Thursday, June 2, 2011

Agar-Agar Santan

Assalamualaikum...
Ekceli ni menu basi..wat ari Ahad lepas lagi tapi tak berkesempatan nak wat n3.Tak tau lah nape agar2 santan ni lain pesen lak kejadiannya..tak nampak layer pun..sekata jerr ngan santan huhuhu..Tu lah gatai sangat nak boh telur, selalunya saya wat agar2 santan tak boh telur pun..elok jerr hasilnya.Tapi kali ni uhuk..uhuk..Tapi xpe (ayat kaver line) dah selesai suma pun agar2 ni..anak2 mmg cukup suka kalau wat puding atau agar2..kompom licin punya..
ciput jerr layer yg tak bersantan tuh huhuhu

18 comments:

Chik Mimi said... Balas

assalam lina oo lina tak boh telo akak selalu tgk rcp guna telo nnti boleh try yg lina punya rcp

♥♥azatiesayang ♥♥ said... Balas

Salam Lina..umah atie K.atie pon buat puding gak!!sedap mkn sejokkkkk

Zaliedana said... Balas

Assalam kak,akak slalu wat puding kan,cantik2 ajer kjadiannya..Ala kak lapisan xda santan ciput pong xpala janji anak2 suke nsedap,hihi..

Mama Hawa/Mama Nani said... Balas

Salam Lina..
Wah mmg suka kat agar2 yer??? Blm sempat pun mama mencuba resipi puding aiskrim ni dh byk yg lain keluar..huwaaa. Mesti sedap nih :P

Kak Rosaliza said... Balas

Assalam..comel je agar2 santan u..tak kira la tak ada layer pun janji sedap..akk amik buat buka posa ya heheh

Adry@Daun said... Balas

As salam lina,
Patut la bau tengik dr kebun td.. Beledo ni dh basi rupanya..haha.. Kalo tak basi msti best mkn sbg dessert..hehe..

Azmiezas said... Balas

agar2 ijou..uu..hehehe..comei..

K.Nor said... Balas

salam lina, k.nor pun tak pandai gak tp pd pendapat k.nor mungkin lina masak tu tak cukup lama, tak sampai mendidih betul2.. rasanya bila lama sket mendidih baru adunan santan tu jd berketul halus dan baru jd 2 layer.. rasanya kalau letak telur lebih mudah santan tu nak jd serawa/berketul2 tu.. wallahua'lam..

AZLINA said... Balas

Assalamualaikum Lina...emmmm nampak sedap je puding santan ni, x kisah la xde layer pun akak tetap sudi memakannya jika diberi peluang.. :)

Nieza said... Balas

kak lina, wahh ada agar-agar ijo lak kat sini...baru jer try puding tembikai...ni bawa skit utk akak ni tq sharing yer...:)

noorsafone said... Balas

Lina...dulu mama buat agar2 santan pun takde layer...sekata je...terlebih telur...

lina_pg said... Balas

chik mimi> a..ah selalu wat bih santan jer,xboh teloq pun..rasa mmg sedap cuma rupa paras kurang encem la hehehe

azatie> sedap kan kaka atie layang agar2 ni tambah lak cuaca panas terik skrg ni

zaliedana> umah akak ni kalau puding mmg laris..tu yg rajin sket

lina_pg said... Balas

mama hawa> sy wat simple2 dan cepat jerr,janji anak2 suka..kira oraitlah..

kak rosa> hehehe dah basi dah suma ni

adry> aisey..bau tengik sapa kebun ke?kena pakai face mask la tu hehehe

lina_pg said... Balas

azmiezas> hehehe tenkiu dear

kak nor> rasanya mmg betul la sbb rasa cam lepas mendidih tu sy terus ttp api,agaknya adunan belom terasing lagi kot.Tq ya kaknor bagi tips tu..nnt lenkali cuba lagi

lina_pg said... Balas

azlina> betul tu..janji sedap utk seisi keluarga kan?hmm kalau kite dok berjiran tu boleh lah hulur sket

nieza> dah tengok puding tembikai nieza tu..meh la xchange hehehe

lina_pg said... Balas

noorsafone> hehehe kite serupa la mama

Lovely Kitchen said... Balas

salam...dtg bw agar2 lumut tukar dgn agar2 santan ni yer...he he padahal benda yg sama kan...

lina_pg said... Balas

wow..so sweet..tenkiu dear

klik2 my nuff

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...