Wednesday, October 5, 2016

Damai Gunung Chalet - Santai Bersama Family

Assalamualaikum...
Cerita hujung mggu lps, ms cuti Maal Hijrah kami sempat jugak la bersantai mandi manda ayaq bukit di Damai Gunung,Yan Kedah.Konsepnya sama seperti Salak Denai iaitu 1 chalet 1 kolam.Maknanya kolam tersebut xshare dengan orang lain.Paling best airnya xde klorin..ai semulajadi dr bukit.Mmg best.
Hajat hati nk pi mandi kat Salak Denai tp cam biasalah fully book.So,saya cuba nasib wasap Damai Gunung plak.Alhamdulillah ada plak kosong tp kena cek in ptg Jumaat.Xpelah bukan jauh mana pun dr Penang ni.Terus On.Damai Gunung ni x amek sebarang deposit,bila cek in baru buat bayaran kat sana.Chalet berbeza mestilah suasana pun berbeza.Damai Gunung ni terletak di tepi jalan besar,so time mandi manda tu kedengaran deruman kenderaan vroom..vromm..prenggg..prenggg sana sini.Kalau Salak Denai tu letaknya jauh ke dalammmmmm agak sunyi ditemani bunyi cengkerik dan bunyian unggas.Tak kesahlah camana pun janji anak3 dapat mandi kolam dan kami tetap enjoy...Jom layannnn
Tempat menarik di Kedah,cuti-cuti Malaysia, santai bersama keluarga mandi kolam
 1 chalet 1 kolam,ada hall+tv, 1 bilik tidur (agak luas jgk),1 bilik air,ruang memasak (kt luar+tempat BBQ).Peti ais tidak disediakan.Dapur+gas dan peralatan memasak kn minta dr owner.
 Budak ni eksaited nak mandi,apa lg terus terjun kolam...cap pun xdan pakai lagi huhu
 Bila sarah jumpa air huhu
 Keje dok snap gambaq jer...mama xde pun dalam gambar
 Terjunan bebas Maisarah...tak padan ngn kecik.Ada tanjak tu ganti Pandalela hahaa

Ayam Perap Bakar, Ayam Perap Sedap
 Malam2 kita BBQ plak.. Ayam Perap terlajak sedap..nk rasa meh order
Kambing Perap Bakar Sedap
 Kambing Perap pun hado...kita bako..kita bako..isi banyak tu..mkn sekeping pun da kenyang.Tambah lak makan panas2 bakar ngn arang camni sedappppp baq ang.Nak order..meh roger admin hahaaa
 Tengok tu maisarah masih dalam kolam...kita perasap chalet hilang nyamuk kih3
 Terjunan berjemaah..aktvt keesokan harinya pulak..time ni belum bf lagi..aduhai anak3 ni...mmg suka sangat mandi kolam.
Tempat menarik di Kedah, Homestay di Yan, Damai Gunung, Cuti-Cuti Malaysia
 Mandi kolam saat2 akhir sebelum check out (Kol 11am)
Teringin nak mandi kolam?atau ada pertanyaan? sila teropong no owner..pandai2 la u olls call/wasap.Jangan call saya plak.Saya xde kena mengena ngn chalet ni hanya pengunjung sahaja

3 comments:

Sue Bee said... Balas

Best nya kolam tu tak pakai air klorin eh. Lama dah SB tak gi resort camni ni, bbq dan bermalam, berendam dalam kolam..

maz said... Balas

bestnya main air fren, masuk nk cri link bloglist..kiro keje mudoh amik dri dpur lina je..tkpe deh, bnyk xingat doh blog saing2 hok lama2 tu..

mama sara nur said... Balas

assalam lina
wahh bestkan mandi manda, ank2 memang suker
yg penting xdak klorin tu, x risau , xtvt berbbq paling mabelesss

klik2 my nuff

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...