Wednesday, March 7, 2018

Tart Nanas Gulung

Assalamualaikum...
Dah masuk bulan Mac, agak lama blog TMK terbiar huhu..Hari ni kasi warm up siket dengan kukis raya.Gigih buat Tat Nenas gulung..kelmarin p kedai bakeri beli balang popia untuk Popia cis, rembat jugaklah jem nenas siket utk testing resepi.Nanti kita R&D menambahbaik yang mana patut.Ni pun buat half adunan jer dapat la 33pcs..Dalam hati kot la raya tahun ni nak ambil order Tat Gulung..Nampak gaya cam berangan saja hahaaa..sebab kureng kerajinan.Okeylah jom kita tengok gambar...Resepi tu kang korang gugel jer la..mesti ramai yang dah terrer kan..saya ni baru pestaim buat
 Biskut ni siap dah petang dah..Gambar pun ssh nak adjust bagi clear sbb saya tak ada lighting..cuma harapkan lampu dapur jer.Tak apalah asalkan Tat Nanas ni nampak tempting okey lah hihii
 Siap di bakar..sebelum dan selepas lebih kurang sama jer..Tat ni tak kembang..Tapi memang saiz XL sebab nak cepat siap..kejar masa nk tengok syurga yang kedua kikiii
Yg ni sebelum bako..versi kedekut kuning telur..calit siket2 jer

2 comments:

Phong Hong said... Balas

Dapnya Lina... PH dah lama pun tak makan tart nenas.

Hans said... Balas

wahhh
gemuk2 tart nenas tu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...