Monday, October 15, 2012

KENWOOD KMix KMX54 Stand Mixer

Assalamualaikum...
Salam siaran di petang Isnin yang damai.Petang ni cuaca redup jerr selepas hujan lebat pagi tadi.Petang ni tadak siaran makanan ya.Nak tayang my new toys.Stand Mixer Kenwood ang telah lama menjadi idaman hati akhirnya menjadi milikku.Harap2 pas ni akan menjadi pembantu peribadiku dalam kerja2 membaking.
Agak lama menunggu untuk mendapatkan KMix 54 ni.Bayangkan saya order dari bulan August lagi ngam2 dekat raya.Blan Okt baru sampai maklumlah jauh perjalanan mixer ni merentasi lautan dari U.K huhu.
Saya lebih suka survey harga pasaran terlebih dahulu sebelum mengguna atau membeli sesuatu, bila terpandang offer Mixer ni denga harga yang murah, terus saya gugel harga pasaran kat Mesia. ialah dalam range RM2880-RM2990.Kalau kat Penang antara tempat yang jual menda alah ni ialah LSS (Batu maung), Harvey Norman (Queensbay), AEON (Queensbay) tempat lain tak jumpa lak.Ada gak cari kat Seng Heng tapi tadak.
Kaler Raspberry Red menjadi pilihan..cantik kan?

19 comments:

Kak Nik Ja said... Balas

salam lina, akak pun dah lama ngidam ni....bilalah nak beli..kat mesia memang mahal..tapi beli jenama kenwood memang berbaloi walaupun kitchen aid lebih popular

lina_pg said... Balas

Kak Nik> wslm..betul tu mmg berbaloi..KA atau Kenwood itu pilihan masing2.Janji ada senang kije kite.
Tima kasih ek sudi singgah kat TMK

issnita said... Balas

salam kak...wah kak teruja betul lah bila tengok.dah ngidam ni bilalah nak dapat cam ny kak oi..

lina_pg said... Balas

Issnita> wslm,akak pun dah lama pasang hajat..bila jumpa yg murah terus rembat

ezzyra said... Balas

brg dari jauh rupanya..

lina_pg said... Balas

ezzyra> Belayar jauh mixer ni hehehe

♥♥azatiesayang ♥♥ said... Balas

salam Lina..idaman hati k.atie jg.cantiknya...pasni makin rajen la membaking ya..dah ada 'pembantu'.

Klu berminat dgn pemanggang ajaib..colling2 k.atie ya.
TQ

Norzie hany said... Balas

Assalam Lina.
Wahhh bestnya Lina,cantik colornya. Idaman akak juga tapi tak tahu bila boleh dapat.Selamat membaking ye.

Acik Erna said... Balas

Assalam Lina..cantiknya..acik dah lama guna jenama keenwood dari tahun 80'an lagi..tapi tak de la yang mahal macam tu..yang biasa je keenwood chef.yang mula2 beli tahan 20 tahun lebih..yang baru ni baru 3 tahun..beli yang sama juga..sebab dah biasa guna.. tapi memang terpikat tengok yang lina punya ni..cantik..

Chik Mimi said... Balas

huwa comei deh hehehheeh ,akak punya pun dah sampai tak bukak kotak lagi sbb transformer dok beli lagi hehehe

lina_pg said... Balas

kak Atie> wslm..bleh kata mixer ni idaman suma org hehehe.Alhamdulillah tercapai hasrat..
Wokey kalau nak pemaggang tu kite roger2

lina_pg said... Balas

Norzie> wslm..suke kaler ni menarik kan?tengs harap2 mkin rajin pasni

lina_pg said... Balas

Acik> wow..lamanya acik guna Kenwood..mayb dah serasi tu beli baru msih setia ngan Kenwood hehehe

lina_pg said... Balas

chik mimi> Oo dah dapat...ni yg cousin kak mimi belikan tu?plug dia lain ke?cheq punya mai ngan 3pin plug cam mesia gak

EmbunRosaliza said... Balas

Assalam seronok la dh dapat apa yg di idamkan, senang sikit nak buat kerja mixer besar mcm tu. Akk tak berhajat lagi nak beli heheh

lina_pg said... Balas

kak rosa> wslm..lama dok ngidam..dulu masa tak rajin baking kena sound gak time menyuarakan hasrat tu.La ni bila amek order2 sket..senang jer my lalng bg green light.Tang tulun yr sekali tu yg sonot hehe

Nuwairani Ismail said... Balas

kak lina! ini adalah stand mixer idaman yan memang menjadi pujaan dari dolu lagi...nanti ada rumah sendiri baru fikir nak beli..

lina_pg said... Balas

Nani> beli jgn tak beli..rasa puas hati sangat bila dpat memiliki..ala-ala daat boipren gite ahaks

Zana said... Balas

Salam. Alahai memang tengah desperate cari mixer ni. KMix kat mesia harga 3k. Agak2 bising tak KMix ni? Sbb mak akak punya kenwood mixer bising.

klik2 my nuff

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...