Tuesday, January 3, 2012

Nasi Ketam Warung Pak Su Kuala Juru

Assalamualaikum
Entri pertama di tahun baru.Sejak dua menjak ni malas yang teramat sangat utk update blog xtau lah nape.Kadang2 nak snap picas pun malas.Picas ni pun snap ngan enpon jerr.Kemarin masih lagi bercuti kami kuar JJCM ke Seberang.Kalau dok Penang ni menyeberang bridge kira dah jauh la tu.Tapi untuk yg jenis JJCM tegar cam kami ni, asal dengar ada kedai sedap mesti usaha gigih mencari lokasi hahaha.Tidak menghampakan menu yang disajikan mmg sedap.
Nasi + Ketam ni mmg sangat femes di Kuala Juru ni,kedainya bese2 jerr bukanlah jenis restoran mewah bagai.Tapi menunya 'cekup mewah' okey..Jom layan picas yang tak semenggah ni
 aisey kete ni enterprem lak..tu dia warung pak su nasi ketam here we come...
 minuman yang dioder
 ketam sudah mari..kuah rasa sedikit pedas manis.Ala-ala bone steak kakfida myR tuh..sangat sedap okey..sepinggan ni rm45 untuk 2 orang mkn.Ketam dia sangat segar dan banyak isi..
abang long ngan abah masing2 oder mi udang.RM10 sepinggan.Rasa dia kira ok lah..Rasanya kat Mak Long Teluk Kumbar lagi sedap untuk mi udang la..Tapi udangnya juga segar

11 comments:

wachak said... Balas

assalam kak lina

awat lah depa boh mee udang tu dlm pinggan rata. boh la dlm mangkuk ke, baru sedap nak makan ... he33

lina_pg said... Balas

wslm wa...
Depa nak bagi nampk clear ketam tu kot hehehe..
seb baik tak tumpah kuah kan?

EmbunRosaliza said... Balas

Assalam sedapnya mee udang tu, hari tu masa g kuala selango ada gak jumpa mee udang banjir, nak singgah org ramai sangat tak larat nak tunggu.

Agak boleh tahan harga ketam tu, kalo sedap mmg berbaloi la mkn, jauh gak la jjcm kali ni, yg ikan bawal tu tak snap ke.


Akk pun tak sempat nak n3 lagi, esok2 lah kalo smpt. harri ni daftar n orentasi sekolah adda, Dato nong chik g rasmi, masuk tv gak skbb heheh

Mamasya said... Balas

Slmt thn baru 2012 buat Lina sekeluarga.sedapnya nampak ketam yg dipesan tu.mee udang tupun penuh melimpah kuahnya...yummm.

hani@debumelukut said... Balas

kami mmg peminat ketam dan udang...ni tak pasal2 pergi cari kedai ni nanti..

lina_pg said... Balas

kak rosa> kedai nasi ketam ni area nasi ikan bawai pokok kelapa sawit Juru.Kena hala ke depan lagi..masuk dalam kampung.Ari tu pi JJCM xtau tmpt ni..Ikan bawai nnt lenkali la snap..

lina_pg said... Balas

mamasya> ketam tuh kira tip top la mama..mi udang agak so..so..jelah..sbb ada kedai lain yang lagi sedap
btw..hepi new yr juga wat mamasya

lina_pg said... Balas

hani> hmm..kena gi cari gak tuh..tak nyesal punya..promote baguih punya

Kak Sam said... Balas

kena cari ni kak. saya dulu biasa pi bawal goreng bawah pokok kelapa sawit tu aje.

alla said... Balas

mcm mahai la.. hr tu kmi mkn rasa xde la smp rm45.

AZLINA said... Balas

Assalamualaikum, rindunya nak dtg teratak Lina ni. Amboi sedapnya tengok ketam tu, mmg favourite akak seisi keluarga nih! Boleh tahan harganya, mmg la ni harga ketam mahal, kalau dimasak sedap2 tentu berbaloi kluar duit kan!! :))

klik2 my nuff

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...