Thursday, January 27, 2011

Demam

salam suma . . .
Demam? sapa yang demam? hmm sapa lagi dak kecik maisarah la..semalam elok2 jer sblom tido dok main2..yang seronok tu semalam dia dh pandai sebut abah..hepi jer abah dia, mama tak sebut plak.Pagi tadi dlm kol 1am gitu Maisarah cam susah nak bernafas, hidung dia tersumbat. Pegang kepala dah panas dah, seb  baik dlm esbok ada ubat demam yang klinik bagi masa pi injek bulan lepas. bagi je la ubat tu. pas bagi ubat,dukung2 sat barulah dia tido blik.

Pagi tadi pas anto kakak gi skool, bawa Maisarah gi klinik..doktor kata demam tak teruk sangat, cuma selsema agak teruk sebab tu bby ssh nak bernafas, seb baik tadak kahak jer.Kalau tak kena sedut gas lagi la jwbnya. Kesian bby.

14 comments:

Kak Rosaliza said... Balas

salam..petua akk jangan mandikan bby, lap2 gitu je.kalo ada vicks sapu kat perut n dada dia..heheh

DJ Dayang said... Balas

cian nya diaaa...makan ubt tau, biar cepat sembuh. Biasalah bdk2 kecik ni mmg mudah nk dpt demam mcm ni...mama dia pun kene take care gak tau. kalo mama sakit, lagilah susah nanti.
salam sayang n peluk cium sket kat bby!..mmmuahh!

aunty nk pi masak utk dinner dulu.. :)

psst! Lina, tau x ape yg tertulis kat word verication ni? "sesat"....ade ker patut...huhu.

lina_pg said... Balas

kak rosa> ari ni bby xmandi pun,lap2 gitu jer..ari ni tido pun sat2 jerr

lina_pg said... Balas

DJ> salam yang..tu la dak kecik mmg senang nk kena dmm,agaknya ada yg dmm la tu kat nursery. Awalnya autie nk masak utk dinner,mask utk kite sekali tau hik3.
Ish!word verification ni tak patut tul..

ezzyra said... Balas

demam?siannye...cpt sihat baby...

Nieza said... Balas

alahai ciannya baby...akak bg minum air masak byk sikit..maybe dia kurang air sama kot...ok semoga cepat baik yer..:)

lina_pg said... Balas

ezzyra> tu la demam plak..tak pasal2 mama kena emergency leave ari ni

lina_pg said... Balas

nieza> maisarah ni ssh sket nk minum air kosong,asyik susu jer..tq ya nieza

hana said... Balas

sian maisarah.... moga cepat sembuh yer... bg air masak guna sudu na... sket2 tkpe la janji masuk... anak2 klu demam mmg risau la lagi2 tgh baby camni...

lina_pg said... Balas

hana> tu la mmg risau ngan maisarah ni, tu la sy bg gak air kosong, tp sket sgt yg masuk mulut selebihnya meleleh kuar jer.tq ya hana

HaSue said... Balas

alah siannya dak maisarah..akak dah tampal cool fever ke?semoga dia cepat sembuh..nanti leh main ngan zhariff lg.hehe..
comelnya dia dah pandai sebuh abah ekk...sama cam anak sue gak.babah juge yg dsebut dulu..x puas ati tul..ekeke

lina_pg said... Balas

hasue> salam sue, akak ada tampal cool fever tp abes dibuangnya.pandai tu rimas..sama gak la abah yg disebut mama tak sebut pun,xpuas hati tul

Azmiezas said... Balas

sekarang ni memang musim demam n sakit tekak agaknya...

lina_pg said... Balas

azmiezas> tu la skrg ni ramai sgt yg dmm, musim agaknya.

klik2 my nuff

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...