBank.Dah complete info ni.

RESEPI ROTI JALA
RESEPI ROTI JALA

Bahan-Bahan:
  • 2 cawan tepung gandum
  • 2 cawan cecair (LiNa Pg gn 1//2 cwn susu cair+11/2 cawan air)
  • 1 sk garam
  • 1 biji telur
  • 2 sb minyak masak/butter cair
Cara:
  1. Satukan semua bahan ke dalam blender dan blend sebati
  2. Masukkan pewarna kegemaran.Masukkan adunan ke dalam acuan roti jala (LiNa Pg gn acuan botol muncung 3) Boleh refer SINI
  3. Panaskan kuali non-stick pan (LiNa Pg gn pemanggang ajaib jer-bahagian penutup yg licin tuh, kalau bawah ada line2 kan)
  4. Kirai/jalan adunan ke atas non-stick pan, biarkan selama 1minit (hingga masak).Kemudian angkat.Lipat/gulung
  5. Sedap di makan bersama GULAI AYAM.
Note: Jika batter cair, tambah sedikit tepung.Kalau pekat tambah air

***************************************
Tempahan hari ni
RVC dan Kek Karamel

Monday, September 2, 2013

Tempahan Kek (Red Velvet Cake, Kek Coklat, Kek Coklat Lapis Cheese Dan Kek Karamel)

Assalamualaikum...
Kembali bersiaran selepas menghilang seketika...hurm camnilah tuan umah tenggelam timbul..agak kebizian sket lately.Malam cuba gak untuk update blog walaupun cuma ngan tempahan kek.Janji blog tidak bersawang.N3 masak2 menyusul nanti ya...
Jika berkenan ngan mana2 kek, bleh contact saya ya..Jangan malu jangan segan...TAPI suka saya ingatkan untuk Penang sahaja..Kalau korang gigih nk mai amek..tak kira dok mana pun bleh order..silakan hehe..
Cuma kek buah sahaja yg ada khidmat pos
Hari ni punya order kek karamel dan juga Red Velvet Cake
 Kek Coklat Lapis Cheese, bagi penggemar kek coklat dan juga cheese..Gandingan yang mantap..Tapi bila guna cream cheese..harga up sket ya..
Order ari Sabtu lepas..Red Velvet putih suci gitew..ni bukan saya kedekut takmo letak bunga ya..memang kastemer nk camni rupa..deko pun takmo..tapi saya buat gak dot2 kat atas tu nk abeskan belen cream cheese frosting sebab kek ni tidak dilayer
Super Moist Coklat Kek dan juga samperit luar musim...pasni tak amek order dah ya samperit tu..tunggu raya tahun depan lak kih2..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...