Wednesday, February 8, 2017

Family Trip Ke Sabah Bah (Day 1)

Assalamualaikum...
Cuti CNY lepas (29Jan-1Feb)kami sekeluarga berkesempatan bercuti ke Sabah.Ekceli dah lama teringin nk menjejak kaki ke Negeri Di Bawah Bayu tu.Tambah2 lagi Kundasang yg ala2 New Zealand tu.Tapi bila tgk tiket selalunya mahal ngalahkan nk g Bandung pulak.Tu yg sampai Bandung dulu tu hahaa.Biasanya kalau ada PH yg panjang camni, saya memang saja suka2 check tiket flight.Abes segala tempat saya check termasuk Langkawi, Perth, Bandung, Melbourne termasuklah KK.Lepas AA, tengok plak MAS.Mak aih awat murah nau tiket MAS ke KK ni direct flight plak tu.Apa lagi haruslah booking kan.Tambah pulak sebelum si sulung bgtau dia cuti seminggu ms CNY, mmg peluang keemasan la ni.Okey bila tiket dah book, satu keje plak cr hotel dan set iternery.Kami ke sana tidak menggunakan agen/guide.Redah jer.Pi Bandung pun jalan sendri jer..tak hire agen pun.Memandangkan flight kami dijangka sampai ke KK dalam pukul 3pm, saya tidak berani utk terus ke Kundasang sebab kat sana cepat gelap (perjalanan KK-Kundasang selama 2jam)Takut pulak flight delay atau apa2 plak kan?Ada baiknya hari pertama sampai kami menginap di Kota Kinabalu dan ronda2 kat situ jer.Hotel dan homestay (Ranau) dah dapat, kena pulak gigih cari kereta sewa.Kami booking siap2 kereta takut nk terjah camtu jer tambah plak pi time super peak season.CNY+weekends.Better buat preparation..tak berani nk gamble wooo...bw anak2 ni.
Maisarah puasang..dr Pen-KK xde tv flight ni..jenuh tido pastu bangun tengok awan hahaa...
Eksaited sebab dia dapat macam2
Lepas ambil kereta sewa, kami terus ke hotel.Hotel ni dekat2 jer dgn epot
Saya booking thru Agoda.Family Room.Agak selesa, biliknya luas dan bersih.Hotel ni murah jer RM115 (kalau x silap)tp breakfast x disediakan.No worries ada restoran/kedai mamak round the corner.Jalan kaki jer nk pergi sarapan tu.
KK Waterfront
Malam tu kami kuar dinner kat Dataran Todak.Kat sini paling femes makanan seafoodnya selain Tanjung Aru
Ramai nau org lepaking kat sini
 Lepak2 sambil ambil angin malam
 Org makan nasi, dia sibuk nk beli belon..adoyai sarah
 Gaya cam rempit plak

 Dinner kami hari pertama tiba d KK.Kami x ambil lobster takut plak en.husband kena gout..Banyak ari lg nk jalan2 tu huhu...
Kerapu Masak Nyonya, Butter Prawn, Ketam Telur Masin dan Kailan Ikan Masin.Semua RM100 termasuk minuman..ada aya nyo jugak
Tempat makan best di Kota Kinabalu
Close siket..nama kedai Glam Station.Baik tuannya siap bg diskaun lagi kat kami.Sepatutnya RM100++

Okey cukuplah utk hari ni.Nx kita ke Kundasang plak okey...Ada masa free baru update.Nak masak dulu daaa

2 comments:

Phong Hong said... Balas

Bestnya, Lina! PH tak pernah pergi Sabah/Sarawak. One day kena pergi kan? Cuti cuti Malaysia, kalau tak dapat overseas pun, terbang ke East Malaysia pun jadi.

Sue Bee said... Balas

Awal lagi dia pegi Sabah dari SB..hahaaa!!maka nya tempat SB duduk berjiran ngan Sabah saja

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...