Wednesday, September 16, 2015

Tempahan Nasi Beriani, Gulai Kambing Bawang Goreng Dan Acar Epal Hijau

Assalamualaikum...
Selamat bercuti semua..sempena Hari 1 Malaysia.Alhamdulillah rezeki tempahan Nasi lak hari ni.iaitu Nasi Beriani, Gulai Kambing Bawang Goreng dan juga acar.Ekcel ni pertama kali saya ambil tempahan nasi, biasanya saya terima order kek jer.Inipun disebabkan yg nak order tu kawan2 en.suami.Depa buat makan2 gadering sama2 depa jer..Pastu ada di kalangan kawannya req Nasi Beriani dan Gulai Kambing.Kawan yg ni ada datang masa open house haritu..Sy pun okey jer la kan..Lagipun depa dah biasa merasa..
Walaupun sudah terbiasa memasak dengan kuantiti yg besar (besar2 pun takat 5KG beras la hihi)Tp bila buat yg tempahan nebes dan cuak tetap gak timbul..adoi padahal bukan x biasa.Mungkin sbb takut tak dapat bagi yg terbaik..maklumlah ianya berbayar..Kita mesti nak kastemer berpuas hati dengan duit yg depa bayar kan?Alhamdulillah segalanya berjalan dengan lancar..Hasilnya pun memuaskan kati saya.Harap2 depa berpuas hati..
 Nasi Beriani..2 kg beras basmati
 Gulai Kambing Bawang Goreng - 3kg kambing

 Acar Epal Hijau Granny Smith...rare siket kan?xmain la acar timun kikiii

***************************************
TEMPAHAN KEMARIN KEK KARAMEL
 Lama tul xbuat kek karamel seb baik mnjdi
Nak order..meh...kek ni self pick up jer tau..

1 comment:

maz said... Balas

Assalamualaikum..waaa ni dh kira hebat fren..bleh amik tempahan NASI plak...kita pun xreti nk masak banyk2 gitu..klu dekat hulur puyuk dh! xlalu dh nasi arab ni...

klik2 my nuff

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...