Sunday, November 4, 2018

Sarapan Sihat Roti Sosej Dan Scrumble Egg

Assalamualaikum...
Dah ada idea untuk sarapan pagi ni?Jom layan sarapan sihat.Hidangan ringkas, mudah. mengenyangkan dan juga berkhasiat.
Anak2 saya suka sarapan yang macam ni berbanding Nasi Goreng, bihun goreng dan seangkatan dengannya.Mamanya lagi suka sebab yang paling cepat..dapur pun x bersepah.Tak penat nak kemas balik hehee...sap sap soi gitu.
Resepi tu rasanya semua dah pandai.Saya explain ringkas jer la..Untuk scrumble eggs tu..saya tumis bawang putih cincang hingga garing, pecahkan telur dan masukkan sedikit cukup rasa/garam...masukkan jalapeno cheese kalau tak ada boleh masukkan cheesedale kalau tak ada jugak boleh skip.Masak sekejap hingga telur set...jangan lama sangat biar telur masih basah2..Barulah sedap.
Rasanya dah lengkap neh...kenyang sampai tengahari.So mama2 semua boleh tiru ya..InsyaaAllah anak2 suka ni

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...