Friday, July 1, 2016

Rempah Nasi Kabsah Terima Kasih Hexa Food

Assalamualaikum...
Lama tuan tanah tak update blog sebab agak bz siapkan tempahan kek.Alhamdulillah setel dah pasal kek buah, sekarang ni focus kepada kek yg dibakar pulak.
Petang kemarin ada kastemer/kawan yg nk pick up kek marble dan kek buah kukus, saya hantar la kat bawah (umah tggi kan apartment) pastu sembang2 sat.Tiba2 hp bunyi ingatkan anak call tanya nape xnaik2 lagi rupanya call dr citylink kata nk hantar barang.Heran pulak kita sebab barang yg beli online suma dah terima dah.Katanya nk hantar barang,kebetulan dah ada kat bawah terus pi kat van dorang.Sekali tengok rupanya Hexa Food yg hantarkan rempah kabsah...Alhamdulillah rezeki tak terduga boleh lah buat juadah raya.Pastu ada jugak buah kurma (besar gedabak buah kurma tu) gred apa pun xtau la.

Raya cuma tinggal beberapa hari saja lagi, kalau u olls nak menghidangkan sesuatu yg istimewa di pagi raya nnt, nk buat nasi arab Nasi Kabsah, Nasi Beriani, Nasi Mandy boleh lah refer resepi yg pernah sy buat menggunakan rempah hexa ni.Tak payah banyak2 lauk cukup sekadar lauk yg ada dalam nasi tu jer.Itupun dah cukup sedap tau.Resepi LAMB KABSAH ada step by step jugak.Kalau teringin nk makan Nasi Mandy yg gunakan rempah Hexa boleh rujuk resepi kat sini NASI MANDY.
Jangan susah hati xtau nk cari/beli kat mana?nuuuu kat Giant ada jual..no worries hehee..
Cheq dah jadi cam duta Rempah hexa plak kikiii...
Nin diaaaa...rempah kabsah...dia tulis jer kambing, u olls nk masak ayam ke daging ke boleh jer....Tadak hal.Kita yg masak,kita yg makan apa the hal kannnn

2 comments:

Nazim Muller said... Balas

salam tempahan kek buah kukus utk raya still ada lg tak?

LiNa_Pg said... Balas

Tempahan dibuka semula seminggu lepas raya..harap maklum..skrg saya nk balik kg dah..Terima kasih

klik2 my nuff

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...