Tuesday, January 26, 2016

Tempat Makan Best Di Perlis (Jalan-Jalan Cari Makan)

Assalamualaikum...
Cuti Thaipusam ramai yg ambil kesempatan untuk bawa family JJCM kan?Kami pun sama mengambil peluang bawa family makan2 dan tukar angin.Feeling2 holiday gitu walaupun dekat ajer dari Penang ni.Takpelah nak...cuti sekolah bulan 12 lepas x sempat nk tido hotel..dekat pun dekat la kan..janji ada kolam..boleh tido hotel hihi...Kenapa Perlis??Sebenarnya kami suka ronda sana sebab x jemmmmm..Kalau KL tu kompom2 la jem..dah naik bosan nk harung jem kat Penang ni..g cuti tempat yg jem..lagilah tension kan...Tambahan pulak kat Perlis nuuuu banyak tempat makan yg sedap.Meh la tengok Apa yang best kat Perlis...Sy cerita pasal makan jer sbb kali ni JJCM dan lepak2 ajer...Tahun lepas dah pi Gua Kelam,Wang Kelian suma tu.Boleh tengok APA YANG MENARIK DI PERLIS
Kali ni kami tidak menikmati Ikan Bakar tp tukar selera kepada Western pulak.Kenapa?sebab tekak kami lebih memilih ikan bakar versi Pulau Pinang yg dibakar dengan sambal merah2 tu..Kalau versi Pelis dibakar dengan garam kunyit..warna kuning2 camtu.
Aiskrim Tempurung.Sedapppp..tp agak mahal siket RM6 untuk sebelah tempurung ni.Tapi xpe sebab sedap...Lokasi Padang Besar 
TomYam Kelapa (Padang Besar Perlis) kedai sama aiskrim Tempurung tu
Teh Ais pun enterframe gak...sedap lemak manis secukup rasa..tgk warna pun dah tau
Alora Cafe (Kangar)
 Menu pilihan kami...cepat dan sedap.Harga reasonable dengan kedainya
Vanilla Latte..sedappp
Laksa Beras Kak Su (Kole Perlis)
RM3.20.Lebih murah dari laksa Penang...sedapppppp
Kalau singga ke kedai Laksa Kak Su, jangan lupa makan pulut udang ni.Saya pegang dah sejuk pulak pulut ni..tp sbb tengok meja sebelah makan berlambak2 daun pisang..saya pun cubalah sebiji..Sedapppppp sangat...terus makan lagi.Seb baik baik laksa cepat sampai..kalau tidak saya makan lagi dan lagi hahaaa...Saya bagi 5*..sejuk pun sedap
odw nk balik ke Penang, kami singgah lunch kat Anjung Keli.Ekceli perut masih kenyang sbb dah bf kat hotel.Tp alang2 dah sampai Perlis kena la cuba makan kat sini..Memang sedap dan banyak pilihan..tp harga mahal siket.
Husband cuma makan ikan jer sbb dia kenyang..
Dah nama holiday...haruslah mandi kolam si kecil saya ni hahaaa 

4 comments:

Bbwana adienia said... Balas

Wow seronok kan kak jalan2 kat perlis. Banyak tempat dan makanan yg sedap2 dsana..bb pun nak gi sana lg kalau ada rezeki..

LiNa_Pg said... Balas

@Bbwana adienia
A..ah betul tu wana...byk tempt mkn best kt sana..akak pi sana nk JJCM semata hahaa

Rizziela said... Balas

sedapnya.. sy pernah sampai perlis pun sebab nak g langkawi.. tp x pernah jalan2 kat sana lg

LiNa_Pg said... Balas

Nnt lenkali nk g lgkw..pi awal siket lepak² kat kole perlis tu pekena laksa/pulut udang yg femes..mknanan lain tu jauh la siket...

klik2 my nuff

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...