Thursday, February 16, 2017

Kota Kinabalu Trip - Day 4 (Last Day)

Assalamualaikum...
Hadess lama nau nk abeskan n3 cuti cuti ke Kota Kinabalu.Asyik tertangguh jer.Kalau ikutkan ati malas dah nk sambung.Tp tepek gak la buat kenangan.Entah bila plak boleh sampai ke sini kan??
Okey lah..last day kat KK ni xde sangat aktiviti.Pagi tu kami bersarapan di hotel (breakfast include ms booking thru agoda).Lps sarapan, naik ke bilik kemas2 barang2 terus check out.Lepas tu pi beli ikan hahaa.Hari ni bernasib baik senang plak dapat parking kat pasar basah ni, TAPI disebabkan weekdays wajiblah letak parking coupun tu..adoi mana nak cari.1/2 jam jugak en.asben melilau cari kopun tiket tu.Akhirya jumpa pondok yg jual tiket, alahai depa juai sebungkuih la pulak, nk minta beli sekeping xmo juai plak..Kami ni dah nak balik Semenanjung dah sat lagi..cam membazir nk beli kopon sebungkus tu..Cuba nasib tanya orang lalu lalang kot nk jual selai yg 1/2-1jam..seringgit pun xpe.Jumpa brader tu minta beli selai..dia bg yg 45min..asben hulur 2hengget.tapi dia xmo..Alhamdulillah...tenkiu semoga beliau dimurahkan rezeki..amin.Kisah kami di parking Pasar Basah KK hihiiii...Dah selesai parking, jom la masuk tengok ikan
Pakai cantik2 pi beli ikan...apa daaa..Mula2 risau gak, takut sat g naik flight pakaian bau ikan..dah la pakai sport shoes masuk pasar ni.Tp Alhamdulillah..ikan mmg segar xde bauan melekat kat pakaian hehee.Ikan Jenahak..beli 2 ekor jer..Kena bajet sebab handcarry xleh lebih 5kg.
 
 Pilih kak pilih...Ikan Kerapu Bara spesis ni saya x pernah jumpa lagi kat Penang.1kg 20 hengget.Saya amek 5ekor.Buat stim nyonya..rupanya goreng biasa pun sangat sangat sangat sedap.Manis sangat.Lepas tu saya xmo spoil kan rasa..cuma goreng jer.
Ketam nipah.20hengget sekilo.Hangkut gak la 1kg.Pendek kata serba sedikit.Bagi cukup timbangan ~5kg kikiii.Lepas tu beli udang plak.
Dah selesai membeli ikan..kena tunggu gak dalam 1/2jam utk tuan kedai buat pacakaging.Jam kol 11.30am...Masih awal utk ke epot
Kami pusing2 sekitar KK/Putatan singgah sat ke Taman Liar Lok Kawi.Kami posing kat luar ni jer.Xmasuk pun sebab takut ralit plak..Kang terlepas flight
Posing ntah pape tema dia hahaa
On da way ke epot lebih kurang kol 1pm..tengok awan cam pelik jer..terus snap gambar.Fenomena luar biasa.Kalau x silap orang panggil Belalai Air sebab kat depan tu laut.Betul agaknya.Gambar ni saya snap dr dalam kete (ms kete tengah bergerak)nampak x betul2 tengah jalan angle gambar ni.Jadinya hasil x seberapa

 Flight kami sepatutnya 3.15pm.Tapi agak lewat dapat kelulusan berlepas.Lama nau dok dalam flight 45min br depart.Agaknya sebab cuaca kurang baik..berangin jer tengahari tadi.Budak sarah kebosanan..lama nk gerakk
 Haaa...camni la packaging seafood yg kami beli kat pasar KK tu.Ni kat dapur TMK dah ni..nampak alas meja tu hahaa
Pasar Basah Kota Kinabalu
Antara tangkapan..udang dan masuk dalam sink

2 comments:

Sue Bee said... Balas

Sempat jugak beli ikan kat pasar sebelum balik..Bagus juga packaging mcm tu,.sama seperti bila kita beli ikan terubok masin .

Phong Hong said... Balas

Ikan pun ada peluang naik flight :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...