Friday, November 30, 2012

Egg Benedict,Baked Bean & Sousage

Assalamualaikum...
Bersiaran di hari Jumaat, penghulu segala hari.Cepatnya masa berlalu.Rasanya baru jer hari Isnin.hari ni dah pun Jumaat.Dah bersarapan ke semua?Kalau ada yg belum sarapan boleh mencuba resepi Egg Benedict.Saya suka ngan bekfast yg camni.Sedap dan agak mdh nk disediakan.Dah banyak kali wat rcp ni dengan pelbagai cara.Ada yg saya wat dengan tomato salsa, makan camtu jer..Ada yg tak wat n3 langsung pun ada sebab banyak kali ulang tayang hehehe.Kali ni saya gandingkan dengan Baked Bean dan Sosej.Memang mantap...
sekali sekala layan western lak..
RESEPI EGG BENEDICT,BAKED BEAN & SAUSAGE
sumber : lina pg

Bahan-bahan
  • 4 biji telur
  • 4 keping roti putih - dibuang tepinya
  • lada hitam - freshly cracked 
  • sedikit lada sulah (rcp asa xde-linapg tambah)
  • Sedikit butter atau majerin
  • Garam (xboh - ltak siket kicap time nk mkn)
  • sedikit oregano
Cara-cara
  • Butterkan bekas muffin atau bekas membakar kecil yg digunakan.
  • Letakkan sekeping roti didalam bekas muffin. Butterkan roti, taburkan sedikit lada hitam dan garam.
  • Pecahkan sebiji telur ke atas roti. Tabur lagi sedikit lada hitam,lada sulah, oregano. Boleh juga ditaburkan sedikit cheese kalau mahu (optional)
  • Bakar hingga telur putih just set & telur kuning cair sedikit.Suhu bergantung kpd oven masing2 (lina pg bako suhu 150'C selama 12min)


10 comments:

❤Kamsiah❤ said... Balas

sesekali sekala menjadi 'mat saleh' hehe....

Zaliedana said... Balas

Assalam kak,sekali sekala layan menu omputih gini mmg sodap..telo kunen tuh goyang2 mmg ler sdp..

fidzah saad said... Balas

Hoho...egg benedict nih feveret my hubby ;)

~~zana@pb~~ said... Balas

Senang dan cepat menyediakannya, itu yg penting kan?

lina_pg said... Balas

@❤Kamsiah❤
sekali sekala bleh la..tekak kampung ni nak makan nasi goreng jer ahaks

lina_pg said... Balas

@Zaliedana
Telur kuning harus dangdut CT, baru mantap heheh

lina_pg said... Balas

@fidzah saad
My peberet too

lina_pg said... Balas

@~~zana@pb~~
Memang betul kak zana, senang dan cepat..sedap lak tu

Amie said... Balas

Hai Lina,
Kak Amie nak tukar sat mata coklat ke mata biru kat sini... sedapnya!

EmbunRosaliza said... Balas

kelabu mata jap, last sekali akk mkn kat penang hehe, lama betul tak buat

klik2 my nuff

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...