Tuesday, April 15, 2014

Tempahan Kek Buah Kukus Projek Mega

Assalamualaikum...
Projek hujung minggu, 2 hari 2 malam bersauna di dapur untuk merealisasikan tempahan paling banyak dalam masa yg singkat.Alhamdulillah segalanya dipermudahkan oleh Allah s.w.t.Sebanyak 14 biji Kek Buah Kukus telah berjaya disiapkan syukur sangat2 atas rezeki dariNya.Tempahan asal hanya sebiji kek buah kukus ditempah oleh kawan lama saya yg berada di KL.Okeylah sebiji jer sempatlah nk kuar jenjalan ke hapa kan?Pagi Sabtu saya dapat call dari seseorang yg bergelar VVIP nk tempah kek buah kukus.Sangka saya cuma sebiji atau paling banyak dua biji.Bila dia kata nk 12 biji..terkejut gak la...sempat ke tak ni nak siapkan semuanya.12 + 1 (order yg sedia ada) dah jadi total 13biji...Katanya buat sebanyak dan semampu yg boleh..Lega sket..dalam hati kena usaha gigih ni insyaaAllah akan cuba untuk tidak menghampakan harapan orang..Memandangkan stok mixed fruit n high Quality butter cuma cukup untuk 2 biji kek saja, terpaksalah rushing ke kedai bakery cari stok..Bila suma bahan dah ada terus buka silat...Alhamdulillah...berjaya disiapkan kesemuanya...Saya genapkan saja  kek buah menjadi 14biji...Sebiji tu hajat hati nk makan jer lah..rasanya raya tahun lepas jer kot last makan kek buah...Rezeki lagi..ada lak yg inbox yg tempah kek buah..apa lagi rezeki dia lah yg spare tu heheee...Terima kasih ya sudi repeat order..Kastemer ni pernah order by post dengan saya....So kesemua kek buah kukus..sold out.Ada yg PM bertanya kepada saya kukus 4jam ke?Jawapan saya ialah YA.Kesemua dikukus selama 4jam tanpa mengelat untuk menjaga kualiti kek dan kelembapan kek buah.
Terima kasih buat semua yg sudi order...12 biji ditempah oleh Datin Sue, sebiji dari geng bas sekolah saya tie (Sri Kembangan) dan mamanuri (repat order)
Bila buat kek buah kukus banyak2 camni terasa macam nk raya lak hahaaa..Yg 2 biji belum pack tu untuk di pos
 Dah siap packing...packaging old skool jer kikiii...janji selamat sampai

*** UPDATE GAMBAR PARCEL YG DIKIRIM OLEH KASTEMER ***

Gambar ehsan dari kastemer..Alhamdulillah sampai dalam keadaan selamat...


Alhamdulillah...ini respon dari salah seorang kastemer yg order melalui pos.Parcel kat atas dia punya la hihii..Satu lagi order jarak jauh tu repeat order...Untuk raya..dia terus order 2biji lagi kek buah..Alhamdulillah...rezeki lagi..
Jom mulakan langkah silat..
 Karamel mixed fruits
Perfect out come...tanpa lekuk
 
 Moist tak???teringin??jgn malu jangan segan sila hantar e-mail..25hb ni ada sebiji tempahan kek buah..kalau ada yg nk selit..sila order
antara yg dah siap wrap n packing



TEMPAHAN KEK COKLAT MOIST (ISNIN-14/4/1014)

Repeat order dari kastemer...tq

7 comments:

Bbwana adienia said... Balas

assalam kak lina..

wah, banyaknya order kek buah..bukan senang nak siapkan 13 biji kek dalam masa yang singkat kan..apapun, bravo la akak sebab berjaya siapkan semuanya..triple thumbs up untuk akak..hehe..^_^

LiNa_Pg said... Balas

@Bbwana adienia
wslm,
Amin....ALhamdulillah dapat disiapkan pada masanya...
terima kasih wana :)

cheq da said... Balas

Rezeki...mantap tul lina ni..respect cheq da

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said... Balas

Sedapnya akak tengok karemal mix tu Lina :)

Shahidawati Abdullah said... Balas

salam k lina...saya berminat nk ode kek buah kukus nie...masih blh ode lg x..

LiNa_Pg said... Balas

@Shahidawati Abdullah
Minta maaf ya tempahan raua dah penuh..maybe nx time..pas raya insyaaAllah boleh..
Sori sangat

mawar merah said... Balas

Lina..akk rasa nk wasap je..byk benda mk tanya. Boleh x kita wasap2.

klik2 my nuff

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...