Friday, July 29, 2016

Terima Kasih Saji Ogos

Alhamdulillah diberi peluang dan kesempatan waktu untuk berkongsi resepi dalam majalah Saji untuk keluaran Ogos 2016.Ekceli resepi dan gambar2 masakan ni adalah hasil photoshoot oleh team saji yg berkunjung ke rumah saya pada bulan April lps.Jauh mereka datang dr KL ke Pulau Mutiara ni.Pengalama n Shooting bersama SAJI baca kat sini.Nak tau resepi apa yg saya kongsikan?kenalah dapat saji di pasaran.Kena beli cepat2 tau..nnt abes pulak.Saya sndri pun jenuh mencari di merata tempat.Kelmarin baru berjaya jumpa.Tu pun ada 2 naskah jer.Dua2 sekali saya rembat..buat kenangan hihi
Cover kali spesel siket sebab muka org..selalu tu makanan jer
 Tunjuk siket jer heheee...asa resepi nasi,ayam,kambing,puding,jus dan acar..kira complete set 
 
Muka tuan tanah cam terkejut jer tu+penat memasak+stress jugak hahaaa

Monday, July 25, 2016

Cerita Sabtu Lepas - Majlis Tertutup (Kecilan)

Assalamualaikum...
Sabtu lepas sempat la main masak2 dan sediakan sedikit juadah untuk tamu.Kiranya besday Maisarah+raya.Dah nama majlis tertutup, tetamu pun siket jer la..mula2 nk panggil adik2 kat relau jer..pastu lebihkan siket panggil besfren jiran sekali.Time dok merancang menu tu pengetua wasap gambar maisarah seisi potong kek kat tadika (besday dia ari Jumaat) so jemput sekali la pengetua datang...Cam xde idea nk karang apa nih huhu..nmpk sangat mood masih lemau..Jom layan gambar2
 Simple2 jer...satay dan kuah impit versi calling2 hahaa
Tahun ni dapat 2biji kek.Kek cekelet tu potong kat sekolah.ICCMC potong kat umah
  Kek semua ni kegemaran maisarah..terutaman kek besday tu la
 
Nasi dan lauk pauk.Acar dan buah lupa plak nk snap
Tamu yang datang
Versi potong kek
Tuan besday hihi
Potong kek kat sekolah

Monday, July 18, 2016

Kek Buah Terlajak Laku..Alhamdulillah

Assalamualaikum
Pagi ni bumi Pulau Pinang disirami hujan rahmat..nyaman jer terasa.Sementara masih pg ni cepat2 amek kesempatan update blog.Minta maaf ya n3 masak2 lom hado lg,mood masak puan blog masih belum mari..masak pun janji lepas tekak nk makan jer.Nnt la bila ada mood kita masak yg gempak siket.Bila tu?hurmmmm xtua la huhu..
Okey hari ni nk tayang kek buah lagi.Kali ni ditempah oleh kastemer baru,pos ke Bukit Antarabangsa.yg self collect tu pun kastemer baru gak...nk order untuk raya, tp dah penuh..so order makan2 jer la pas raya..Nak rasa katenya..Alhamdulillah terima kasih semua..
cenggini la rupa kek buah...close dr depan ni jer..kalau posing dr 'montot' lg cun

Ready to pos and collect

Thursday, July 14, 2016

Kek Buah, Kek Marble dan Kek Minyak

Alhamdulillah
Rezeki tempahan kek lepas raya.Untuk hari ni 2 biji kek buah kukus, kek marble (pure butter) dan kek minyak.3 biji kek (marble,kek minyak dan kek buah)ditempah oleh kastemer baru saya puan lawyer.Pagi2 lagi dah datang collect sebab katanya kena masuk court lepas ni.
Ada yg nak tempah kek?meh roger..kn inform awal siket ya...cheq pun nak pi beraya gak hehee

Wednesday, July 13, 2016

Restock Pewangi Fabrik A'Dior Terlajak Laku

Alhamdulillah...
Sebelum raya aritu ramai sungguh yg beli A'Dior ni, yg beli online dan yg beli C.O.D semuanya bagi feedback sangat berpuas hati.Lepas stock abes saya slow down siket buat promosi sebab jauh tau nk dapatkan stock ni nuuuuuu d Rawang.Mujurlah time raya tokey dia gigih bw balik kg.Dapatlah top up stock.Dah cantik sangat la dapat stock 2 ari sebelum raya, sebelum di hangkut ke Penang dah laku 3-4set tu pun belum buka mulut dah disambar adik2 ipar saya..Alhamdulillah selalu depa tgk kat fb saya war2kan bila dah ada depan mata dan amek bau tu..apa lagi terus beli la kan heheee...
Meh2 sapa nak beli sementara stock masih ada ni..kalau dah abes kena la beli secara pos...kan dah kena caj postage tu...Skrg ni cantik sangat la kalau ada A'Dior kat umah,nk buat open house rumah mesti wangi kan...takkan la tetamu nak hidu bau rendang+gulai yg melekat kat langsir,sofa korang tu..

Cara Penggunaannya (Pilih Salah Satu Shj) 
  • Apabila pakaian yg dijemur sudah kering, anda boleh semburkan A'Dior pd pakaian tersebut. Slps 5-10 minit pakaian bolehlah diangkat A'Dior juga boleh digunakan samada sebelum atau selepas menggosok pakaian 
  • A'Dior juga Boleh disembur terus ke dlm almari pakaian anda dan pastikan pintu almari ditutup slps di sembur. 
  • Bagi yang suka travel/balik kg, A'Dior boleh disembur ke dalam luggage anda dan zipkan.Apabila tiba ke destinasi dan anda membuka luggage..pakaian anda berbau harum 
  • A'Dior boleh disembur terus pd langsir, cadar dan sofa anda
  • A'Dior juga sgt sesuai utk diberikan kpd anak-anak yg tinggal di asrama kerana ia boleh menghilangkan bau hapak pd pakaian dan menjadikan pakaian anak anda lebih wangi dan harum. 
  • Sesuai digunakan di musim hujan, apabila pakaian yang dijemur dalam rumah akan berbau hapak, spray saja A'Dior masalah hilang..bau harum yg muncul
  • Jika memasak makanan yg kuat berbau seperti ikan pekasam, gulai yg menggunakan banyak bawang..bau busuk akan melekat pada fabrik rumah, sembur jer A'Dior pada langsir,sofa insyaaAllah bau ikan pekasam yg berlegar2 di ruang tamu akan hilang (testimoni saya sendiri)
  • Jika ada anak2 kecil yg muntah pada sofa,tilam dsbgnya cuci bersih2 terlebih dahulu, kemudian spray A'Dior pada tempat tersebut
  • A'Dior jugak boleh digunakan sebagai perfume (yg murah dan berbaloi)anak sulung saya menggunakan A'Dior sebagai pewangi bila nk kuar jalan2..jimat dan wangi katanya..lepas tu tahan lama.
A'Dior Floral
RM20 bukan satu tp 2 botol macam dalam gambar ni.Murahkan jika dibanding dengan kegunaanya..

Berminat??tunggu apa lagi..jom pakat beli.Nak jadi agen?Itu boleh kautim hehee wassap 0134898101-Lina
 A'Dior dah ke Kuala Lipis dan Jelapang.Sampai dengan selamat.Alhamdulillah mereka berpuas hati

Sunday, July 3, 2016

Rezeki Tempahan Kek Raya Aidilfitri

Alhamdulillah...
Rezeki tempahan kek tahun ni.Paling tinggi ialah kek buah dan kek minyak.Untuk kek yg dipos (Isnin lps) dah selamat sampai dengan sempurna ke tangan tuan punya masing2.
 Kek Buah 27hb.Pos ke Seri kembangan, Ipoh,Ganu, Subang Jaya,Kuala Kurau.Yg 2 biji tu sebiji self collect(dia nk cepat siket kek) dan yg sebiji ada kad tu saya buat penghantaran ehsan ke USM.Tempahan jarak jauh dari seorang student(di Pahang) untuk lecturernya di USM(Penang)Dalam banyak2 kek ni,hanya ada kad ni jer kastemer baru saya,yg lain regular kastemer.Terima kasih semua.
 Selesai yg pos, saya setelkan untuk self collect.Yg ni pun semuanya tempahan regular kastemer saya kecuali seorang jer kastemer br (kwn husband saya)nnt kita dapatkan feedback pas raya nnt hehee...yg lain2 tu saya xtanya dah sebab dan bertahun depa repeat order.Alhamdulillah
 Ada yg tertanya2 moist ke tidak kek buah ni??Meh hakaq payung..u olss tengok sndri moist ke x?Kalau simpan seminggu lagilah moist dan makin sedap.Cun ngn raya lagi best.Nak order?Seminggu lepas raya saya buka tempahan semula.Now nak balik kampung dah
Hari ni punya (3/7) Kek Indulgence Cheese Chocolate Moist Cake, Kek Coklat Moist dan kek minyak
 Kek Minyak dan kek Karot+walnut tanpa cis frosting.Repeat order.Xtaulah apa yg sedapnya kek karot tanpa cis hahaaa..Dia kata suka makan yg kosong ni.Sebelum ni pun beliau pernah menempah pasangan kek yg sama.Boleh tengok SINI

3 biji kek ni ditempah oleh kawan sekolah saya.Salah sorangnya ialah tokey A'Dior hehee..kek kegemaran si kembarnya.
 Kek Coklat Moist Tempahan Puan Pengetua.Sebelum selalu order kek minyak,kali ni kek coklat moist pulak
 ICCMC kastemer baru saya..kalau x silap sebelum ni beliau pernah order yg 1/4 share ngn kawan2 

Alhamdulillah syukur selalu....selamat hari raya kepada semua.kepada yg nk balik kg berhati2 memandu...juga doakan perjalanan kami selamat sampai ke kg halaman...Dah selesai semua ni..jom packing..hoo..hoo..balik kampung

Testimoni kastemer baru saya...Order nk makan sesaja dalam posa.Pos 23 hb ke Penaga.

Friday, July 1, 2016

Rempah Nasi Kabsah Terima Kasih Hexa Food

Assalamualaikum...
Lama tuan tanah tak update blog sebab agak bz siapkan tempahan kek.Alhamdulillah setel dah pasal kek buah, sekarang ni focus kepada kek yg dibakar pulak.
Petang kemarin ada kastemer/kawan yg nk pick up kek marble dan kek buah kukus, saya hantar la kat bawah (umah tggi kan apartment) pastu sembang2 sat.Tiba2 hp bunyi ingatkan anak call tanya nape xnaik2 lagi rupanya call dr citylink kata nk hantar barang.Heran pulak kita sebab barang yg beli online suma dah terima dah.Katanya nk hantar barang,kebetulan dah ada kat bawah terus pi kat van dorang.Sekali tengok rupanya Hexa Food yg hantarkan rempah kabsah...Alhamdulillah rezeki tak terduga boleh lah buat juadah raya.Pastu ada jugak buah kurma (besar gedabak buah kurma tu) gred apa pun xtau la.

Raya cuma tinggal beberapa hari saja lagi, kalau u olls nak menghidangkan sesuatu yg istimewa di pagi raya nnt, nk buat nasi arab Nasi Kabsah, Nasi Beriani, Nasi Mandy boleh lah refer resepi yg pernah sy buat menggunakan rempah hexa ni.Tak payah banyak2 lauk cukup sekadar lauk yg ada dalam nasi tu jer.Itupun dah cukup sedap tau.Resepi LAMB KABSAH ada step by step jugak.Kalau teringin nk makan Nasi Mandy yg gunakan rempah Hexa boleh rujuk resepi kat sini NASI MANDY.
Jangan susah hati xtau nk cari/beli kat mana?nuuuu kat Giant ada jual..no worries hehee..
Cheq dah jadi cam duta Rempah hexa plak kikiii...
Nin diaaaa...rempah kabsah...dia tulis jer kambing, u olls nk masak ayam ke daging ke boleh jer....Tadak hal.Kita yg masak,kita yg makan apa the hal kannnn

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...