Wednesday, February 5, 2014

Tempahan Kek Indulgence Cheese

Assalamualaikum...
Tahun baru ni tadak lagi n3 masak2, bukan tuan umah tak masak..tp masak menu yg ulang siar jer...resepi suma dah ada dalam ni.Tu yg malas nk snap gambar bagai...Hari nak tayang tempahan kek Indulgence yg ditempah oleh seorang kawan.Tempahan dibuat sedari bulan Nov tahun lepas lagi..advance betoi..sepaptutnta kek ni diambil hari ni (2/5/14), tapi mereka mempercepat majlis sehari awal.Jadinya depa minta kek ni disiapkan kemarin (4/2/14) Kelam kabut jugak la nk siapkan kek ni..Deko pun seadanya saja..
Elok jer siap terus dibawa pulang oleh tuan empunya..seb bail sempat snap jugak gambar..Tp maklum sajelah snap petang2 nk senja gambar kelabu asap la hasilnya.Tambah lak snap ngan enpon huhuu..
Simple as usual.Tuan punya kek ni kata...dia tak pentingkan deco...yg rasanya memang meletop...Dah dapat sms malam tadi, mereka sekeluarga sangat sukakan kek ni...
Kepada mereka yg mempunyai citarasa yg tinggi dan berminat nak tempat jangan malu, jangan segan..hantar e-mail kat saya (adrss ada kat sidebar)InsyaaAllah anda akan berpuas hati.Kek ni seberat ~2.6kg.Menggunakan kek coklat moist sebagai kek asas, dilapisi cream cis seakan aiskrim dan juga disulami mousse coklat yg enak...Sambil pejam mata suapan demi suapan...tak sedar piring sudah kosong.
Post mortem lebih kurang macam ni.(Ini kek besday my lalink last year..bukan kek yg atas tu..kek org mana leh potong hik2)

4 comments:

BUNDA a.k.a KN said... Balas

salam ziarah dari bunda...

berkenan tengok tembikai merah ngn kuning diatas tu...buat makan pengantin ni cantik kan...

Qasey Honey said... Balas

kek ni la yg blom mampu nk dicuba lg..takutt xmjadi jer..

resepi kek ni ade x dlm blog..nk simpan dlu..hihi

LiNa_Pg said... Balas

@BUNDA a.k.a KN
Agar2 Tembikai tu memang sesuai untuk hantaran dan jg makan beradab.Kalau ada kerajinan boleh cuba, ada rcp dalam blog ni

LiNa_Pg said... Balas

@Qasey Honey
Assalam QH,
ada rcp kek indulgence tu..gugel kat blog TMK.

klik2 my nuff

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...