Thursday, December 10, 2015

Kek Istimewa Tempahan Terakhir 2015

Assalamualaikum...
Tahun ni kurang siket ambil tempahan kek, bz dgn hal2 lain.Kalau tahun lps time ct sekolah ni ada saja kek kawen dan kek besday, tapi tahun semuanya saya tolak sebab nak balik kampung dan pi jalan2.Maaf la ya..sebab semua pun dah plan lama.
Okey kek terakhir untuk tahun agak istimewa sebab spesel request dari adik bongsu saya.Katanya nak kek ala2 Anna Olsem..siap bagi contoh lagi..Jenuh pikir camana nk buat kek ni..Kek asal tidak menggunakan kek basic maybe hanya kukis yg crash sebagai basic..so saya alter siket la..dah serupa macam Tiramisu la pulak..tp bukan dari segi rasa..Apa pun kita tunggu hasil post mortem tuan punya kek.Harap sedaplah sebab saya sndri pun x pernah makan lagi ni..Apa pun Selamat Hari Lahir Buat dinda bongsu saya semoga panjang umur, murah rezeki dan hepi selalu...
Kek Tiramisu LiNa Pg
Kek ni agak besar..saiz 10in
Kek Tiramisu LiNa Pg
Cantik pulak pada pandangan mataku..mata org lain xtau la hahaa
Kek Tiramisu LiNa Pg
 Kek basic..saiz 9in

Wednesday, December 9, 2015

Sarapan Ringkas Roti Sosej Dan Cheese

Assalamualaikum...
Dah bersarapan ke semua?Pagi ni kami hanya bersarapan ringkas sahaja makan roti ajer.Tp bukanlah roti kosong.Roti yang diolah sedikit tranform ke menu omputih..tabur2 cis enak dan mengenyangkan.Kalau asyik sarapan dengan Mi Goreng, Bihun Goreng, Nasi Goreng dan Nasi Lemak ajer bosan jugak kan?Apa kata tukar selera siket..kalau roti goyang dgn telur tu dah terlalu biasa kan?Kali ni mengunakan Roti, Sosej, Telur dan Cis.Adk beradik dengan Egg Benedict jugak tp lain siket.
 Yang ni cantik siket sebab saya gelek dan potong bentuk bulat dan masukkan ke dalam bekas muffin.Nampak mcm kelopak rose.Sosej pun potong bulat2

RESEPI ROTI BERSOSEJ DAN CHEESE
By Malina LiNa Pg (http://linapg.blogspot.my/)
Bahan-Bahan

  • Roti secukupnya
  • Sosej (hiris nipis)
  • Cheese mozzarella
  • Sedikit oregano
  • Sedikit serbuk lada hitam kasar
  • Magi cukup rasa/garam
  • Telur
  • Butter dan acuan muffin
Cara-Cara
  1. Panaskan oven suhu 150'C selama 20min
  2. Acuan muffin disapu butter.Roti dibuang tepi.
  3. Roti tu option, nak gelek ke xmau gelek terpulang.Pastikan disapu butter ke dua belah sebelum masuk ke dalam acuan muffin
  4. Masukkan sosej ke dalam roti
  5. Pukul telur menggunakan garfu.Masukkan garam/maggi cukup rasa ke dalam telur.
  6. Tuang telur ke atas roti.
  7. Taburkan cis mozzarella,lada hitam dan oregano.
  8. Masukkan ke dalam oven, bakar hingga cis mencair dan nampak golden brown.LiNa Pg bakar selama 20min

Yg ni versi buang kulit tepi dan dan x gelek..tektur rangup macam roti bakar
 Sebelum bakar
 selepas bakar

Tuesday, December 8, 2015

Mi Goreng Sempoi Yang Sedap

Assalamualaikum....
Mi Goreng jer n3 arini?hihi..cam tadak benda lain nak post kan?Jangan pandang lekeh pada mi goreng, sbb kadang2 resepi yg kita selalu buat belum tentu tip top..Saya sndri pun tak ada resepi khusus untuk mi goreng.Main campak2 ajer.Bila boring ngn rasa yg campak2 tu saya mulalah gugel cari resepi yg lain.Walaupun hanya mi goreng, nak jugak ada kelainan..kalau asyik versi sama, bosan jugak kan?Kalau bukan time cuti sekolah masih ok lagi.Jarang2 makan mi..Tp musim cuti kerap sangat mi goreng, bihun goreng.Kalau bukan untuk sarapan pagi..Jadi santapan makan malam pulak.Cari punya cari resepi mee goreng ni terjumpa kat rumah kak AZIE KITCHEN.Tektur mi goreng yg saya suka, ada kelainan bila letak sos tomato saat akhir tu.Nak tau apa beza dari segi rasa, kenalah cuba sndri hehee.Thanks kak azie
Mi Goreng Sempoi LiNa Pg
mi Goreng ni basah2 siket dan bersalut.
Snap terus dari kuali, tak sempat nak posing cantik2.Snap gn HP jer dah la pagi2 lagi, agak gelap siket.Tapi xpe la janji ada gambar dan boleh tepek resepi untuk rujukan anak cucu.

RESEPI MI GORENG

Bahan bahan:

  • 1 pek mee kuning
  • Ayam atau daging - potong kecil
  • 10 ekor udang saiz sederhana
  • 4 ulas bawang putih - ketuk
  • 1 sudu besar cili kisar
  • Sayur sawi
  • Garam
  • Kicap
  • Sos tomato
  • Sos cili

Bahan Hiasan

  • Cili merah - hiris
  • Daun bawang - hiris (Lupa plak nk letak)
  • Bawang goreng
  • Limau nipis/limau kasturi - hiris

Cara cara:

  1. Panaskan minyak dan masukkan bawang putih hingga wangi. Masukkan cili kisar dan goreng hingga cili garing. Masukkan ayam atau daging. Masukkan sedikit air dan goreng lagi hingga masak.
  2. Bila ayam masak, masukkan garam, sos tomato, sos cili. Jika mahu masukkan buah tomato yang dipotong 4, boleh juga dimasukkan masa ini. Kacau rata dan biar agak berkuah pada masa ini. Kuah ini yang akan menyerap dan melembutkan mee nanti.
  3. Masukkan mee kuning ke dalam kuali dan tuangkan sedikit kicap dan sayur sawi. Pada masa ini bolehlah ditambahkan lagi sos tomato. Masak sehingga kuah menjadi kering dan mee pun lembut dan bersalut dengan perencah.
  4. Boleh lah diangkat apabila sayur sudah layu. Masa dihidang, taburkan cili merah, daun bawang dan bawang goreng. Akhir sekali sebelum dimakan, perah sedikit air asam limau nipis. Tanpa air limau nipis, mee goreng menjadi tidak lengkap pada selera saya

Monday, December 7, 2015

Cucur Nasi Ikan Bilis

Assalamualaikum...
Cucur, Jemput-Jemput, Cekodok, Cucoq tak kira apa nama panggilannya tp memang sedap dimakan pasan.Tambah lak time cuti sekolah ni, buatlah apa saja kompom licin.Cuti2 sekolah ni macam2 juadah menu petang kena sediakan.Kalau hari biasa tu mmg xde la minum2 ptg ni.Kalau ada pun jarang sangat kejadiannya hahaa..Bukan apa, anak2 lambat balik dari sekolah..ada yg kol 2pm ada yg kol 3pm..Lunch pun lambat..Mestilah dah kenyang..tggu dinner ajerlah.Bila tengok ada lebihan nasi lepas lunch, ada pun xbyk sangat, mmg x cukup untuk buat ns goreng pun.Tambahan pulak untuk dinner mmg dah plan nk kuar dinner outing.So buat ajerlah cucur nasi.Walaupun ini hanya siaran ulangan tp tepek gak la resepi supaya boleh bg idea kepada kawan2 di luar sana yg tengah pening2 nk masak untuk anak2.Ringkas tp sedap..Kali ni saya olah sedikit untuk tambah kerangupan di luar dan lembut di dalam..Iaitu menggunakan tepung beras.Wah..sejak dah tau secret resepi buat cucur terus buat eksperimen hehee..Resepi asal boleh tengok umah YATIE ya
Sengaja goreng gelap2 siket bg garing2 kat luar...tengok kat dalam menten lembuttttt.Sedap cicah ngn sos cili tambah lak ada teh O..layannnnnn

RESEPI CUCUR NASI IKAN BILIS
By Malina LiNa Pg (http://linapg.blogspot.my/)

Bahan-Bahan

  • 2 cwn nasi
  • 2 cwn air
  • 1 biji bwg besar
  • 2 biji bwg putih
  • 1/2 cwn ikan bilis
  • 1 1/2 cawan tepung beras
  • 1 cawan tepung gandum
  • 1/2 sk soda bikarbonat
  • 1/2 sk baking powder
  • 1 biji lada besar dihiris nipis
  • Daun bawang hiris
  • sedikit garam 
  • 1 kiub ikan bilis
  • Kunyit/pewarna kuning
  • Minyak untuk mengoreng


Cara Membuatnya

  1. Blend nasi bersama air, masukkan sekali ikan bilis, bwg putih dan bwg besar...kisar sebati.Tuang ke dalam bekas besar
  2. Satukan tepung beras, tepung gandum, baking powder dan baking soda.Masukkan campuran tepung ke dalam bahan blend tadi
  3. Campurkan semua bahan2 hirisan, garam/kiub ikan bilis dan gaul sebati (LiNa Pg biarkan sebentar selama 20min)
  4. Panaskan minyak dan sudukan adunan ke dalam minyak yg telah dipanaskan td.Goreng adunan cucur hingga masak.
  5. LiNa Pg gunakan tangan saja utk menjemput cucur ini....pastikan jari di basahkan sedikit dngn air supaya mudah. Selamat Mencuba...

 Ada nasi lagi x?Hurmmm tunggu apa lagi jom buat cucur..sedap tau

Sunday, December 6, 2015

TQ Nuffnang

Alhamdulillah...
Banyak BE yang menyinggah...Terima Kasih Nuff.N3npendek saja hehee.Cuba kwan2 cek kat blog masing2..Mesti ada yg melekat tu.

Friday, December 4, 2015

Kambing Masala Masakan India Yang Sedap

Assalamualaikum...
Kembali bersiaran di Pagi Jumaat..Resepi Kambing lagi..Kali ni Kambing Masala la pulak heheee...Kat rumah saya ni sentiasa ada stok Kambing, jadi kena selalu2 tukar dan mencuba resepi2 baru berasaskan kambing.Dulu saya bukanlah penggemar Kambing.Tapi sekarang ni pantang nampak Daging Kambing yg elok2 bongkahnya mesti beli sekilo dua..buat stok..tu yg tiap2 minggu kuar menu kambing.Kalau menu ulangan tu x snap la gambar..Kalau resepi baru..wajib la buat n3 hehee..Kambing Masala ni saya gandingkan dengan NASI MANDY AYAM yg aritu punya..(saja nak habaq tinggai gambaq saja la ni hehee)
Kambing Masala Masakan India Yang Sedap
Ternyata sangat sedap Masala Kambing ni..berbaloi mencubanya


KAMBING MASALA
Sumber Love2Cook

Bahan-bahannya :-
  • 1kg daging kambing
Cara:
  • Daging kambing dibersihkan dan dipotong kiub saiz sederhana besar...gaul ngan 1 sk serbuk kunyit dan sedikit garam...rebus dgn sedikit air hingga air kurang/ daging cukup masak.
  • LiNa Pg skip proses ni, guna kaedah renehan hingga daging empuk
Bahan Kisar
  • 7 ulas bawang merah
  • 5 ulas bawang putih
  • 2 inci halia
  • 1-2 batang serai
Bahan Lain
  • 1 labu bawang besar (dihiris)
  • 2-3 biji ubi kentang (potong empat)LiNa Pg xletak xde stok
  • 2 biji tomato (potong empat)
  • 2 tangkai cili hijau (dihiris)
  • 2 tangkai cili merah (dihiris)
  • 1 tangkai daun kari Sedikit daun ketumbar
  • 1 keping kayu manis
  • 1 bunga lawang
  • 3 biji pelaga (LiNa Pg gn 1 bj)
  • 1/2 sk biji jintan putih
  • 1/2 sk biji jintan manis
  • 1/2 sk serbuk ketumbar
  • 3 sb serbuk cili (boleh lebih/ kurang ikut suka)
  • sedikit serbuk kari daging (optional) LiNa Pg letak 1sk
  • 1 sk serbuk Garam Masala
  • 1 sk rempah beriani (LiNa Pg tambah,rcp asal xde)
  • 2 gelas air (atau secukupnya)
  • Garam dan perasa secukupnya
  • Minyak masak

Cara-cara memasaknya :-
  1. Panaskan minyak dlm kuali.
  2. Tumis kayu manis, bunga lawang, buah pelaga, biji jintan putih dan jintan manis.
  3. Masukkan bahan2 yang telah dikisar tadi dan tumis hingga bau wangi.
  4. Masukkan pula bawang besar, cili hijau, cili merah dan daun kari.
  5. Kacau seketika dan masukkan tomato.
  6. Kemudiannya, masukkan daging kambing yang telah direbus tadi.Kacau bersama ubi kentang. Tambahkan air, serbuk cili, garam dan aji secukupnya. Kacau sebati. Tutup periuk dan biarkan mendidih.
  7. Apabila kentang dah masak, boleh masukkan serbuk ketumbar dan garam masala. Gaul sebati dan biarkan seketika.
  8. Pastikan cukup rasa, daging pun dah masak.
  9. Taburkan daun ketumbar dan gaul. Padamkan api. Kambing Masala sedia dihidang
*** Kari ni lagi sedap jika dibuat pekat, so kurangkan air...
Sedap dimakan bersama nasi minyak/ briyani...

Mutton Masala
Sempoi jer cili merah sebagai penyeri gambaq hehee
Kambing Masala Masakan India Yang Sedap
 Semasa dalam proses..reneh hingga kuah pekat..saya guna kambing agak lama jugak mereneh ni..

Thursday, December 3, 2015

Kek Buah Dan Kek Marble Tempahan

Alhamdulillah...
Tempahan Kek Buah sentiasa ada sepanjang tahun...Org lain bz ngn pelbagai jenis kek,tp saya masih ngn kek2 pesen lama...Langsung x ikut trend kih..kih...Biarlah org lain ngan kek bunga K-Pop, bunga2 yg meletop...kite tetao ngan kek old skool ni..memamng kek buah dan kek marble Klasik ni tak lapuk dek panas, tak lekang dek hujan...evergreen gitu..
Kek Buah Dan Kek Marble LiNa Pg
Kek Marble Klasik..
Kek Buah LiNa Pg
 Kek Buah dah selamat diambil kol 8.30am tadi..
Kek Buah LiNa Pg

Wednesday, December 2, 2015

Nasi Mandy Ayam Sedapnya Guna Rempah Hexa

Assalamualaikum...
Alahai blog TMK ni asyik2 nasi la plak hahaa...alang2 ada rempah percuma dari Hexa tu kita cuba la masak pelbagai jenis nasi..orang memberi kami merasa..lagi2 yg free lagi lah best kan haha..Kalau terdahulu saya pernah masak Nasi Mandy ni Boleh tengok kat SINI dulu saya taram jer buat rempah sndri..kali ni saya masak menggunakan rempah yg betoi punya..Ada kelainannya..nak tahu apa kelainannya kena la beli rempah Nasi Mandy tu..Nak beli kat mana..Cari kat GIANT ada jual kat sana.Tengok cerita lanjut pasal rempah kat entry ni REMPAH AL HEXA Jom kite layan gambar dan resepi
Nasi Mandy Ayam LiNa Pg
Teringin tak???Set Nasi Mandy Malina LiNa Pg..xde jual kat luar sana hahaaa...Nasi Mandy Ayam Bersama Kambing Masala..Ya Ampun sedapnya
Nasi Mandy Ayam LiNa Pg
Nasi Mandy Solo
RESEPI NASI MANDY AYAM
By Malina LiNa Pg (http://linapg.blogspot.com/)

Bahan-Bahan A (Untuk Stok/Air Rebusan Ayam)
  • 3 keping whole leg (cuci bersih)
  • 4 ulas bawang putih (kupas kulit)
  • 1 inci halia (ketuk)
  • 1 labu bawang besar (belah 6)
  • 2 helai Daun Bay
  • Rempah 4 sekawan (Bunga Cengkih, Kulit Kayu Manis, Pelaga, Bunga Lawang)
  • 1 sudu besar rempah nasi mandy
  • Air secukupnya (melebihi paras ayam)
  • Garam secukup rasa

Cara-Cara:
  1. Satukan semua bahan A ke dalam periuk, masak hingga ayam empuk.
  2. Angkat ayam ke dalam bekas lain.
  3. Tapiskan stock ayam ke dalam bekas berasingan.
  4. Buangkan segala rempah rebusan tadi (Hanya air rebusan rebusan sahaja digunakan untuk masak nasi)Ayam akan dipanggang kemudian
Bahan-Bahan B (Untuk Nasi)
  • 3 cawan beras basmati (cuci bersih dan rendam selama 1 jam)kemudian toskan
  • 4 cawan air rebusan ayam (kalau air rebusan tak cukup, tambah air biasa)
  • 1 cawan susu cair
  • Sedikit butter/minyak untuk menumis
  • Rempah 4 sekawan (kalau nk guna yg dari rebusan td pun ok)
  • 2 helai Daun Pandan simpul
  • 1 Kiub ayam
  • 3 ulas bawang merah (mayang halus)
  • 1 ulas bawang putih (mayang halus)
  • 2 sudu kecil rempah nasi mandy al hexa (bancuh dengan sedikit air)
  • Sedikit saffron/kunyit/pewarna kuning
  • Sedikit daun pudina

Cara-Cara (Masak Nasi Mandy)
  1. Panaskan periuk, cairkan butter.Tumis rempah 4 beradik dan hirisan bawang hingga garing sedikit.
  2. Masukkan pes rempah nasi mandy,tumis sebentar.
  3. Sementara itu dalam periuk elektrik, masukkan 4 cawan air rebusan ayam,daun pandan, saffron/kunyit,kiub ayam dan bahan tumisan tadi.Tunggu hingga air mendidih.
  4. Masukkan beras basmati dan susu cair.Kacau sebentar supaya mesra dengan rempah tumisan.
  5. Teruskan memasak seperti biasan.Bila nasi menjadi keep warm (tp nasi belum masak sepenuhnya) titiskan pewarna kuning/oren di beberapa tempat..boleh juga masukkan cili hijau di atas nasi (jika suka)
  6. Biarkan nasi keep warm hingga betul2 masak.
  7. Apabila nasi masak, gembur2 menggunakan garfu dan taburkan daun pudina..untuk membangkitkan aroma.
Ini Rempah Nasi Mandy yg saya gunakan 
Nasi Mandy Ayam LiNa Pg
Beginilah Nasi mandy yg telah masak..bolehlah digembur

BAHAN C (PERAPAN AYAM)
  • 6 sudu besar sos tiram (secukup rasa)
  • 3 sudu besar kicap manis
  • 1 sudu kicap mee/kicap pekat
  • 1 sudu teh rempah nasi mandy
  • Sedikit lada hitam (tumbuk kasar)
  • Sedikit oregano kering
  • Sedikit rosemery kering
  • Sedikit minyak

Cara-Cara
  1. Keluarkan ayam dari air rebusan.Toskan sebentar.
  2. Perapkan dengan sos tiram, kicap, dan semua herba di atas akhir sekali sapu ayam dengan minyak dan selama 1/2 jam (atau lebih lama)
  3. Kemudian bolehlah dibakar dalam oven atau menggunakan pemanggang ajaib.LiNa Pg bakar sekejap jer sbb ayam dah masak.
Nasi Mandy Ayam LiNa Pg
Ayam Nasi Mandy..terasa sungguh enak...saya x berapa gemarkan ayam yg kaler pucat..macam kat kedai nasi arab tu..
Nasi Mandy Ayam LiNa Pg
Ayam dalam proses rebusan untuk membuat stok

Tuesday, December 1, 2015

Mencari Rempah Nasi Beriani,Nasi Kabsah Dan Nasi Mandy Yang Sedap?Al Hexa Ada Penyelesaiannya

Assalamualaikum...
Anda penggemar Nasi Arab atau Nasi Berperisa seperti yang saya sebutkan di atas?Masih tercari2 rempah yang sedap?Hurmm kalau rempah Beriani mungkin senang didapati di pasaraya atau kedai runcit tetapi Rempah Kabsah dan Rempah Nasi Mandy agak sukar jugak.Lepas tu mungkin agak blurr jugak macam mana nak sediakan juadah nasi2 tersebut..Jangan risau..meh saya stori siket.Sekarang ni Hexa Food ada menjual Rempah2 Nasi Beriani, Nasi Mandy dan juga Rempah Nasi Kabsah.Didatangkan dalam bentuk botol/balang yg kedap udara.Senang untuk disimpan.
Rempah Nasi Mandym rempah al hexa
Menarik kan packaging rempah keluaran AL-HEXA ni.Untuk keluarga kecil, guna 2 sudu dah mencukupi..lps guna ttp dan simpan...Mudah bukan?
Nasi Kabsah Nasi Beriani Nasi Mandy
Jangan ragu2 sebab semua rempah ni jelas terpampang logo Halal JAKIM.
 Youtube resepi disertakan di penutup botol setiap rempah..Amat memudahkan kerja2 memasak..Tak perlu pening2 kepala nk gugel cari resepi..Tengok ajer youtube.Saya sertakan link kat bawah ni

1) RESEPI NASI ARAB MANDY 

2) RESEPI NASI KABSAH

Nasi Kabsah Nasi Beriani Nasi Mandy
Pada botol juga disertakan resepi..mudahkan?Saya cuma guna resepi ini cuma buat sedikit sahaja olahan..
Nasi Kabsah guna rempah al hexa,nasi kabsah homemade
RESEPI NASI KABSAH REMPAH AL HEXA
By Malina LiNa Pg (http://linapg.blogspot.my/)

Bahan A (Lamb Kabsah)
  • 700g daging kambing yang bertulang
  • 2 sudu besar rempah kabsah Al Hexa (campur sedikit air jadikan pes)
  • 1 labu bawang besar (cincang halus)
  • 5 ulas bawang putih (tumbuk)
  • 1 cm halia (tumbuk)
  • 2 biji tomato (dadu)
  • Rempah penumis (bunga lawang, bunga cengkih, pelaga dan kulit kayu manis)
  • 2 helai daun bay Al Hexa
  • Garam dan gula/perasa
  • Air secukupnya
  • Minyak/butter
Bahan B (Nasi Kabsah)
  • 4 cawan beras basmati (rendam selama 30min)
  • 4 cawan air rebusan kambing (jumlah air bergantung kepada jenis beras)
  • 1 cawan susu cair
  • 1 kiub ayam
  • Cili hijau dan daun ketumbar
  • Gajus
Cara Masak Kambing
  1. Cairkan butter dan tambah sedikit minyak, tumis kulit kayu manis, bunga lawang, bunga cengkih,pelaga,daun bay bersama bawang besar hingga terbit bau dan bawang sedikit layu,masukkan bahan tumbuk dan tumis hingga garing.
  2. Masukkan buah tomato yg telah didadu..kacau hingga tomato agak lembut.
  3. Masukkan rempah kasah Al Hexa, tumis hingga garing dan pecah minyak
  4. Masukkan kambing dan gaul sebati, biarkan sebentar untuk kecutkan daging kambing dan mesra dengan rempah tumisan.
  5. Masukkan garam dan gula/perasa.Tambah air dan renehkan hingga daging kambing betul2 empuk.
  6. Setelah kambing masak, asingkan daging kambing dengan air rebusan
Cara Masak Nasi
  1. Ambil air rebusan kambing sebanyak 4 cawan (kalau tak cukup, tambah air panas biasa) tambahkan susu cair dan kiub ayam.Pastikan mendidih terlebih dahulu
  2. Masukkan beras dan masak nasi seperti biasa.Kacau sekali sekala untuk mengelakkan nasi berkerak di bahagian dasarnya.
  3. Setelah nasi kering, kecilkan api dan masukkan daging kambing dan cili hijau, daun ketumbar dan taburkan gajus.Tutup periuk.Tunggu hingga nasi betul2 masak.
  4. Setelah nasi masak, gemburkan nasi menggunakan garfu..sedia dihidang bersama sos salata
Nasi Kabsah,Nasi Kabsah, cara masak nasi kabsa, kabsah, resepi nasi arab, resepi nasi kabsah
Nasi kabsah...live dari periuk..saya masak atas dapur gas biasa jer..Sebelah kanan adalah daun bay juga keluaran Al Hexa.cantik daunnya sehelai-sehelai dan tidak hancur.Plastik pembungkusan pulak didatangkan dalam bentuk ziplock.So lepas guna boleh zip terus dan simpan.So,daun bay/rempah kekal segar dalam tu.Bagus kan?xyah nak ikat atau tukar ke dalam bekas lain..
Nasi Kabsa LiNa Pg, nasi kabsah homemade resepi nasi arab sedap, nasi arab masak from scratch, nasi arab mudah dan sedap, nasi kabsah kambing, lamb kabsah homemade
Tadaaaa..inilah dia Nasi Arab Kabsah yg masak menggunakan Rempah AL-HEXA.First time tau saya masak nasi kabsah ni..lepas ni boleh cuba rempah Nasi mandy pulak...
Lamb Kabsa LiNa Pg ,Nasi Kabsa LiNa Pg, nasi kabsah homemade resepi nasi arab sedap, nasi arab masak from scratch, nasi arab mudah dan sedap, nasi kabsah kambing, lamb kabsah homemade
Terliur tak tengok nasi ni?Resepi dah ada tu.So tunggu apa lagi..cepat-cepat la cuba resepi baru. Dapat la family merasa Nasi Kabsah ni.Mudah ajerkan?Yang penting Nasi Kabsah ni sangat sedap dan lembut.Tak terlalu pedas dan mesra kanak-kanah. Si kecil saya umur 5 tahun pun makan penuh selera.
Dah bersemangat nak cuba, Tapi tak tau nak beli rempah kat mana? Jangan risau rempah Nasi Arab AL-HEXA telah memasuki pasaran GIANT hypermarket .Boleh cari kat sana

Kalau nak beli secara online pun boleh juga, sila layari website di bawah

Sebarang pertanyaan atau kemusykilan, boleh hubungi marketing team AL-HEXA

Hexa Food Sdn. Bhd. 
No. 4, 8, 12, Jalan Teluk Batu 9,
Batu 4 1/2, Jalan Kebun. Sek. 36
40600 Shah Alam. Selangor.
Malaysia
Tel: +60-3-51622920 / 22
Fax: +60-3-51622921
Cell: +60-1-33491576
Email: marketing@hexafood.com
Web: www.hexafood.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...