Wednesday, October 3, 2012

Roti Sosej Roll

Assalamualaikum..
Agak lama jgak tak wat roti sosej ni..Bf ngan roti sosej sedap jugak dan mengenyangkan...Apa lagi teruslah operasi menggelek roti...kejap ajer dah siap...Mkan pun kejap ajer.Anakanda berdua memang suka roti sosej..
Tadak cicah2 bagai...makan camtu je la..
ROTI SOSEJ ROLL
Bahan-Bahan:
  • 10 batang sausage (celur/rebus sekejap)
  • 10 keping roti ( canai supaya roti mampat/padat )
  • 1 biji telur
  • Minyak
Cara-Cara :
  1. Gulung sausage dgn roti, bahagian hujung roti sapu telur supaya tak terbuka masa menggoreng
  2. Ulang sampai roti habis.
  3. Panaskan minyak, celup roti ke dalam telur dan goreng dgn api sederhana hingga keperangan.
  4. Angkat dan toskan. Sedap di makan dgn sos cili
  5. SeLaMaT MeNcUbA

11 comments:

Bicara Kak Noor said... Balas

salam Lina
pagi2 pekena sosej ni mmg kenyang sampai tenghari ni sedap nampak anak akak pun suka bangat ni

Anna Qawina said... Balas

salam kak...nak ngap je ni...air kopi ada?

lina_pg said... Balas

Kak Noor> wslm kak Noor..betul makan seketoi pun kenyang sampai tengahri hehe

lina_pg said... Balas

Anna> wslm...nescafe panas boleh?kpo tadak la..

EmbunRosaliza said... Balas

tu la semlm pun ingat nk buat sosej roll juga, tp goreng gitu je, tak ada org nk beli roti, bila si along sakit kaki huhu, sedap n kenyang

lina_pg said... Balas

kak rosa> kenyang makan rot sosej ni..bdk2 mesti suka

JaSSNaNi said... Balas

waalaikumsalam..
memang best sesekali wat roti sosej camni.. tadi pagi saya gi klinik check up 22 weeks.. roti sosej camni gak saya beli.. dia potong 2 tapi di salut dengan serbuk roti.. goreng garing2.. sedappppp.. crispy2 gitu.. 1 pcs is 50 sen.. boleh la... utk yg penyigan cam saya ni.. heheheh

lina_pg said... Balas

Jassnani> salam, congrat nak dapat baby..selalu yg jual mesti ada bread crumb..tp sy ni malas sket nak golek menda tu..main golek dalam telur terus jerr
1pc 5osen..kira murah gak..tp sosej sebelah je kot..

AZLINA said... Balas

Assalamualaikum Lina, roti sosej ni kalau buat kat rumah akak memang kejap je licin. tu yg stok sosej kena sentiasa ada dlm fridge. lg pun paling mudah nk prepare utk anak2 kan!
Alhamdulillah lepas 3-4x sapu daun semambu yg diramas2 + lotion doc. dah kering semuanya, gelembung2 dah hilang..Thanks ya Lina sbb bgtau akak cara tempek2 daun tu sbb akak tak terlintas langsung nak tempek daun semambu kat bintik2nya tu b4 ni. anak2 yg lain tu semua sapu lotion terus baik. ptg ni nak bagi dia mandi air daun semambu pulak.. :))

lina_pg said... Balas

kak Ina TH> wslm, betoi tu roti cenggini mmg digemari anak2..jap jer licin..berebut ngan mama nak tangkap gambar hahaha..

Alhamdulillah anak kak Ina dah sembuh..kalau anak demam ni mmg susah hati..tambah lak yg pesen berjangkit cam demam campak

mama aryan said... Balas

mmg sedap,anak saya pun suka makan ni

klik2 my nuff

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...