Monday, June 20, 2011

Puding Nenas

Assalamualakum...
Dah selesai makan tengahari ke suma?Mesti dah kekenyangan suma kan?Petang ni bukan tayang menu lunch tapi dessert..ye la..pas makan kite layan desert plak baru best kan?Tambah lak makan yang pedas kena layan yang sejuk2..nyaman anak tekak.

Puding nenas ni saya wat menggunakan buah nenas segar dari ladang yang diangkut dari kampung.Nenas madu kot sbb manis rasanya.Kalau gunakan nenas gelang dalam tin pun bleh jugak,tapi saja nak abeskan stok nenas.Anak2 tak makan lak buah nenas fresh gitu sbb depa kata nnt lidah jadi tak best..macam2 la depa ni.So..saya godek2lah wat puding..layan pulak puding nenas ni..walaupun kurang laju berbanding puding2 lain.Tapi takpelah janji licin..
puding bodoh2 ajer,saja boh dlm frame bagi nmpk encem sket hehehe

10 comments:

nOOrsha said... Balas

SALAM K LINA..MMG BES PEKENA PUDING TGH PANAS CAMNI...:)

Zaliedana said... Balas

Assalam kak lina,puding bodo2 penya kak,nmpak sedap ajer..Rini kan panas ajer,ngap puding mmg sempoi..

Kak Rose said... Balas

cuaca panas2 ni pekena puding sejuk cam ni mmg best sangat! nak sepotong bole?

Kak Rosaliza said... Balas

assalam, oh ni rupanya puding tu, mmg sedap tu mkn sejuk2, nyaman je

Adry@Daun said... Balas

Sedap mkn puding nenas ni.. Rasanya manis2 masam..dh tu isi nenas blh dikunyah begitu sajaaa... Lps buat pajeri nenas pulak.

ilahjy said... Balas

lina sedapnya kak tgok... susunan nanas tu cantik laa.. mana resepi nanti leh kak tiru mcm puding tembikai tuuu hehehe

lina_pg said... Balas

noorsha> wslm sha..tu la skrg ni cuaca terik,pekena puding ni sejuk sket

zaliedana> penang ni mmg panaih manjang..kasi sejuk sket tekak ngan puding ni hehehe

lina_pg said... Balas

kak rose> udah pinish la kak rose

kak rosa> yes..puding nenas segar dr ladang..kalau nenas akak ada lg bleh lah wat hehehe

lina_pg said... Balas

adry> buah nenas ni mmg manis..makan gitu pun sedap

kak ilahjy> oic akak nak rcp ke?puding simple2 jer tu..nnt sy update kemudian ya

Nieza said... Balas

kak lina, mcm mana boleh terlepas pandang n3 akak ni...sedapx2 suka mkn puding:)

klik2 my nuff

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...