Monday, February 29, 2016

Fedorra Rahsia Kulit Cantik Dan Berseri (Merawat Secara Semulajadi 100% Natural)

Assalamualaikum semua pengunjung TMK,
Inginkan kulit wajah anda

TAMPAK   MUDA,  JADI   MUDA   &  KEKAL   MUDA.
Jom Kembalikan Keremajaan Dan Keanjalan Kulit.Kulit Wajah Yang  LEMBAB adalah KUNCI kepada Wajah Kelihatan LEBIH MUDA dan lebih sihat cantik berseri.
FEDORRA RAHSIA KULIT CANTIK ada penyelesaiannya.Fedorra akan Merawat Kulit Secara Semulajadi 100% Natural
Panjang intro kali ni, baca intro pun dah tau kan? N3 hari ni bukan pasal kek atau masak-masak.Hari2 asyik tayang kek dan masak2 jer, sesekali tukar benda lain pulak.Barulah pelbagai n3 dalam blog ni.Hari ni saya nak kongsikan satu produk kecantikan.Hurmmm kalau dah pompuan tu mesti tidak boleh lari dari nak nampak cantik kan?Kalau asyik makan jer selalu, mesti terdetik dalam hati kite nak berdiet juga kan?? sebab apa..sebab nk jaga kesihatan dan nak kelihatan cantik.Diet untuk untuk kecantikan bentuk badan.Nak cantik untuk siapa?Siapa lagi kalau bukan suami terchenta kan hihih.Badan cantik...kulit wajah mesti cantik jugak..Camana nak kelihatan cantik menawan lagi anggun secara semulajadi?Nak kulit cantik cara mudah,cepat dan jimat duit?Saya ada caranya..Jom saya perkenalkan FEDORRA RAHSIA KULIT CANTIK BERSERI dan bebas bahan kimia.
Penemuaan terbaru penyelesaian kejelitaan kulit. 
Semua dalam satu

Kebaikkan Fedorra:
✅Memutihkan kulit seawal 5 minit.
✅Merawat tona kulit tidak sekata.
✅Menghilangkan jeragat.
✅Menghilangkan parut lama.
✅Merawat dari dalam secara natural kulit kusam dan ruam.
✅Menanggalkan sel kulit mati dan kulit kusam.
✅Membantu menganjalkan kulit dan berseri.
✅Merawat kulit berminyak dan berjerawat.
✅Menghalang munculnya JERAWAT.
✅Menegangkan kulit dan anti aging.
✅Membuang sel kulit kulit pada leher dan celah lapisan kulit.
✅Mengekalkan Kulit Lembab, Melancarkan ALIRAN DARAH DI WAJAH. Secara otomatik MENCERAHKAN KULIT
✅MEMBUKA PORI-PORI &Mengeluarkan KOTORAN yang MENYUMBAT kulit dan Merawat Secara Semulajadi, 100% Natural




Wajah yg licin dan menawan


Cara yang betul penjagaan kulit muka yang betul, memberikan kulit wajah yang sihat dan cantik..Ini tips Revolution in Beauty 
Langkah 1
  • Pastikan anda membasuh muka dengan sebersih-bersihnya terlebih dahulu, muka bebas make up sebagai persediaan untuk rawatan dan kesan maksimum ke ats wajah
Langkah 2 
  • Lapkan muka dengan kain bersih sehingga kering
Langkah 3
  •  Manjakan"FEDORRA EXFOLIANT" massage/urut dengan lembut kulit wajah selama 10min
Langkah akhir
  •  Bilas muka dengan air suam hingga bersih
Senang kan?kerana FEDORRA™ Instant Gentle Exfoliant memudahkan anda hanya perlu memakai 1MINGGU 2X SAHAJA. Jika wajah yg bermasalah agak teruk perlu memakai 1MINGGU 4X

Jika terdapat kesan parut dimuka, FEDORRA™ Instant Gentle Exfoliant boleh membantu menghilang parut jugak..
Jimatkan all in


Siang Hari
  1. Sebagai pencuci muka + toner + krim siang (hanya didlm 1 botol) - Sapukan pd muka dlm 5 minit, basuh dgn air suam, taddaa ... settle, 
  2. Boleh terus apply apa2 yg sis suka samada bedak ataupun foundation.

Malam - sama cara guna

  1. Malam - toner + krim malam + mevitaminkan kulit sebagai serum + masker.

Kenapa perlu membazir? Semuanya hanya dalam 1 botol.
Nak tahu lebih lanjut produk hebat ini boleh:


Whatapps/call/sms K.Hasma ~019 241 8331 


Ada yang tanya...
Sis, kita sudah pakai krim muka utama, moisturizer,Toner, hingga BB Cream dengan kandungan SPF yang tinggi, Perlu Lagi ke ??
Orait you olls...girls out there...ni jawapannya
Disebabkan Sinaran Matahari ada efek langsung pada kulit wajah, termasuk sinar matahari, debu serta pencemaran.

Maka Kulit wajah kita memerlukan satu tahap penjagaan kulit wajah terbaik yang harus uols 'selitkan' dalam rutin penjagaan kulit mingguan uols ... iaitu EXFOLIANT.

Kiranya dah pakai penjagaan kulit yang basic tu, kita tambah EXFOLIANT ni untuk kesan yang lebih bagus.Jangan risau..produk yg sedia ada tu jangan dibuang..pakai jer cam biasa..cuma selitkan Bahan Rahsia ni iaitu FEDORRA INSTANT GENTLE EXPOLIANT sebagai nilai tambah..Ianya 100% dari bahan natural

Kecantikan kulit secara semulajadi

APA ITU EXFOLIATION ??
Exfoliation adalah Proses PENGELUPASAN KULIT dengan menggunakan lotion yang bertujuan untuk MENGELUARKAN SEL KULIT MATI, mengeluarkan KOTORAN yang MENYUMBAT kulit dan menyebabkan munculnya JERAWAT, meLANCAR ALIRAN DARAH di WAJAH yang secara otomatik MENCERAHKAN KULIT, serta MEMBUKA PORI-PORI agar produk kecantikan lain yang uols gunakan seperti moisturizer, masker atau face pack dan serum wajah dapat meresap dengan sempurna ke dalam kulit wajah dan terasa hasilnya.

EXFOLIATION boleh di amalkan untuk MENGEKALKAN KULIT LEMBAB sepanjang hari dan mengekalkan hidrasi sepanjang musim El Nino ini.

Lakukan rawatan pengelupasan dengan lotion lulur yang berasaskan minyak dan bahan-bahan natural seperti FEDORRA EXFOLIANT.

Ini boleh membantu menyingkirkan sel-sel kulit yang mati dan membantu memelihara kondisi kulit agar tetap dalam keadaan lembab

KAEDAH ATAU CARA EXFOLIATION 
  • Lakukan exfoliation kira-kira SEMINGGU SEKALI untuk anda yang memiliki kulit berminyak atau kombinasi (hanya berminyak di daerah T-zone), dan DUA KALI MINGGU untuk yang kulitnya cenderung kering.
  • Juga boleh digunakannya sebagai masker wajah, sapukan secara merata di kulit wajah (kecuali bahagian mata dan mulut, serta fokuskan di kawasan hidung untuk anda yang punya masalah dengan bintik hitam dan juga white heads) dan kemudian URUT kulit wajah dengan gerakan berputar ke atas sehingga terasa halus di tangan.
  • Selepas itu, biarkan exfoliant di wajah selama kurang lebih 5-10 MINIT agar meresap ke kulit, dan bilas sehingga bersih dengan AIR SUAM.
  • Lakukan proses exfoliasi ini di MALAM hari kerana sangat tidak disarankan untuk memakai make-up setelahnya... setelah melakukan exfoliasi kulit terasa lembut dan bersih.
  • Buat Uols yang belum pernah melakukan eksfoliasi dan tertarik untuk mencuba.(Terasa seperti spa di rumah hehee)
  • Cubalah Fedorra Exfoliant. Best Sangat kalau pakai untuk exfoliation mingguan untuk kulit muka Uols. 💞
  • Fedorra Exfoliant juga sesuai utk dijadikan pencuci muka harian Uols. 💞
  • Selamat dan halal. Jika termakan, tiada masalah kerana ianya natural.
⚠No KKM: NOT 140404114K

Stok terhad. Sila wassap 019-2418331 segera untuk harga Promosi kasih sayang.



 Antara testimoni pengguna Fedorra Expoliant
Fedorra ni bukan setakat untuk kecantikan jer, Jika anak anak terkena ruam/gatal cuma sapukan produk fedorra. InshaAllah sembuh. Kesian tengok budak budak menangis kepedihan. 

 

Testimoni sebenar
Nampak jelas perbezaan kedua belah tangan tu.
Secara peribadi saya telah menggunakan produk Fedorra ni (baru saja mencuba) pertama kali pakai..terasa sejukkkk jer..Lepas dah bilas kulit terasa licin dan lembab.


Testimoni sebenar (Selepas 2 minggu menggunakan Fedorra)
Kulit muka kak has semakin licin dan pori-pori semakin mengecil.Kulit jugak semakin cerah.Hingga beliau ditegur oleh rakan2 di pejabat.

So, kalau korang nak cantik, nk gebu nak mulus..Jangan dok berangan jer...cepat2 bertindak..Walaupun produk ni masih hijau di pasaran tp ianya merupakan fast sale..sebab harga mampu milik..sangat berbaloi..Semuanya di dalam 1 botol, tak ke jimat duit tu. Kalau tiap2 ari tenyeh rabak gak kan hehee....
Untuk dapatkan harga promosi laju2 wasap/call/sms no ni
019-241 8331 kak Has




fedorrarahsiakulitcantik@gmail.com







Call/Wassap/SMS No ini Untuk Maklumat Lanjut/Harga Promosi
019-241 8331 ~ kak Hasma 

Nak order dengan saya pun boleh.PM tepi hehe Malina LiNa Pg (Saya dropship ajer)

INGAT CALL NO NI TAU UNTUK DAPATKAN HARGA KASIH SAYANG...CEPAT-CEPAT CALL/WASAP
019-241 8331 ~ kak Hasma 

Sunday, February 28, 2016

Tempahan Kek Karamel

Alhamdulillah...
Kek Karamel masih mendapat sambutan.Bagi saya kek ni sangat sentimental sbb saya bermula dengan kek karamel sebelum beralih ke kek2 yang lain...Kek Karamel sudah sebati dengan jiwa saya..Mana tidaknya sejak tahun 2012 lagi kek ni sudah mendapat tempat di hati kastemer saya.Apa yang menarik, pernah kastemer saya cuba order dari orang lain (Maklum lah kek ni dah ramai yg jual) so,order jer la dari baker yg terdekat...Katanya bila makan...rasanya x sama seperti kek yg saya buat....Itulah air tangan namanya..Walaupun kek nampak sama saja..Atas karamel dan bawahnya ialah kek..tp air tangan lain2 rasanya juga berbeza..Kalau ada yg teringin nk merasa.Bolehlah order.Pm saya di fb pun boleh Malina LiNa Pg. Perlu diingat kek ni kena self pick up.TAK BOLEH DI POS.
3 biji kek caramel.Tempahan kemarin punya (Hari Sabtu)
 

 Tempahan dari Balik Pulau...yg ni kami hantar..3 biji okey lah buat delievery
 


Sebiji tempahan hari ni

Wednesday, February 24, 2016

Terima Kasih SAJI Mac 2016

Alhamdulillah....
Sekali lagi blog kesayangan saya dipelawa untuk berkongsi resepi dalam majalah SAJI Keluaran bulan Mac 2016.Kali ni bertema Belangan Bonda.Sebanyak 10 resepi saya tersiar dalam keluaran kali ni.Nak tau resepi apa?Kenalah dapat SAJI di pasaran..dah ada dijual sekarang.Tak mahal pun cuma 7 hengget jer.Terima kasih kepada orang kuat SAJI iaitu En.Joha Ahmad dan jugak Editor SAJI Rosmarlinda untuk peluang ni.
Tahniah juga buat rakan blogger Zila4ever 
Haaaa...sapa yg ngaku follower/blog reader TMK ni wajibbbbb pi beli SAJI bulan Mac tau...Tak beli kalu...xmau kawan dah ngn ampa (ugut ni kih3).
Tunjuk teaser sikeet jer la..kang korang pi beli sndri kalau nk tengok hahaaaa
Gambo bulan Mac cenggini haaaa...kalau gambar  bukan yg ni nan hadooo la muka hakaq dalam tu
 Ehem...ehem..sapa tu
 Tunjuk muka dan 1 page jer...lagi 8 resepi kena pi beli dulu...br buleh tengok


Tuesday, February 23, 2016

Tempahan Kek Karamel

Alhamdulillah
N3 kek tempahan lagi nampak gayanya hehee..Sori ya tetamu TMK tadak n3 masak2..tuan tanah bz siket ngn order dr kawan2.Dah senang nnt saya buat n3 masak2 plak...Kek Karamel ni dah selamat sampai ke tangan tuan punya..Oder dr geng sama kek karamel untuk bulan ni...Alhamdulillah terima kasih repeat order lagi dan lagi....
Kek Karamel ni xleh pos ya..kena self pick up di rumah saya (PENANG) 
Nak order boleh PM saya di fb Malina LiNa Pg 
2 biji kek (Salah satu req supaya potong 2


Monday, February 22, 2016

Tempahan Kek Buah Kukus

Alhamdulillah....
Rezeki tempahan kek buah kukus lagi dan lagi..Kali ni ada saiz besar dan jugak mini pack.Yg bulat tu dah selamat diambil petang kemarin.Yg lain2 untuk pos hari ni.Kali ni kek buah kukus lina pg akan ke Rawang, Bandar Baru Bangi, KL, Marang dan juga Kuala Berang...Terima kasih semua.
Kalau ada yang berminat, untuk menempah boleh contact saya melalui email (addrs kat side bar ya) atau fb Malina LiNa Pg
Owh yea untuk tempahan melalui pos, order minimum ialah 2 pack.Kalau untuk self pick up 1 pack pun x menjadi masalah.



Friday, February 19, 2016

Kek Karamel

Alhamdulillah...
Rezeki tempahan kek karamel Pelangi nan sebiji..req minta potong kepada 6 slice.Repeat order dr geng yg Rabu lepas tu...Terima kasih.Kek Karamel hanya boleh self pick up sahaja (Penang) Tak boleh di pos.Kek ni sangat fragile...
Nak cuba x?Meh la order...
 Cantik jer kejadiannya...Alhamdulillah
 
 6 slices

Wednesday, February 17, 2016

Tempahan Kek Gula Hangus (Pos) Dan Kek Karamel Slices

Alhamdulillah rezeki tempahan kek x pernah putus..walaupun sehari hanya sebiji atau dua jer tp x mengapa rezeki tetap ada...syukur walaupun sedikit tapi berterusan.
Kek Gula Hangus ni sebenarnya bukan kek signature saya sbb jaranggggggggg sangat buat...boleh kira ngan jari.Kalau kek buah tu kerap jugak..
Ekceli kek gula hangus ni tempahan kemarin..dah selamat di pos..bila cek tracking dalam delievery process...sat g petang sampai la kot...
Tempahan ari ni kek karamel slice..order dr kawan2 adik saya kat tempat kijenya..Depa order sebiji tp req potong 5 slices...Haaaa..camana nk potong kek jadi 5 tu...hurmmm agak2 jer la wey kih...kih..depa pun x kesah


 Kek Gula Hangus...harapnya jadi la lubang2 tu huhu

Pos ke Jitra Kedah..semoga selamat sampai hari ni
 Kek Karamel Pelangi...Cantik plak kali ni..elok jer center..selalu senget benget jer hahaaaa
Lepas masak

5 slices as per req

Monday, February 15, 2016

Lagi Tempahan Kek Buah Kukus

Alhamdulillah rezeki tempahan kek buah kukus selepas bercuti panjang sempena CNY.Asal ct panjang langkah pun panjang.Mohon maaf kepada kastemer sbb terpaksa menunggu lama.Tp saya sudah maklumkan kek akan di pos pada hari ini (15/Feb/2016) Kali ni ada saiz besar (9in) dan jugak mini pack.Kek Buah Kukus LiNa Pg kali ini bakal ke Indera Mahkota, Batu Caves dan jugak Datuk Keramat (tempahan rakan blogger kak IlahJY) Terima kasih kak ilah sudi repeat order...dan terima semua yg support.
Kalau ada yg berminat untuk menempah silalah email kepada saya (addrss ada kat side bar tu ya) boleh jugak PM saya di fb Malina LiNa Pg InsyaaAllah saya akan respon secepat mungkin.Untuk tempahan melalui pos, min order ialah 2 packed.Harga InsyaaAllah sangat berpatutan.
2 kotak ke Indera Mahkota, satu lagi masing2 ke Datuk Keramat dan Batu Caves
Hasil kek selepas kuar dr pengukus.Alhamdulillah sudah terserlah moist tu...
 Meh close up siket....kang lepas 2 ari lagi moist...

Sunday, February 14, 2016

Tempat Makan Best Di Kelantan (Update 14Feb16)

Assalamualaikum....
Hari ni xde menu masak2 lagi...n3 flash back ajer sehari dua ni..Hujung tahun lepas, kami agak lama berada di bumi Kelantan (dlm 2 mggu jugak la sbb nk setelkan urusan)sambil tu sempat juga bawa anak2 JJCM sekitar Tanah Merah dan Kota Bharu.Kalau TM tu memang selalu tp KB tu jarang sangat nak pi sbb agak jauh dan selalunya jem.Tp kali ni pi KB bukan time perayaan.so ok jugak la keadaan trafuc ke sana..Tempat2 makan yg kami kunjungi ni antara yg femes la..Byk lagi yg menarik tp kami belum pernah sampai lagi.
Selera Tepi Sungai (Bandar Tanah Merah) update 12Feb 2016

 Mi Udang..Sedap sungguh haih... (14 Feb 2016)
 Mi goreng pun sodappppp
Lokasi kedai mi udang...kedai ni xde nama...tersorok dalam kg..
 Tempat Makan best di kelantan
 Roti Titab @Kopitiam Kita (Jalan Pengkalan Chepa)menghala ke airport.Kopi pun dihidangkan dalam cawan klasik hehee...sedappp.Kaya pun rasanya homemade tu sbb kurang manis
Roti Titab Kopitiam Kita
 Tok Ti, Lisa Surihani antara artis yg pernah sampai ke sini..Tok Ti mayb dah beberapa kali sbb ada byk gambar dia..yg bertudung pun ada
 Nasi Kak Wook Ori
 Lps pekeba Roti Titab, kami ronda2 ke KB Mall sat...perut terasa lapar la pulak..Terus cari Nasi Kak Wok..Mula2 cari yg kat belakang KB MC tp ttp pulak.So kami menghala ke Kubang Kerian pulak...yg ni claim as Original Nasi Kak Wook.Sedapppp..harga sangat berpatutan.Lebih murah dari harga Roti Titab kih..kih..
Nasi Kak Wook
Camni la Nasi Kak Wok, Nasi Putih, kuah gulai+ati, ayam goreng (potong kecil2) dan sambal.Semuanya panas2..
 
Iklan sat....si comel saya tengah tunggu makanan...
 pesennya tadak pinggan...serve dalam kertas pembungkus makanan..makan, buang jer terus hehee
Colek perut....dah abes baru snap muahaahaaa...Lokasi Taman Barokah Tanah Merah (Buleh cari guna GPS)
 Roti Canai Telur+Gulai Kambing.Roti Canai sedap x berminyak sangat..Kambing tu mabeles..Lokasi ROTI CANAI CIKGU.Area Taman Barokah jugak..berdekatan dengan Colek Perut juga.Tersenaria dalam GPS jugak
 Close up siket kuah kambing.Kar sini ada jugak menjual nasi lemak dan nasi beriani.nasi Lemak kami dah try,mmg sedap sambal ikan bilis dia..Gambar lupa nk snap
Mi Celup..yg ni main terjah jer sbb x sempat nk pi makan kat kedai yg biasa kami pi..Sedap jugak.Kat Bukit Bunga.Nama kedai x ingat lak

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...