Friday, September 19, 2014

Cuti-Cuti Melaka (3H2M)

Assalamualaikum...
Salam siaran di pagi Jumaat..penghujung cuti persekolahan...Cuti kali ni kami sempat coti2 Mesia ke Melaka..kekonon nak bagi budak UPSR hepi sket sbb dah merdeka..Tp mood holiday spoil lak sbb kena reseat paper Sains dan juga BI..Memandangkan hotel dan booking n siap bayar dah..kite ON jugakla...nnt abes cuti kena study balik...cuti kali ni rehatkan minda...jangan stress2 okey...
Perjalanan dari Penang ke Melaka mengambil masa selama 9jam disebabkan jem teruk dari n9 ke melaka.Perjalanan Penang-KL lancar dan tiada sebarang masalah...Check in kat hotel pun dah dekat kol 6.30pm....Cadangnya malam tu nk bakar ikan bakar...tp terpaksa dibatalkan sebab semua kepenatan dan hilang selera makan..kami cuma dinner di Restoran berdekatan dengan hotel...Pada mulanya terasa malas dah nk jalan2..lepas makan ingat nk balik rest jer...odw balik ke hotel smpt singgah berembun di tepi sungai Melaka...kat sini boleh la kalau nk naik River Cruise ke hapa..Kmi cuma lepak2 jer sbb dah pernah naik River Cruise mmg enjoy...
Welcome to Malacca
 Lepak2 di tepi sungai Melaka

 Dataran Ayer Keroh...lepak sekejap jer sbb hujan
 Jom ke Muzium Kapal Selam




 Pertandingan Layang-Layang - Klebang
 A Famosa


 Belakang tu Menara Taming Sari



 Masjid Terapung Pulau Melaka
 Zoo Melaka Ayer Keroh - odw nk balik Png dah ni



 Malas nk jalan kaki..kami naik benda ni hihiii



 Coconut shake Klebang


 Sampai kol 4.30pm....en husband nk pilih ikan, kate depa..kena pilih meja dulu..ok pilih meja..of coz banyak kosong kan..awal lagi...Dah pilih meja..nak pilih ikan n seafood lak.TAPI kami tidak dibenarkan memilih ikan.Kol 5pm baru boleh pilih ikan...Pulak dah...hurmmm xpo la kami lepak2 dulu...4.50pm..beratur lagi semata2 untuk pilih sbb time ni dah ramai orang..Kalau yg kebulur tu better makan kat kedai2 lain di Umbai ni...kol 4pm pun dah boleh serve makan...
 45min..ini yg sampai...selang 15 min baru air sampai (dok menganga sejam dah la)
 pastu buah ni lak sampai....(macam hidangan percuma lak..tetiba sampai)Jgn ingat yg ni complementary yea...berbayar ni...rm4 sepinggan






5 comments:

man said... Balas

Dah lama tak pi Melaka.. nampak bertambah menarik.

EmbunRosaliza said... Balas

jalan2 best sokmo kan , walaupun dh pernag pg pun lain tahun pg dh berubah juga

MaDiHaA a.k.a Ratna said... Balas

seronoknya... lama akak tak gi melaka... last pegi tahun 2011 tak silap...

Cendana Kasih said... Balas

saya pun pegi zoo melaka ahad lepas.. habis melecet kaki sbb tawaf satu zoo tu...huhuhu....

Acik Erna said... Balas

acik yang dekat pun tak pernah rasa coconut shake klebang tu lina

klik2 my nuff

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...