Saturday, March 31, 2012

Bandung Escapade - Hotel Cemerlang & Masjid Agung Bandung

Sepanjang bercuti di Bandung kami stay di Hotel Cemerlang yang bertaraf 3 bintang setengah.Hehehe ada gak setengah tuu..Ok gak la hotel ni agak selesa, bilik pun luas dan bersih.Rate pun dalam anggaran RM155.Kami amek xtra bed ~RM50.Buffet breakfast yang disediakan pun sedap walaupun pilihannya agak terhad.Ok lah kan sekadar untuk mengalas perut.Wah bercerita pasal hotel macam promoter la pulak.
 sesiapa yang pernah stay kat hotel ni, mesti amek gambo kat sini hehehe

 tengah cek in..4H3M..dekat2 IDR 2juta gak la
 katil size king amat selesa.Gambo ekhsan alla

Kat bawah ni pulak masjid agung, kami singgah selepas memborong sakan di Pasar Baru.Kira sama naik ngan org nak tutup kedai la hahaha.Sakan menyoppng. Pastu teruskan lagi mengempiskan poket..sambung lak kat F.O huhuhu.Kat sini bila kita nak masuk, akan ada org yang bagi plastik untuk letak kasut.Tapi kami x amek, kalau amek kompom kena bayar..kami tinggalkan kasut kat tenpat yang disediakan siap ada penjaga kat sini.Alhamdulillah kasut kami tak hilang.Dan yang penting..servis tu adalah percuma..Nanti saya akan kongsikan tips sbagai panduan kepada kawan2 yang bercuti ke bandung (bila ada masa free nnt..insyaAllah)
 perkarangan masjid agung Bandung..agak meriah dengan org dok meniaga dan main layang2..cam pesta la pulak.Sori picas ni xbrp clear sbb dah petang sangat dan puan blog malas nk edit hihihi
 jom kite solat dulu..
 

15 comments:

Nieda said... Balas

Bestnya meyopping di bandung

Mamasya said... Balas

Slmt berhujung minggu Lina.hotel cemerlang ni femes jugakan di kalangan org Msia kalau pergi sana...selesa nampak biliknya. masa pergi dulu kami ambil homestay; 2 bilik + dapur sekali dg breakfast tp kena 2 kali angkut baru sampai pasar baru.

lina_pg said... Balas

Nieda> Best jugka lah nieda sekali sekala pijak negara org..
lain la nga nieda tu..dok terus kat oberr C

lina_pg said... Balas

mamasya> wslm..mmg ramai org mesia stay kat hotel ni..mama naik angkut ek..gerak ke mana?..sya xreti kena naik kete

EmbunRosaliza said... Balas

ssalam, tgk gamabr2 pun jadi lah, nak kesana ramai2 susah lah sikit , nnt anak2 kerja boleh la pg hehehhe. borong sakan la ya kat bandung tu. Hptel tu walaupun taraf 3 bintang setenngah nampak sangat selesa n sangat luas, akk anak2 beranak pun muat tu heheh

lina_pg said... Balas

kak rosa> wslm, boleh muat suma..kami berlima pun selesa..cuma minta xtra bed utk si bujang tu tido..

Acik Erna said... Balas

assalam lina..memang nampak sselesa biliknya..besar.
alhamdulillah dapat jugak lian solat dimasjid tu.

nuwairani ismail said... Balas

wah! rajin akak anak-beranak berjalan ye...bestnye...nani pon nakk mcm ni jugak la..dah ada anak pon masih boleh berjalan jauh2..

lina_pg said... Balas

acik> wslm acik..dalam beramai2 ni pun selsesa gak la sbb bilik luas..janji boleh rebahkan badan..

lina_pg said... Balas

Nani> akak berjalan tak jauh sangat seberang selat jerr, nani tu dia sampai ke Jopun sana..akak pun teringin gak tengok munge sakura tp currency tggi sket la jepun..dah la 5beranak..belum mampu lagi hehehe

Naz / Nadz COSK said... Balas

Assallamualaikum kak Lina..
Seronok jer tgk kawan2 yg pergi melancong. Bila la Naz merasa cam ni pulak yer.. Planning nya selalu tp menjadinya tidak..hehehe

lina_pg said... Balas

Naz> wslam Naz..bukan selalu pun..bila ada kesempatan jerr..
seronok jugak boleh tengok tempat org..

Norzie hany said... Balas

Cantiknya Masjid Raya Bandung....siap ada orang berniaga lagi.

♥♥azatiesayang ♥♥ said... Balas

Salam Lina..bestnya g cuti2 ke Bandung.Soping time yg paling best tu..hihi

Mama Hawa/Mama Nani said... Balas

Salam Lina..
wah seronok kan bercuti ke Bandung.. sejuk nyaman yg pasti dpt shopping brg2 yg murah2 disana :)

klik2 my nuff

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...