Thursday, January 12, 2017

Pressure Cooker Sharp Akhirnya Kumiliki

Assalamualaikum..
Inilah akibatnya terrrrtengok channel 118 hahaa...al kisahnya last week, balik hantar maisarah pi skool, rest sat depan tv sambil mata tgk jam..nk pick up nisa plak.Tekan2 channel tv tiba2 emergency brake kat Go Shop (118) layan pi la syok tgk depa promote...eh..tetiba terberkenan plak dgn Pressure Cooker Sharp ni.Tambah pulak promosi waktu siaran dapat percuma oven sharp yg comey tu 19L.Freegift pun x koman tu.Takpe la org lain dgn PC noxxa ke hapa..hati sudah suka sama ini periuk.Pressure Cooker Sharp ni ada jugak dijual di Lazada.Kalau kebetulan iklan kat side bar atau leader board TMK kuar menari2 boleh lah klik kat situ utk beli
Pressure cooker sharp, cara masak guna pressure cooker sharp
PC ni didatangkan dgn non stick bowl dan s/steel bowl.Free goft oven 19L.Berbaloi la rasanya.
Menu pertama saya cuba ialah Kambing Gulai Darat.Gulai darat mmg xtumis..semua main lebur jer dalam periuk.Lagipun saya tgk kat go shop nk masak gulai mmg xpayah tumis masuk semua jer pastu tekan setting ayam/daging atau apa2 yg kita nak masak
Utk gulai saya guna s/steel bowl
Masukkan santan(saya masuk terus jer garam+asam keping)Risau gak takut daging liat sebab masuk garam awal2 lagi.Tapi okey jer
Pressure cooker sharp, cara masak guna pressure cooker sharp
Tekan butang Tendon..pastu tunggu jer siap.Mudah kan..Saya masih amatur guna Pressure Cooker ni.Masak yg mudah2 jer la hihi
Gulai darat sedap, gulai daging guna pressure cooker
Inilah hasilnya.Kambing Gulai darat.Alhamdulillah aroma macam gulai kenduri langsung xde bau pijar bawang walaupun x ditumis terlebih dahulu.Tapi termasin siket hahaaaa.(maklumlah garam main campak jer,pastu xde try2 dah masa proses memasak kikiiii)Tambah siket air adjust mana patut, saya ON semula 5min.Alhamdulillah final produk tu sedap

13 comments:

Juls Julie80 said... Balas

bestnyerrr..hihi

berkenan jugak pressure cooker tp x tau nak beli yg mana satu..hati nak noxxa tp rega tu buat terbantut... skrg ni guna yg pressure cooker yg masak atas dapur tu jer.. jadik la wat masak sup tulang..hihii

Adam said... Balas

Kambing gulai darat tu macam mans?

LiNa_Pg said... Balas

Yg masak atas dapur pun ok gak..cepat jugak dan sedap sup tu kan

LiNa_Pg said... Balas

Gulai tu,gulai pesen lebur jer semua sekali bahan dan terus masak.
Kalau gulai biasa,kena tumis bawang,rempah kari biar pecah myk baru masuk ayam/dgg...

Phong Hong said... Balas

Berbaloi tu, Lina. Ada free gift lagi. Pressure cooker amat berguna. PH pun teringin nak beli tapi dapur dah penuh dengan gadget2 yang dah berhabuk. hah..hah...

LiNa_Pg said... Balas

@Phong Hong
Hahaa..sama la dgn saya PH, dapur dah penuh dgn gajet..ni pun kidnap tempat oven baking sat..letak PC.Pasni xtau nk parking kat mana dah..Tambah la ada sebiji oven baru lg tu..mana nk sumbat pun xtau

Nourie said... Balas

Assalamualaikum,
Salam perkenalan. Kak Nor pun baru dpt PH Sharp ni tadi. Samalah tertekan channel Gocop. Kena plak ada diskaun RM200. Apa lg, niat nak memiliki PH Noxxa dah lama tp Alhamdulillah, dpt yg ini pun dah syukur sgt. Jom share cara penggunaanya dan resepi2 yg sesuai. Kak Nor cuba google resepi Noxxa. Nampak mcm best. Nampak sama tapi bukan dia. Takpelah, kita olahlah dgn cara periuk kita...hihihi

makcikcun said... Balas

Boleh tak guide dn share resipi guna pressure cooker sharp? Saya pun beli ni... tapi x pandai sangat guna . Tq ya

Ayu Norlizawati said... Balas

Salam sis. Ibu saya ada beli sharp pc ni. Tp x reti camna nk guna. Google pun xde tutorial sgt cmna nk guna. Boleh bantu tjkkn cara2 nak guna/resipi nk msk nasi arab ke? Tq in advance

Ayu Norlizawati said... Balas

Salam.. boleh bantu share camna nak pakai pc ni. Cari tutorial x jumpa sgt la. Tq in advance

LiNa_Pg said... Balas

Assalam semua..
Saya pun belum begitu mahir menggunakan PC nk..main cuba² jer
Pernah try msk pulut tp msk x sekata plak..so,xleh nk share teknik haaa..
Gulai,ayam masak kicap n sup jer saya pernah cuba guna dan menjadi..
Secara lebur semua sekali jer..

Rafidah Fyda said... Balas

Sy pn ada PC ni.cuna nk Thu PC ni ada butang utk Tumis dlu X? Cari2 mcmna nk buat X jmp pulak

Unknown said... Balas

assalam..nk tnya,ok tak shatp pressure cooker,worth it ke

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...