Monday, February 14, 2011

Trip To Singapore - Day 1 Part I Marina Bay

salam . . .
Pekaba suma? sori la lambat sket update pasal trip ke singapore ni. Blik umah je mcm2 hal nak kena setel. Sebenornya plan asal nak makan angin ke singapore ni time CNY ari tu, tapi bleh lak tersilap booking tarikh kes tgk kalendar raya cina tahun lepas...hampess tul..tak pasal2 kena amek annual leave dan anakanda berdua tu amek 'cuti peristiwa'..byk la peristiwa ya..
     Percutian kami sekeluarga kat kota singa selama 4D3N..sungguh menyeronokkan. Alhamdulillah segalanya berjalan lancar...memandangkan kami menginap kat hotel yang tak byk jumlah bintangnya, so memang senang nak makanan halal kat area tu, tambahan pulak depan hotel ada lak shop'g komplek..so senang la nak membeli dan belah hahaha..memang strategi lokasi hotel kami menginap tu..nak dapatkan taxi pun senang, cuma tggu tepi jalan kat depan hotel tu jerr..murah la sket dr suruh pihak hotel call. Cuma terminal MRT agak jauh sket, mengambil masa 10min jalan kaki. Jom tengok picas yang sempat saya upload kat sini.
 Nampak yg kat ats cam kapal tuh..sebenarnya itu sky garden..cantik kan?
 singapore flyer ketinggian 165, merupakan flyer tertinggi di dunia setakat ni, mayb nx year China akan memegang rekod ni
 panas2 pun posing gak..abglong ngah tabek tu..nisa lak dok nyorok..mama jer menten
 mama posing ngan bby
 cantik kan view kat sini...
 posing lagi dan lagi..
 bila abah enterprem..msti cameraman cilik hehehe..


Merlion (Mermaid+Lion) head is lion and body is fish
abglong n kakak dkt baby merlion since Merlion statue tgh renovation

8 comments:

Kak Rosaliza said... Balas

Assalam..syiookkknya tgk gambar2 cuti2 tu, pc akk kuar gamabar separuh2 je,bahagian kaki tak nmpk.

Agak2nya lain kali nak pg lagi tak, kalo nak g lagi mesti best bangat tu heheh.

lina_pg said... Balas

kak rosa> salam..ada rzki insyaAllah nk gi lagi..bdk2 paling syok g Universal Studio.mmg best giler

Adiwieyah said... Balas

salam ziarah kak, bestnye gi jln kat sana...masa kecil2 dulu selalu pergi rumah tok saudara kat Singapore.

ezzyra said... Balas

sronoknye p holiday...

MiZi said... Balas

lina PG tu apa maksud dia ek??

http://www.contengcorner.com/2011/02/perls-sungai-petani-penang-perlis.html

lina_pg said... Balas

Adiwieyah> best sekali sekala tuko angin

ezzyra> seronok dik..nx time kite g Beijing ek?nak joint tak?

Mizi> pg = penang,sbb akak stay kt penang tu jerr

Nieza said... Balas

Assalam Kak Lina..bestnyer tgk gambar akak bercuti ni...saya kat kota singa ni lum sampai lagi...mai jln yg jauh dulu...nanti blk dok Msia nk pi jln jugalah ..:)

lina_pg said... Balas

nieza> salam nieza..hehehe..xpe jalan yg jauh2 dulu..yg dekat2 ni bila2 pun bleh pi kan?

klik2 my nuff

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...