Thursday, June 9, 2011

Tuaian Dari Kampung

Assalamualaikum...
Agak lama blog ni tak bersiaran..dah bersawang dah pun..xpe2 nnt senang kita sapulah sawang tu suma hehehe..Hujung minggu lepas dan sempena cuti agung, kami balik kampung sekejap sbb ada kenduri kat kampung hubby..Masa kat kampung sempat gak lah jumpa ngan kak rosa..tapi tulah jumpa pun jap jerr masing2 nak kena blik umah mertua lak..sembang pun tak dan puas huhuhu..
inilah dia tuaian dari kampung hehehe..ubi keledek n nenas ni bonda yg tanam..kite mai angkut jerr..nak wat apa ya..dalam paler terbayang cekmek molek je..tp byk sgt ni..rebus pon sodap
yang nilah adiah dari kak rosa..ntah bila rajin nak mem'bako' ni hehehe..tenkiu ya c's..
 Pyrex Casserole ni sy beli kat Rantau Panjang.Kira tempat shop'g bebas cukai cam kat Langkawi gak
tak tau mahal ke murah,sy beli kaserol 3beradik ni ngan rega RM129..rasanya dah murah

9 comments:

Adry@Daun said... Balas

Tu diaaa... sekali blik kg, mcm2 yg angkut bw blik umah. Nsib baik bkn musim buah. Kalo tak sarat bonet keta..haha..

lina_pg said... Balas

adry> hahaha..mmg pun..sebenornya ada lagi pise kelat lego..tapi enterprem sbb dh masak lebu/ranum

Chik Mimi said... Balas

Assalam lina oo lina pun balik kampung,lina nnti sms kat akak yer sbb akak tuko sim card belum sempat tranfer contact sim lama dah ilang,psst akak beli 8 tahun lepas pyrex tu rm80 kira ok la that price

lina_pg said... Balas

chik mimi> orait nnt sms..8thun lepas 80hengget jerr..kira dah naik la rega tu..tapi orait lagi la kan?

wachak said... Balas

assalam kak lina

fuh fuh fuhhh !! tlong tiup habuk ... ha33

Kak Rosaliza said... Balas

hehehe....semua benda tu dh siap sedia , angkut je la kan. kalo dok umah pun bonda bg org lain hehehe

lina_pg said... Balas

wachak...acum..samapi terbersih akak kena habuk yg wa tiup hehehe

lina_pg said... Balas

kak rosa> tu la pasal..ubi keledek pon bonda boh siap2 dlm plastik..angkut masuk bonet kete jerr..rezeki

kanzaenterprise said... Balas

slm perkenalan..best betulla blog u.jom follow sya plk..

klik2 my nuff

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...