Monday, November 26, 2012

Cuti-Cuti Malaysia Melaka Bandaraya Bersejarah

Assalamualaikum...
Cuti2 Mesia di selatan Tanah Air Melaka dan Johor (12-14Nov) yang lepas.Ini merupakan percutian tanpa dirancang.Just book a hotel on 9th Nov pack and go.Ingat nak cuti lama sket tapi dah terambil order kek untuk minggu tu.So clearkan order dulu baru gi cuti2.Sian kan kat org dah tempah awal2 lagi.
Ok berbalik pada tajuk cuti2 mesia, agak lama jugak kami tak ke selatan ni.Kalau Melaka tu pernah sampai la dalm 5-6 tahun lepas.Johor last sekali sampai masa form 3.Tu pun rombongan sekolah wakaka...
salah satu land mark di Melaka..masa mai dulu stay kat Seri Coastar ulang alik lalu kat kapai ni..sudahnya tak sempat snap picas hahah.Kali ni mai terus singgah kat kapai ni
3 beradik..pose ntah hape2 haha
Menara Taming Sari...
Jom beli tiket dulu..RM10/pax hokey...sapa mai Melaka harus naik tower ni..memang berbaloi..
org ramai..kena tunggu turn..kol 8pm Menara close..tiket burn ya..
Bandaraya Melaka dari Menara Taming sari.Ianya berpusing 360 degree.So bolehlah menikmati pemandangan yg cantik dari atas Menara ni...
cantik kan?
Mega2 dari menara..
Ini lak kat Sungai Melaka..


really enjoy riding River Cruise.Sayangnya picas dalam boat agak gelap...sebab kami naik boat ni memalam buta haha..oh ya..River Cruise ni beroperasi hingga 12 tengah malam.Sapa mai Melaka harus cuba ni...Ok pasni sambung n3 kat Johor lak 

4 comments:

EmbunRosaliza said... Balas

assalam, ada perubahan terkini dari kakak nisa, cantik bertudung. best cuti2 melaka tu, setiap tahun pg pun mesti ada perubahan apa tah lagi kalo 3 4 tahun

lina_pg said... Balas

@EmbunRosaliza

wslm...kami mmg dah lama tak mai Melaka ni,mmg byk perubahan dan byk tempat menarik.Best jugak la..

Nisa la ni,kalau kuar makan pun pakai tudung tu.Tp kalau main badminton kat bawah tu..wat2 lupa ada jugak la..

ezzyra said... Balas

bestnya jln2..yg post 3 baradik 2,pnjang la tngan baby..hehe

mama sara nur said... Balas

org utara pi selatan ka uihh bestkan CCM ni
Melaka tiaptahun pi pu x boring , akak alhmdulilah iparduai duk Melaka merasalah jln2 sana
kita nk turun utara blk kg pastu hajat hati nk pi Penang CCM la he he
Nanti kot2 dpt jumpa leh merasa kek yg sedap

klik2 my nuff

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...