Saturday, July 2, 2011

Hati Berbunga Riang..

Assalamualaikum...
Selamat berhujung minggu suma kengkawan..dah minum petang ke?Aktiviti ujung minggu cam biasalah kuar JJCM sambil ronda2 cari pasal..mengukur supermarket..tu je la kejenya.Eh cam lari tajuk lak.
Ekceli pagi tadi gi sekodeng umah kakilah JY tengok BM dia.Risik2 mana kak ilah beli BM tuh..yang bestnya kak ilah pantas memberi respon.BM tuh dia beli kat Cosway...OIC..cosway ada jual menda alah BM ni..

Kalau kat penang ni cam susah sket lah nak cari Bread Maker ni..dah survey tengok kat kat supermarket suma,SengHeng, SEC, harvey norman dan kedai elektrik yang lain suma tadak pun.
So, hari ni merayau lagi gi ngukur..shoping kompleks..ekceli kat Sshine tu ada gak outlet cosway ni, tapi haram aku tak pernah masuk pun..tapi bila tau ada BM kat situ, apa lagi terus terjahlah..konon2 nak tengok je..terberkenan la plak.My laling kata kalau nak, ambil je la...apa lagi dengan pantas kurembat BM ni hehehe..tenkiu my laling kerana selalu menyokong isterinya yang tersayang ni huhuhu..korang jgn muntah taw kih3
 BM dah ada..upacara perasmian tu xtau bila...
Pembuat roti@Bread Maker Cosway kini menjadi milikku

23 comments:

Kak Rosaliza said... Balas

Pucuk dicita ulam mendatang...org mengantuk, disorongkan bantal hehehe...bestlah apa yg dihajati terus tercapai, pg td baru dok citer2, ptg dah dpt hehehe...eh barapa harganya hehe

pasni senang n bertambahlah kerajinan nk buat apa2kn...best. baik adik ipar akk tu, belikan BM kat adik akk hehehe

Kak Rose said... Balas

wah! pas ni mesti banyak menu roti yg kuor.... habis lah mamak roti... no more bisnes!

lina_pg said... Balas

kak rosa> mmg betul pucuk dicita ulam mendatang..a..ah la kan tadi br dok calling2 sembang pasal BM ni..alhamdulillah dah dapat.xtau bila nak meroti tu..kita peram je dulu hehehe

lina_pg said... Balas

kak rose> menu roti dlm list dah panjang tu,tapi bila nak merealisasikan tu xtau lagi..

Cheq Sue said... Balas

pasni n3 meroti jelah kak lina yer... dah ada BM tu main taruk aje...titt titt dah siap

Deliah's Deli said... Balas

pasni hati kami pun bbunga riang bl tgk mcm2 jenis roti kat dapat lina nanti..tahniah ya :)

♥LOVE2COOK♥ said... Balas

Congratz on ur Cosway BM!!! Love pun ada beli BM ni..try buat roti dan donut...lepas tu tidur BM tu kak. Hehehe!!!

K.Nor said... Balas

tahniah!! dah dpt bibik melayu.. lps ni boleh la start enjin buat roti ya.. :)

lina_pg said... Balas

cheq sue> BM dah ada, tp silap hari bulan roti gardenia gak yg jd bf hehehe

lina_pg said... Balas

Del> harap kuar berderet2 la menu roti kat TMK ni..

lina_pg said... Balas

Love> thxs love..hmm akak takut jadi camtu gak lah..memula smgt la nak meroti pastu..selimut bungkus jerr hehehe

lina_pg said... Balas

kaknor> tima kasih kaknor,br dok baca manual..lom pandai lagi

ilahjy said... Balas

linaaa amboiii secepat kilat memanah hati...waduhhh rezeki lina lah nieee kak tunggu berbulan22222... murah sgt2.. duit boleh cari tapi BM susah nak dpt.. kak tak kerja tapi beli guna duit 2 buah rumah sewa dan gaji potongan... laling tak kasi ker kasi ker bila dah roti mengebussss laling pun senyum dan suka hati...hari2 kak buat .. ptg ni baru meroti cekelat pulaaa haahha ada geng lagi semangat niii jommmm layan merotiii...

lina_pg said... Balas

kak ilah> Bila thk kat umah kak ilah td, tu yg semangat gi cari gak,mmg ssh nak dpat BM ni.Mmg dh rzk sy agaknya..sekali terjah..dh dapat..nnt kena minta tunjuk ajar kak ilah la sy mak budak br belajar heheh

eni osman said... Balas

salam lina...bestnya...nak jugak satu...he he...(klik klik nuffnang mu..:).....

nuwairani ismail said... Balas

assalamualaikum kak lina...mcm 1st time kot nk komen kt cni..sy memang cukup jeles dgn org yg ada BM ni..tak tau la bila boleh beli BM jugak...skrg lengan kanan ni dh tumbuh muscle besar akibat meroti guna tangan maker je. heheh

lina_pg said... Balas

eni> menda baru agak teruja sket..tp bila nak pans enjin tu...beli je la satu..tak mhal sgt

lina_pg said... Balas

nuwairani> wslm..selama saya pun tgn maker jerr..berpeluh2 gak la..sampai lengan pun mantap xyah gi gym hehehe.Dah ada depan mata rembat je lah satu hehehe

ijayuji said... Balas

Salam kak lina! waahhhh! ada bibik baru dtg ya hihihi.... Kitanyer bibik tu lama tak guna, asyik nguli guna tgn jerr lah pulak sbb malas nak turunkan dr kabinet kat atas :D lepas ni bukak bakery shop ya kak :D customer adalah family customer tetap tuuu tauuuu! hihihi..

lina_pg said... Balas

ika> wslm ika, aa.ah bak kata kaknor bibik melayu..belum try lagik ni..tengoklah bila bleh potong reben ni hehehe

HaSue said... Balas

seronoknyaaaa dah dapat BM tu..guna kupon ke harga biasa kak?kalo harga biasa berapa ye?kat sana n sini beza harga kot..sini lg mahal biasanya kan.hehe..

kite x berhasrat lagi nak beli BM ni..ada hasrat lg tinggi dr tu..tp x tau jugak laa kalo tetiba nampak n xleh tidak nak beli jugak kan..eekeke...
tahniah kak dpt BM n slmt meroti

Ciksue said... Balas

salam,
akak..kitaaa pun beli BM cosway jugak,hehe..sbb aritu survey yg kenwood,tp mahal ler jenama tu kan.beli cosway lg murah,hehe..akak,nnti share dgn kita bila dah buat roti,sue pun tak reti nak guna lagi la..teringin nak wat roti jugak,hehhe

Nieza said... Balas

wahhh baru perasan bibik baru akak dh sampai..patutla dah keluar menu roti...tahniah kak...sama mcm my hubby gak masa memula tgk bm tu memula tu pandangx2 jer dan belekx2 tak ada niat nk beli pun pastu hubby ckp kalau nk ambikla...apa lagi terus angkatla...hehe

klik2 my nuff

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...