Saturday, July 9, 2011

New Toys

Assalamualaikum...
Selamat berhujung minggu suma, seronok kan bila boleh santai2 bersama keluarga.Aktiviti hujung minggu kami sekeluarga cam biasalah..kuar jalan-jalan cari makan.Hari ni si Nisa tu nak lunch kat Siam Xpress kat Queensbay Mall, ikut sajalah tekak dak ni..memang sedap gak makanan kat situ.Tapi menu lunch saya tak tayanglah malas nak snap lagi pun makan yg sama gak family set..ada tomyam,ikan masam manis, kerabu mangga, sayur tauge, ayam goreng berempah, ayam ijo..dan dessert..sama gak ngan tayangan dulu tuh..

Alang2 dah pi JJCM kat Queensbay, apa lagi merondalah sambil jamu mata..nampaknya ari ni mmg rezekilah terjumpa lak kedai Daiso, ni lah pestaim saya masuk kedai ni.Menarik gak ni banyak barang2 dapur imported dari Jepun.Ishh..macam nak rambang mata lak..suma rega 5henggat...angkutlah yang mana berkenan..
 acuan aiskrim, acuan roti jala muncung 3, dan juga remekin kaler biru dan juga pink..
Barang ni suma dah lama tengok kat umah otai masak2, cuma saya jerr yang tadak..tak tau nak beli kat mana.

11 comments:

Cheq Sue said... Balas

Kat rumah saya pun xde lagi kak mende2 tu...ramekin tu memang dalam waiting list...setakat ni tak jumpa lagi kat ipoh... memang geram sesangat

ijayuji said... Balas

Salam kak! waaahhhhh! sambil jalan2 dpt toy baru ye kak, sonok!!! kita remekin pun segitu jer lahhh hihihi... yg love2 pun ada jual tp tak terbeli beli lagi sampai skrg :D

lina_pg said... Balas

cheq sue> umah akak pun tadak gak sebelom ni, ni kira rzk la..JJCM terjumpa lak menda alah ni suma,apa lagi terus rembatlah..bkn senang nak dapat

lina_pg said... Balas

ika> wslm ika..kat kedai Daiso tu tadak pun yg lebiu tuh..yang molat2 ni jer..rembat jelah tuh pun kena kawen biru ngan pink..akak angkut je suma..pasni sapa pi tadak dah remekin size tuh hehehe

Kak Sam said... Balas

Tensionnya. Minggu lepas saya pi daiso tu. Konon nya nak cari botol 3 lubang tu. Cari punya cari jumpa semuanya 1 lubang. Huahhh kenapa le saya tak pi hari ni. Silap2 boleh terlanggar bahu lagi gitu.

lina_pg said... Balas

kak sam> ari ni byk gak la botol 3 lubang tu..ada kot dlm 20bijik, yang lubang satu mmg penuh rak..hmm kalau pi hari ni haruss berlaga bahu kat Daiso tuh

Kak Rosaliza said... Balas

Assalam...alala tomey32nya toys tu, syok la ada kedai daiso yg deka t2 umah, akknya area bangsar xdak lak, mid valley pun tak terjumpa lagi, kalo ada best la. oder eskrem 6 hehe

lina_pg said... Balas

kak rosa> kat kL depa kata toys ni bleh beli kat IKEA kot..kat sini radak lak outlet IKEA tuh, kalau tak..hmm harus tiap2 mggu gi c2

Kak Rose said... Balas

dulu kak rose ada g kat daiso queensbay mall ni, tp remekin tu suma x dak! last2 berabes gak bli yg merepek2 sbb semuanya cantik2...

ngidam sungguh tengok remekin tu.... ada tengok kat sogo 19.90/pc... x mampu nak bli! huhuhu...

lina_pg said... Balas

kak rose> kira rezeki la kemarin tuh, dah lah pestaim jumpa kedai Daiso tu..ada lak remwkin,rembat gaklah walaupun kaler kena kawin hehehe..tu je lah yg ada

HaSue said... Balas

comel jer remekin kaler biru n pink.. murahnya kak..sy beli aritu rm8/pc belum kos penghantrn lg. tu pun order 6,3 jer yg selamat smpai..yg lain innalillah..pecah berderai. serik nak ngoder melalui pos...kat sini x jumpa lg org jual..

eh?acuan roti jala aritu bukan kak lina ke yg belikan utk kak liza ek?slh pemahaman ler sy aritu kot.hihi.. acuan eskrem tu pun rm5 ye kak?kiut!

klik2 my nuff

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...