Sunday, February 14, 2016

Tempat Makan Best Di Kelantan (Update 14Feb16)

Assalamualaikum....
Hari ni xde menu masak2 lagi...n3 flash back ajer sehari dua ni..Hujung tahun lepas, kami agak lama berada di bumi Kelantan (dlm 2 mggu jugak la sbb nk setelkan urusan)sambil tu sempat juga bawa anak2 JJCM sekitar Tanah Merah dan Kota Bharu.Kalau TM tu memang selalu tp KB tu jarang sangat nak pi sbb agak jauh dan selalunya jem.Tp kali ni pi KB bukan time perayaan.so ok jugak la keadaan trafuc ke sana..Tempat2 makan yg kami kunjungi ni antara yg femes la..Byk lagi yg menarik tp kami belum pernah sampai lagi.
Selera Tepi Sungai (Bandar Tanah Merah) update 12Feb 2016

 Mi Udang..Sedap sungguh haih... (14 Feb 2016)
 Mi goreng pun sodappppp
Lokasi kedai mi udang...kedai ni xde nama...tersorok dalam kg..
 
 Roti Titab @Kopitiam Kita (Jalan Pengkalan Chepa)menghala ke airport.Kopi pun dihidangkan dalam cawan klasik hehee...sedappp.Kaya pun rasanya homemade tu sbb kurang manis
Roti Titab Kopitiam Kita
 Tok Ti, Lisa Surihani antara artis yg pernah sampai ke sini..Tok Ti mayb dah beberapa kali sbb ada byk gambar dia..yg bertudung pun ada
 Nasi Kak Wook Ori
 Lps pekeba Roti Titab, kami ronda2 ke KB Mall sat...perut terasa lapar la pulak..Terus cari Nasi Kak Wok..Mula2 cari yg kat belakang KB MC tp ttp pulak.So kami menghala ke Kubang Kerian pulak...yg ni claim as Original Nasi Kak Wook.Sedapppp..harga sangat berpatutan.Lebih murah dari harga Roti Titab kih..kih..
Nasi Kak Wook
Camni la Nasi Kak Wok, Nasi Putih, kuah gulai+ati, ayam goreng (potong kecil2) dan sambal.Semuanya panas2..
 
Iklan sat....si comel saya tengah tunggu makanan...
 pesennya tadak pinggan...serve dalam kertas pembungkus makanan..makan, buang jer terus hehee
Colek perut....dah abes baru snap muahaahaaa...Lokasi Taman Barokah Tanah Merah (Buleh cari guna GPS)
 Roti Canai Telur+Gulai Kambing.Roti Canai sedap x berminyak sangat..Kambing tu mabeles..Lokasi ROTI CANAI CIKGU.Area Taman Barokah jugak..berdekatan dengan Colek Perut juga.Tersenaria dalam GPS jugak
 Close up siket kuah kambing.Kar sini ada jugak menjual nasi lemak dan nasi beriani.nasi Lemak kami dah try,mmg sedap sambal ikan bilis dia..Gambar lupa nk snap
Mi Celup..yg ni main terjah jer sbb x sempat nk pi makan kat kedai yg biasa kami pi..Sedap jugak.Kat Bukit Bunga.Nama kedai x ingat lak

4 comments:

Nuha Mahshar said... Balas

Kedai kat bukit bunga tue nama dia kedai k.na mee celup..dekat dalam2 hutan sikit kan..

LiNa_Pg said... Balas

@Nuha Mahshar
Alaaa...xsure pulak nama apa kedai tu

chiten rasyie said... Balas

boleh bagi location tak ?

chiten rasyie said... Balas

boleh bagi location tak ?

klik2 my nuff

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...