Sunday, September 28, 2014

Red Velvet Black And White Cake For My Hubby's Birthday

Assalamualaikum...
Bersiaran di hujung mggu...Kira rajin la ni wat n3 hari mggu kan hihi...Kemarin merupakan hari kelahiran bagi Arjuna chenta hati beta...iaitu suamiku tersayang yg ke-40...Hurmmm dah masuk 40tahun dah my asben...Bersempena umur yg berganjak ke angka 4 tu saya buatlah kek spesel untuknya....Diinspirasikan dari 2 jenis kek kesukaan kami iaitu RVC dan juga Russian Black And White...Maka terhasillah Red Velvet Black And White..Cantik berseri bila ada warna merah antara hitam dan putih...
Cuba korang bayangkan rasa Red Velvet Cake yg masam manis..disulami cream cis frosting dan juga coklat ganache yg mantap..ho..ho...sangatlah sedap...(sedap kat tekak kami la)
Disebabkan resepi hanya cube2..saya tak letak resepi la...korang boleh gunakan mana2 rcp RVC dan gabungkan dengan RBW camtu jer...Pasni jangan lak ngaku hasil ciptaan sndri lak ya...seru2 la nama cheq kat fb atau bg credit link to TMK for ideas (peace....)
 Cam biasalah...deco mmg rugged style...
 Merah menyala...disulami cream cis dan coklat yg enak...pasti memikat hihiii
Ada yg teringin nak rasa..Boleh lah order...

RESEPI RED VELVET BOLEH TENGOK SINI
RUSSIAN BLACK AND WHITE TENGOK SINI
LiNa Pg kawenkan kedua2 kek ni untuk menghasilkan RED VELVET BLACK AND WHITE

7 comments:

ezzyra said... Balas

buleh bukak oder dah tu.

sud@is said... Balas

yang merah itu cantik menarik ..RVC..sedapp nyaa..

Ayu said... Balas

assalam lina,
wah sudah semesti kedua2 kek yg sedap digabungkan lagilah bertambah2 marvelous..
cantik !..very creative and good idea tu lina..
happy birthday buat arjuna dinda lina
semuga sentiasa dibawah lindungan Nya..insyaallah...;)

Bbwana adienia said... Balas

kak lina memang kreatif bab gabung2 kek ni..tapi, memang hasilnya cantik dan pastinya sedap..sapa yang x nak rasa..wana pun suka kalau dibuatkan macam ni..hihi..

AZLINA said... Balas

Macam ni baru betul pakar kek..kat kedai pun tak de jual..lepas ni berderet la customer nk order kek ni. btw hepi birthday ya buat arjuna lina tu..untung dpt bini rajin buat kek.. :)

maz said... Balas

Assalamualaikum...cantik menawan skli kek tu...rsanya msti lgi sdpp...kmaz hnya duk buat kek yg mudah2 je...nak deko lagi la xreti...

Erika Castillo said... Balas

warna menarik..tak jumpa cari button follow blog ni..huhu^^

klik2 my nuff

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...