Tuesday, April 5, 2016

Aiskrim Sumi Dan Aiskrim Choki Choki

Assalamualaikum...
Akhirnya tuan umah terjebak jugak dengan aiskrim Choki Choki dan aiskrim sumi ni.Ekcel dah lama sangat tingin nak buat tp bila nk pi beli manjangggggggg abes..abes segala-galanya..sumi abes, choki choki abes..hatta plastik eskrim pun abes...Hebat tul penangan eskrim ni kan hahaaa...
Bila dah buat alahai terjatuh chenta la pulak...anak2 lebih suka yg choki choki tu.Paling lawak dak sarah bila makan eskrim sumi dia kata rasa cam ubat hahaaa...agaknya rasa oren tu kot..aduhai macam macam la...
Aiskrim ni sangat simple jer..resepi bersepah kat mana2..so, saya malas nk tepek resepi.Tapi kalau ada yg nak resepi angkat tangan tggi ya kikiii...
cuaca panas sekarang ni mmg syok la layan asikrim ni..crottt crettt. hihi...Sapa nak beli..meh..meh murah...murah..bak kata mail (upin ipin) 2 singgit...Kang ada yg nak betul2 naya jer...Tak jual ya..main2 jer

10 comments:

Bbwana adienia said... Balas

Aiskrim fenomena ni kak lina..wana la yang tak sampai nak buat eskrim ni lagi.

LiNa_Pg said... Balas

@Bbwana adienia

Betul tu..hebat tul penangan eskrim ni kan wana

Eny Abdullah said... Balas

salam, rupanya dh lama follow blog kak lina ni..

ais krim tu nak cuba jugak lah teringat ais krim milo dulu dulu penah jual kat sekolah fardu ain hehehe

Fadzillah said... Balas

Salam kenal Lina....
Mesti sedap ais krim sumi. Ini kalau anak-anak saya tengok mesti diorang suruh buat.

LiNa_Pg said... Balas

@Eny Abdullah
salam eny..kak lina pun terus follow balik blog eny aritu hehee..tq sudi singgah.
Dan Tahniah ya buat Eny heheee

LiNa_Pg said... Balas

@Fadzillah
salam kenal...saya pun ada beli choki2 lagi tu..xtau bila nk buat..semua bahan ada..rajin jer belum mai hihi

Ayu said... Balas

Assalam Lina,
Wah akak belum lagi terjebak ni...hahaha
Tak tahu bila lah tu kan...choki choki ni apa lina...

LiNa_Pg said... Balas

Kak ayu choki² tu asalnya jajan budak².Coklat paste dalam bentuk stick..
Maybe xde jual kat Singapore kot.Nnt sy upload gambar

Ayu said... Balas

lina,
oh ya..memang so far tak pernah pula nampak choki2 ni kat sini..
itu yang tak tahu apa choki2 tu..heheh thanks lina..
akak dah google dah imagenya..memang tak pernah jumpa kat spore ni..

Liza said... Balas

Salam fren..kita pun dh buat lama eskrem ni tp xsempat nk amik gambo,huhu

klik2 my nuff

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...