Sunday, November 28, 2010

Roti Sosej Roll

Salam . . .
Selamat berhujung minggu kawan2..tak ke mana2 ke ari ni? Kami sekeluarga takde plan nak ke mana pun ari ni..mayb rest kat umah je la..kemarin seharian dah penat mengukur jalan hehehe..Pagi ni kami bf ngan roti sosej aje..plan asal nak goreng bihun..tapi memandangkan udang pun masih 'berjaket' takut baby meragam lak..so wat ajelah roti sosej ni lebih cepat dan mengenyangkan..dah banyak kali wat roti sosej ni...resepi bleh tengok kat SINI.Hari ni terlebih rajin c & p resepi:Kali ni gna Ramly beef frankfuter agak masin..so sy x masukkan apa2 dlm telur..mmg dah cukup rasa..
Bahan-Bahan:
  • 10 batang sausage (gn Ramly beef frankfuter)
  • 10 keping roti ( canai supaya roti mampat/padat )
  • 1 biji telur
  • Minyak
Cara-Cara :
  1. Gulung sausage dgn roti, bahagian hujung roti sapu telur supaya tak terbuka masa menggoreng
  2. Ulang sampai roti habis.
  3. Panaskan minyak, celup roti ke dalam telur dan goreng dgn api sederhana hingga keperangan.
  4. Angkat dan toskan. Sedap di makan dgn sos cili
  5. SeLaMaT MeNcUbA

9 comments:

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said... Balas

cam sodap aje..
leh try ni, simpe aje bhn2 die..
tp kot penyakit M ada susah la sket, heheheh..
neway, tq 4 sharing!!!
yup, akan buat!!!!

lina_pg said... Balas

Leily > cepat n senang jerr nk wat..yg penting sedap n kenyang hehehe

fatin hanani said... Balas

wahh sedapnya negok hehe
\nak2 hehe :D
tpi xmo buat haha
cm na tu?? :P

lina_pg said... Balas

fatin> hehehe xmo buat kna mai dok berjiran ngan akak la..

casuarina equisetifolia said... Balas

nk try gak lah...hehehehe maceh krn berkongsi resepi...hehehehe

lina_pg said... Balas

casuarina> cuba la senang jer tu

Hana Husna said... Balas

sis..roti tu guna roti canai ke?

Hana Husna said... Balas

sis..roti tu guna roti canai ke?

Hana Husna said... Balas

sis..roti tu guna roti canai ke?

klik2 my nuff

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...