Friday, December 8, 2017

Jom Terokai Pusat Sains Negara

Assalamualaikum...
Pernah pergi melawat Pusat Sains Negara?Kalau belum pernah sampai..saya nasihatkan korang pergilah memang sangat berbaloi.Kalau kami tidak mengejar masa, hari tu memang seharian bleh explore Pusat Sains Negara ni.Memang sangat best.Anak2 pun seronok boleh mencuba macam2 eksperimen.Free pulak tu (sehingga akhir tahun ni 2017) Nx year dah kena tiket.Berapa harga tiket tu saya tak pastilah.Saya kongsikan beberapa photo yang sempat dirakam.Ekceli sangat banyakkkkk tapi kami eksaited mencuba pelbagai benda yang disediakan terus simpan kamera dan enjoy menerokai dunia sains...sangat2 seronok.Kalau teringin nak merasai keseronokan ni kenalah rasainya sendiri.Bagi saya kalau dikenakan tiket RM10 pun masih berbaloi..apatah lagi ianya PERCUMA...mana nak dapat?
 Menarik kan reka bentuk bangunan Pusat Sains Negara (PSN) ni.kalerful  sekali tengok macam UFO pun ada
 Apa apa hal pose dulu..memula rajin la sebab ingat area ikan ni jer boleh masuk
 Baca apa tuuuuu? Ooo..info
 Apollo 13 ke hapa ni
 Salah satu room
 Ni bukan basikal exercise ya hahaa...tu dok kayuh basikal sebab nak gerakkan train dalam tu
 Abang pun nak try jugak..kakak pun try tp yg satu lagi nk rosak kot..xjalan
 Budak ni memang segala benda dia nak try..Tu pusing2 'stereng' sebab nak gerakkan bebola dalam roller coaster tu..lepas tu langgar alat muzik..ada lah bunyian muzik hehee...
 Tempat ni cam 'Labyrith' siket tengok sama jer..cam nak sesat pun ada
 Jom kita explore kat atas plak
 Haaa..tu dok tekan petak2 sebab keluarkan cahaya...
 Dengan kuasa sakti......
Periodic Table...sesuatu yang sangat sebati dengan diri saya huhuuu

All Right Reserved 2017

1 comment:

Miera Hassan said... Balas

Belum pernah pergi sini lagi.. teringin nak pergi tapi jauh sangat. huhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...